Πώς να προσθέσετε την σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode) στο WordPress site σας

  1. Home
  2. CMS
Πώς να προσθέσετε την σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode) στο WordPress site σας

Θέλετε να προσθέσετε σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπό σας;

Πολλές συσκευές έρχονται τώρα με εγγενή υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας. Η προσθήκη σκοτεινής λειτουργίας στον ιστότοπό σας προσαρμόζει αυτόματα το σχέδιό σας στις προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησης των χρηστών σας. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε την δυνατότητα εναλλαγής σκοτεινής λειτουργίας στον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε εύκολα σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπό σας, στην πλατφόρμα WordPress, τόσο στο frontend όσο και στην περιοχή διαχειριστή.

Τι είναι η σκοτεινή λειτουργία και γιατί να την προσθέτουμε στο site μας;

Η σκοτεινή λειτουργία χρησιμοποιείται σε κινητά, laptop και υπολογιστές για τη μείωση του λευκού χρώματος στην οθόνη.

Ορισμένες συσκευές διαθέτουν νυχτερινή λειτουργία, η οποία στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί χρωματικούς τόνους. Η σκοτεινή λειτουργία χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση προσθέτοντας σκούρα χρώματα στο παρασκήνιο.

Εάν διαθέτετε συσκευή iPhone ή Android, ενδέχεται να μπορείτε να μεταβείτε σε σκοτεινή λειτουργία.

Εναλλακτικά, στον υπολογιστή σας, μπορείτε να προβάλετε ιστότοπους σε σκοτεινή λειτουργία χρησιμοποιώντας μια επέκταση Chrome, όπως το Night Eye.

Η προσθήκη σκοτεινής λειτουργίας στον ιστότοπό σας δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τη σκοτεινή λειτουργία κατά την προβολή του ιστότοπού σας.

Δημοφιλείς ιστότοποι όπως το YouTube προσφέρουν επίσης ένα σκούρο χρώμα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο αργά το βράδυ με μια πιο άνετη εμπειρία προβολής.

Προσθήκη σκοτεινής λειτουργίας στον ιστότοπό σας

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη WP Dark Mode. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον βήμα προς βήμα οδηγό για τον τρόπο εγκατάστασης μιας προσθήκης WordPress.

Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Dark Mode στο διαχειριστή WordPress και κάντε κλικ στην καρτέλα Γενικές ρυθμίσεις. Θα πρέπει να ανακατευθυνθείτε εκεί αυτόματα.

Εδώ, η ρύθμιση «Ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας με επίγνωση του λειτουργικού συστήματος» έχει ενεργοποιηθεί για εσάς. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα βλέπουν αυτόματα την έκδοση σκοτεινής λειτουργίας του ιστότοπού σας όταν η συσκευή τους έχει ρυθμιστεί σε σκοτεινή λειτουργία.

Η ρύθμιση «Show Floating Switch» είναι επίσης ενεργοποιημένη. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την προβολή του ιστότοπου σε σκοτεινή λειτουργία ανά πάσα στιγμή, ακόμα κι αν δεν έχουν ενεργοποιήσει την επιλογή Σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή τους.

Θα δείτε την επιλογή στην κάτω δεξιά γωνία. Κάντε κλικ σε αυτό για άμεση εναλλαγή του ιστότοπού σας σε σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή σας:

Υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες επιλογές προσαρμογής στη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Dark Mode. Ωστόσο, αυτά είναι αρκετά περιορισμένα με το δωρεάν πρόσθετο.

Για παράδειγμα, πρέπει απλώς να κάνετε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις οθόνης για να αλλάξετε το στυλ της επιλογής:

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα χρώματα της σκοτεινής λειτουργίας χρησιμοποιώντας την καρτέλα Ρυθμίσεις στυλ:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων αφού κάνετε αλλαγές.

Η επαγγελματική έκδοση του WP Dark Mode προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές σχεδίασης, καθώς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης της σκοτεινής λειτουργίας σε συγκεκριμένες ώρες.

Τώρα, μπορείτε να εργάζεστε με άνεση στον ιστότοπό σας τη νύχτα χωρίς να κουράζονται τα μάτια σας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να προσθέτετε σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπό σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.