Πόσα πρόσθετα του WordPress πρέπει να έχω εγκατεστημένα στο site μου;

  1. Home
  2. CMS
Πόσα πρόσθετα του WordPress πρέπει να έχω εγκατεστημένα στο site μου;

Συχνά μας ρωτούν οι αναγνώστες για το πόσα πρόσθετα WordPress πρέπει να εγκαταστήσουν στον site τους. Η πραγματική ερώτηση που όλοι θέλουν να μάθουν την απάντηση της είναι πόσα πρόσθετα πρέπει να έχω για να θεωρηθεί ότι είναι πολλά για το site μου;

Επειδή υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τις προσθήκες (plugins) του WordPress και πώς μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα, την απόδοση και την ασφάλεια του site, θέλουμε να εξηγήσουμε αυτό το θέμα λεπτομερώς για τους μη έμπειρους χρήστες μας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πόσα πρόσθετα στο WordPress πρέπει να έχουμε στο site μας. Θα συζητήσουμε επίσης για το πώς τα πρόσθετα μπορούν να επηρεάσουν το site.

Σχετικά με τις προσθήκες του WordPress και πώς λειτουργούν

Πριν το δούμε βαθύτερα, ας μιλήσουμε λίγο για τις προσθήκες του WordPress και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι προσθήκες είναι σαν εφαρμογές για το site σας. Σας βοηθούν να προσθέσετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες, όπως δημιουργία e-shop, προσθήκη φορμών επικοινωνίας και άλλα.

Όπως το ίδιο το WordPress, τα πρόσθετα γράφονται επίσης στη γλώσσα προγραμματισμού PHP. Ο κωδικός PHP εκτελείται στον server που φιλοξενείτε το site σας και χρησιμοποιεί τους πόρους του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε μια καλή εταιρεία φιλοξενίας που σας δίνει εύκολα εργαλεία για τη διαχείριση αυτών των πόρων και την αποτελεσματική διαχείριση του site σας.

Από τότε που το WordPress 1.2 (όταν προστέθηκε υποστήριξη για προσθήκες WordPress), οι προσθήκες ήταν ευλογία για τους χρήστες. Το WordPress χωρίς προσθήκες είναι σαν ένα κατάστημα παιχνιδιών χωρίς παιχνίδια. Δεν είναι διασκεδαστικό.

Γιατί είναι απαραίτητα τα πρόσθετα για το WordPress

Παρόλο που ο πυρήνας του WordPress παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο δημοσίευσης, είναι τα πρόσθετα που είναι ευρέως υπεύθυνα για να κάνουν το WordPress το πιο δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων στον κόσμο.

Ο αριθμός των συνολικών διαθέσιμων προσθηκών έχει αυξηθεί όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν περισσότερες από 54.000 δωρεάν προσθήκες στον επίσημο κατάλογο προσθηκών.

Εκτός από αυτές τις δωρεάν προσθήκες, υπάρχουν επίσης χιλιάδες premium plugins WordPress που πωλούνται από εταιρείες και προγραμματιστές.

Οι προσθήκες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO, να αυξήσετε την ασφάλεια, να διαχειριστείτε τους χρήστες και άλλα. Θα ήταν αρκετά δύσκολο να αναπτυχθεί το site σας χωρίς την χρήση πρόσθετων.

Πόσα πρόσθετα του WordPress είναι πάρα πολλά για ένα site;

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα των προσθηκών, αλλά η ποιότητα.

Μπορείτε να έχετε δεκάδες καλές προσθήκες στον ιστότοπό σας χωρίς προβλήματα, αλλά η προσθήκη ενός μόνο κακού πρόσθετου μπορεί να επιβραδύνει το site σας.

Εάν επρόκειτο να προσθέσουμε ένα κακό plugin που επιβραδύνει τον ιστότοπο, τότε θα πρέπει απλώς να απενεργοποιήσουμε αυτό το κακό plugin (όχι και τα 62 πχ που ενδεχομένως να έχουμε) .

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι προσθήκες μπορούν να επηρεάσουν διαφορετικές πτυχές του site σας.

Πώς τα πρόσθετα επηρεάζουν την ταχύτητα και την απόδοση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι plugins και το καθένα επηρεάζει την απόδοση του ιστότοπού σας διαφορετικά.

Υπάρχουν προσθήκες που επηρεάζουν κυρίως το front-end. Για παράδειγμα, πρόσθετα δημιουργίας σελίδων, φόρμες επικοινωνίας, γκαλερί κ.λπ.

Στη συνέχεια, υπάρχουν πρόσθετα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως για την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή back-end ή admin. Για παράδειγμα, πρόσθετα αντιγράφων ασφαλείας, πρόσθετα σύνταξης, διάφορες διαδικασίες παρασκηνίου κ.λπ.

Υπάρχουν επίσης προσθήκες που εκτελούνται παντού, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής διαχειριστή και της διεπαφής. Για παράδειγμα, προσθήκες SEO, προσθήκες τείχους προστασίας και άλλα.

Ο αντίκτυπος μιας προσθήκης στην ταχύτητα και την απόδοση εξαρτάται από το πού φορτώνεται αυτό το πρόσθετο.

Για παράδειγμα, οι προσθήκες που φορτώνονται μόνο όταν εκτελείτε συγκεκριμένες εργασίες στην περιοχή διαχειριστή του WordPress συνήθως δεν θα επηρεάσουν την απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, τα πρόσθετα που φορτώνονται στο μπροστινό μέρος είναι πιθανό να επηρεάσουν περισσότερο.

Επίσης, οι προσθήκες που εκτελούν συχνές διαδικασίες παρασκηνίου όπως έλεγχος συνδέσμων,404 κ.λπ. μπορούν επίσης να επιβραδύνουν σημαντικά τη συνολική απόδοση του site σας.

Οι περισσότερες προσθήκες θα φορτώνουν επιπλέον αρχεία μόνο όταν χρειάζεται και θα ελαχιστοποιούν τα αιτήματα στην βάσης δεδομένων. Ωστόσο, μερικές φορές είναι απλώς αναπόφευκτο.

Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες βελτιστοποιήσεις για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Πώς τα πρόσθετα επηρεάζουν την ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένα άλλο σημαντικό γεγονός όταν πρόκειται για την εγκατάσταση πρόσθετων. Πολλοί χρήστες ανησυχούν ότι η ύπαρξη περισσότερων προσθηκών μπορεί να κάνει τον ιστότοπό τους πιο ευάλωτο.

Είναι αλήθεια ότι ένα κακογραμμένο plugin μπορεί να αξιοποιηθεί από hackers και να κάνει τον ιστότοπό σας ευάλωτο. Ωστόσο, ισχύει επίσης για σχεδόν κάθε λογισμικό που υπάρχει.

Η επίβλεψη είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Ωστόσο, το καλύτερο μέρος για το ανοιχτό λογισμικό είναι ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το λογισμικό, γεγονός που καθιστά ταχύτερη την εύρεση και επιδιόρθωση μιας ευπάθειας.

Μπορείτε να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο ασφαλείας WordPress όπως το Sucuri. Σαρώνουν χιλιάδες ιστότοπους και θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τα περισσότερα προβλήματα ασφαλείας με μια ευάλωτη προσθήκη.

Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας βελτιώνοντας τη συνολική σας ασφάλεια στο WordPress. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέσετε επίπεδα ασφάλειας πριν από την εκμετάλλευση τυχόν ευπάθειας από τους χάκερ.

Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες προσθήκες

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους αναγνώστες μας είναι “πώς μπορώ να επιλέξω τις καλύτερες προσθήκες για το site μου;”

Αν ψάχνετε για δωρεάν προσθήκη, τότε πραγματοποιήστε λήψη μόνο από τον κατάλογο προσθηκών WordPress.org. Ο επίσημος κατάλογος προσθηκών του WordPress διευκολύνει επίσης την σωστή επιλογή.

Μπορείτε να δείτε τις αξιολογήσεις ενός πρόσθετου που παρέχονται από άλλους χρήστες του WordPress. Μπορείτε επίσης να δείτε πότε ενημερώθηκε τελευταία η προσθήκη και πόσοι το έχουν εγκαταστήσει.

Από την άλλη πλευρά, εάν ψάχνετε για ένα premium πρόσθετο, βεβαιωθείτε ότι προέρχονται από μια καλή εταιρεία WordPress ή προγραμματιστή. Εάν δεν είστε βέβαιοι, αναζητήστε κριτικές.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο απάντησε στις ερωτήσεις σας σχετικά με τα πόσα πρόσθετα πρέπει να εγκαταστήσετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.