Πώς να προσθέσετε Nofollow Links στο WordPress

  1. Home
  2. CMS
Πώς να προσθέσετε Nofollow Links στο WordPress

Ίσως έχετε ακούσει για συνδέσμους nofollow, αλλά δεν είστε σίγουροι τι είναι ή γιατί πρέπει να τους χρησιμοποιήσετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε nofollow συνδέσμους στο WordPress. Θα μάθετε επίσης τι είναι οι σύνδεσμοι nofollow και γιατί έχουν σημασία.

Τι είναι το Nofollow Link;

Ο σύνδεσμος nofollow είναι ένας τύπος συνδέσμου που λέει στις μηχανές αναζήτησης να μην συσχετίσουν τον σύνδεσμο από τη σελίδα σας στον άλλο ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε. Μπορείτε να μετατρέψετε οποιονδήποτε σύνδεσμο σε σύνδεσμο nofollow προσθέτοντας το χαρακτηριστικό συνδέσμου rel = “nofollow”.

Οι σύνδεσμοι είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης μηχανών αναζήτησης

Ορισμένοι ειδικοί στο SEO πιστεύουν ότι η δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων nofollow μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να έχει υψηλότερη κατάταξη. Ωστόσο, αυτό δεν αποδεικνύεται.

Σημαντικό: Φέτος, η Google ανακοίνωσε ότι ο αλγόριθμος αναζήτησης χρησιμοποιεί πλέον το nofollow ως υπόδειξη και όχι ως οδηγία για σκοπούς ανίχνευσης και ευρετηρίασης.

Πώς να ελέγξετε εάν ένας σύνδεσμος είναι Nofollow;

Όλοι οι σύνδεσμοι nofollow περιέχουν το χαρακτηριστικό rel = “nofollow” HTML.

Ακολουθεί ο κώδικας HTML για ένα παράδειγμα συνδέσμου nofollow:

<a href=”https://example.com” rel=”nofollow”> Google </a>

Για να ελέγξετε αν το χαρακτηριστικό nofollow υπάρχει σε έναν σύνδεσμο, πρέπει να μεταφέρετε το ποντίκι σας επάνω στον σύνδεσμο, κάντε δεξί κλικ σε αυτόν και, στη συνέχεια, επιλέξτε Έλεγχος ή Inspect στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας θα χωριστεί σε δύο μέρη.

Στο παράθυρο Ελέγχου, θα μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα HTML του συνδέσμου μαζί με το χαρακτηριστικό nofollow.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση Chrome, όπως το Strike Out Nofollow Links. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε αμέσως ποιοι σύνδεσμοι έχουν το χαρακτηριστικό nofollow.

Πώς να προσθέσετε Nofollow Links στο WordPress χρησιμοποιώντας το All in One SEO

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε συνδέσμους nofollow στον ιστότοπό σας είναι να χρησιμοποιήσετε το plugin All in One SEO (AIOSEO) για το WordPress. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε το χαρακτηριστικό nofollow χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστείτε κώδικα HTML.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν ή premium έκδοση του AIOSEO plugin.

Αρχικά, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη All in One SEO.

Μετά την ενεργοποίηση, δημιουργήστε μια νέα σελίδα ή ανάρτηση και προσθέστε το κείμενο για τον σύνδεσμό σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κείμενο και κάντε κλικ στο εικονίδιο συνδέσμου.

Αυτό θα ανοίξει ένα πλαίσιο για τον σύνδεσμό σας, με πολλές επιλογές που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Συνιστούμε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Άνοιγμα σε νέα καρτέλα» καθώς και την επιλογή «Προσθήκη« nofollow »για σύνδεση».

Μόλις τελειώσετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί ↵ βέλους ή πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό προσθέτει αμέσως το nofollowed σύνδεσμο στη σελίδα ή την ανάρτησή σας.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών ή ενημέρωση” όταν τελειώσετε.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να προσθέτετε συνδέσμους nofollow στο WordPress.

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.