Οι καλύτερες ημέρες για να στείλετε καμπάνιες e-mail (newsletter) και άλλες συμβουλές email marketing

  1. Home
  2. E-mail
Οι καλύτερες ημέρες για να στείλετε καμπάνιες e-mail (newsletter) και άλλες συμβουλές email marketing

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μάρκετινγκ για την επιχείρηση σας, αλλά επίσης απαιτεί να επενδύσετε χρόνο σε μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 83% των επιχειρήσεων θεωρούν το e-mail σημαντικό τρόπο προώθησης των προϊόντων τους.

Παρά το ότι η αποστολή newsletter είναι ένας οικονομικός  τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρηση σας και να διατηρήσετε επαφή με τους υπάρχοντες πελάτες, η επιτυχία της κρύβεται στη βελτιστοποίηση της κάθε καμπάνιας (email και παραλήπτες).

Διαβάστε τις ποιο σημαντικές συμβουλές newsletter marketing που πρέπει να θυμάστε όταν σχεδιάζετε την επόμενη καμπάνια σας.

Ποια είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για αποστολή των e-mail σας;

Η “καλύτερη στιγμή” για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξαρτάται:

  1. Από το μοναδικό προϊόν/υπηρεσία σας,
  2. Την πελατειακή βάση και
  3. Το περιεχόμενό του newsletter σας.

Από στατιστικά παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε δισεκατομμύρια καμπάνιες  (newsletters), διαπιστώθηκε ότι τα email που ελήφθησαν Πέμπτη, έχουν υψηλότερο ποσοστό αναγνωσιμότητας και ακολουθούν αυτά που λαμβάνονται την Τρίτη.

Με εξαίρεση τις καμπάνιες προώθησης περιεχόμενου ψυχαγωγίας, τα δεδομένα αυτά υποδεικνύουν ότι τα Σαββατοκύριακα είναι η λιγότερο ιδανική στιγμή για να στείλετε μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δώστε προσοχή στην ώρα αποστολής της καμπάνια σας

Το περιεχόμενο της καμπάνια σας, δείχνει και την ώρα της ημέρας που θα γίνει η αποστολή της. Στοιχεία από το MailChimp δείχνουν ότι:

  • Τα email λιανικής πώλησης είναι προτιμότερο να αποστέλλονται 8 – 9 π.μ.. Άρα, το περιεχόμενο B2C έχει περισσότερες πιθανότητες να διαβαστεί αρχές της εβδομάδας.
  • E-mail με περιεχόμενο ψυχαγωγίας είναι καλύτερο να παραδίδεται στο mailbox των πελατών το Σαββατοκύριακο.
  • Marketing email που σχετίζονται με χόμπι είναι προτιμότερο να παραδίδονται μεταξύ 6 και 8 π.μ.
  • Κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί είναι προτιμότερο να στέλνουν τα email τους τις καθημερινές 8 με 9 το πρωί.

Αφιερώστε χρόνο στο θέμα του e-mail σας

Το θέμα του e-mail σας είναι αυτό που θα παρακινήσει τους παραλήπτες να ανοίξουν το e-mail σας ή να το διαγράψουν.

Ο τίτλος πρέπει να είναι σύντομος και εύστοχος. Πείτε στους παραλήπτες σας ακριβώς αυτό που μπορείτε να τους προσφέρετε και το Γιατί αυτοί θα ωφεληθούν από το άνοιγμα του e-mail σας.

Πως να ετοιμάσετε τα e-mail σας

To εξατομικευμένο περιεχόμενο είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε για αρχή να επικοινωνήσετε με άτομα που ήδη γνωρίζετε (με υπάρχον πελατολόγιο, όπου ήδη έχετε στοιχεία επικοινωνίας), αλλά αυτό απαιτεί ότι μπορείτε να στείλετε με συνέπεια σχετικό περιεχόμενο και προσφορές που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους, με βάση το ιστορικό αναζήτησής τους στην ιστοσελίδα σας, παλαιότερες απαντήσεις σε άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και το ιστορικό αγορών.

Αν και χρειάζεται χρόνο και στρατηγική για να διαχειριστείτε μια στοχευμένη λίστα παραληπτών, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό. Σύμφωνα με μια μελέτη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι περισσότερες από τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, προορίζονται να οδηγούν είτε σε κέρδη ή σε δέσμευση του πελάτη, και ότι κατά διαστήματα οι στοχευμένες καμπάνιες newsletter παράγουν σχεδόν το 60%  των εσόδων τους.

Δοκιμάστε τα e-mail σας πριν τα στείλετε

Σύμφωνα με το site Litmus.com, περισσότερο από τα μισά email από newsletter ανοίχθηκαν από μια φορητή συσκευή, το 2015. Είναι σημαντικό τα email σας να μπορούν να ανοιχθούν και να διαβαστούν από μια φορητή συσκευή, καθώς όμως και από έναν υπολογιστή. Πρέπει να ελέγξτε την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του e-mail σας σε διάφορα προγράμματα e-mail για να εξασφαλίσετε ότι όλα φαίνονται όπως τα έχετε σχεδιάσει. Η Litmus αναφέρει ότι ενώ το iPhone της Apple, το Gmail, το Apple iPad, Android και Apple Mail είναι τα πιο δημοφιλή προγράμματα e-mail του τρέχοντος έτους, το Outlook παραμένει το πιο δημοφιλές.

Το newsletter marketing μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαφημίσετε την επιχείρηση σας, αλλά απαιτεί να επενδύσετε χρόνο σε μια στρατηγική με στόχο οι πελάτες να λαμβάνουν τα σωστά e-mail στη σωστή στιγμή. Ενσωματώστε τις βέλτιστες πρακτικές στην επόμενη εκστρατεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να βελτιώσετε τα αποτέλεσμα της.

Ήμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε την δίκια σας καμπάνια, μέσω της μακροχρόνιας εμπειρίας μας στο ίντερνετ μάρκετινγκ.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

Πηγή:  Entrepreneur.com

Ετικέτες: Marketing Newsletter

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.