Gmail vs.Outlook

  1. Home
  2. E-mail

H μάχη για τις καλύτερες υπηρεσίες e-mail

Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο  είναι το κέντρο των online συναλλαγών σας για όλους σας τους λογαριασμούς email. Είναι αναμφισβήτητη η χρησιμότητα των email για τον σύγχρονο επαγγελματία.

Ήρθε η ώρα για τη μάχη των γιγάντων των webmail! Στη μια γωνία, έχουμε το Gmail και στην άλλη γωνία, το Outlook.com !

Εσείς γνωρίζετε ποιές είναι οι καλύτερες υπηρεσίες για e-mail;

toy-soldier

Γύρος 1: Αισθητική

Το Outlook είναι καθαρό και απλό, σε μοντέρνο στυλ. Οπτικά φαίνεται πολύ καλύτερα από ότι το Gmail. Το Outlook είναι πιο εύκολο στις ρυθμίσεις από ότι στο Gmail. Παρόλα αυτά το Outlook προσφέρει πολύ λιγότερες πληροφορίες στην κεντρική του σελίδα από ότι το Gmail.

Το Gmail είναι πιο προσαρμόσιμο, μπορείτε να επιλέξετε εικόνες φόντου, τους συνδυασμούς χρωμάτων και ακόμη την πυκνότητα των πληροφοριών, αντίθετα από το Outlook.

Τα εισερχόμενα του Gmail είναι εξαιρετικά οργανωμένα, αλλά ένας τέτοιος όγκος πληροφοριών στην οθόνη σημαίνει ότι οι πληροφορίες, πολλές φορές μπορούν να χαθούν μέσα στο «θόρυβο» και να μην τις παρατηρήσετε καν.

icon

Νικητής: Outlook

 

Γύρος 2: Εμπειρία Email

Το παράθυρο σύνθεσης μηνύματος στο Outlook είναι μεγάλο, καθαρό και εύκολο στη χρήση. Το Gmail σας επιτρέπει να συνθέσετε ένα μήνυμα σε ένα pop-up παράθυρο στη γωνία, και έτσι μπορείτε να κρατήσετε καρτέλες σε άλλα μηνύματα ή ολόκληρο το inbox σας.

Τόσο το Gmail, όσο και το Outlook προσφέρουν πολύ καλή διαλογή στα μηνύματα. Και τα δύο έχουν αρκετές συντομεύσεις πληκτρολογίου για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς το ποντίκι. Το Gmail προσφέρει 10GB της αποθήκευσης ενώ το Outlook δεν διαφημίζει ένα όριο. Outlook σας επιτρέπει επίσης να διαγραφείτε εύκολα από το μαζικό ταχυδρομείο.

Το Outlook παρέχει την δυνατότητα Γρήγορων Προβολών, επιτρέποντάς σας να βρείτε εύκολα μηνύματα με φωτογραφία ή έγγραφο συνημμένα, αριθμούς παρακολούθησης, ειδικές ετικέτες, ή σημαίες. Η Ετικέτα του Gmail μπορεί να κάνει σχεδόν το ίδιο.gmail-outlook-logos

Νικητής: Ισοπαλία

 

Γύρος 3: Προσαρμογή

Δεν υπάρχει ακριβώς κανένας διαγωνισμός εδώ. Το Gmail είναι απίστευτα ισχυρό σε αυτόν τον τομέα. Στα εισερχόμενα προτεραιότητας κάνει ένα φοβερά καλή δουλειά, καθώς και στη διαλογή των email σας, κρατάει τα εισερχόμενα, απεσταλμένα και το αρχείο σας τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα.

Υπάρχουν ρυθμίσεις για να καταστεί δυνατό το παράθυρο προεπισκόπησης στο Outlook. Η παραμετροποίηση του Outlook όμως είναι μέτρια.

googlemail-128

 

 

Νικητής: Gmail

 

Γύρος 4: Κοινωνικότητα

Το Gmail έχει τεράστια κοινωνικότητα στην οικογένεια υπηρεσιών της Google που μπορεί να συνδεθεί. Από το Ημερολόγιο ως στους Λογαριασμούς Google και το GooglePlus. Το Outlook σας παρέχει συνδέσμους σε λογαριασμούς της Microsoft. Από το XboxLive στο Office 365 στο Skype για να συνδεθείτε στα Windows 8.

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία του MicrosoftOffice στο διαδίκτυο κατευθείαν από Outlook και να μπείτε στα εισερχόμενά σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο GoogleDocs και το GoogleDrive του Gmail. Το Gmail έχει GoogleHangouts και το GooglePlus, ενώ στο Outlook μπορείτε να συνομιλήσετε στο Facebook ή το LiveMessenger με φίλους σας. gmail-better-than-outlook

 

 

Νικητής: Ισοπαλία

 

Γύρος 5: Λογαριασμοί και Ασφάλεια

Τόσο Outlook όσο και το Gmail σας επιτρέπουν να συνδεθείτε μέσω HTTPS από προεπιλογή, με κρυπτογράφηση 128-bit, και οι δύο σας επιτρέπουν να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα από τους λογαριασμούς POP3. Το Google υποστηρίζει επίσης το IMAP.

Gmail έχει δύο παράγοντες ελέγχου ταυτότητας. Το Outlook έχει μια επιλογή για να συνδεθείτε με έναν κωδικό μιας χρήσης που αποστέλλεται μέσω SMS, έτσι δεν μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή κάποιου άλλου.

Τέλος, η Google υποστηρίζει πολλαπλά sign-on, οπότε αν η εργασία σας ή την προσωπική ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το GoogleApps, μπορείτε να συνδέεστε σε αυτό, καθώς και το Gmail λογαριασμό σας. Το Outlook δεν το κάνει. Μεταξύ αυτού και υποστήριξη IMAP, δίνουμε αυτόν τον γύρο στο Google.

 

Νικητής: Gmail

 

Και ο νικητής είναι …

images

Το email της Google έχει καλύτερες επιλογές ασφαλείας και κατηγοριοποίηση μηνυμάτων, καθώς και ευελιξία χρήσης από παντού. Outlook είναι καθαρό, δένει σε περισσότερα κοινωνικά δίκτυα, και έχει χρήσιμες λειτουργίες. Δεν μπορεί να ταιριάξει με προβάδισμα οκτώ ετών της Google, αλλά το πλησιάζει.

Η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε την πιο επαγγελματική λύση για τα email σας και αυτή ανήκει στο Gmail. Το Outlook σταμάτησε να το υποστηρίζει η Microsoft. Μάλιστα μετά τα Windows 8 πήγε σε cloud πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η προηγούμενη λύση δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εποχής. Άρα οι πιο επαγγελματικές  και αξιόπιστες είναι μόνο οι cloud επιλογές.

Πολύ σημαντικό επίσης για την ορθή λειτουργία των email σας είναι και μια απόλυτα αξιόπιστη ηλεκτρονική ταχυδρομική θυρίδα. Ένας επαγγελματικός server για το mailbox σας με 24ωρη υποστήριξη 365 μέρες το χρόνο.

Επίσης χρειάζεστε spamfilters και antivirus protection για τα email σας, παροχές που μόνο έμπειρες εταιρείες με μεγάλο πελατολόγιο μπορούν να σας προσφέρουν.

Δείτε την εταιρεία με το μεγαλύτερο δημοσιευμένο πελατολόγιο επιτυχημένων ιστοσελίδων εδώ.

πηγή: maximumpc.com

  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

2 σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.