Χρόνια Πολλά Joomla!

  1. Home
  2. CMS
Χρόνια Πολλά Joomla!

Το Joomla κλείνει τα 9 χρόνια!

Πριν 9 χρόνια, στις 17 Αυγούστου 2005, ο Brian Teeman (ένας από τους δημιουργούς του Joomla), ήταν ένας από τους 17 που ανακοίνωσαν ότι αναχωρούν από το επιτυχημένο τότε project Mambo, για να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Ο ίδιος λέει πως ήταν μια βιαστική απόφαση και πως το είχαν σκεφτεί πόση δουλειά θα έπρεπε να κάνουν, δεν θα βιάζονταν τόσο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Fq0a6UebtF0]

Από που προέκυψε το όνομα Joomla;

Η επιλογή ονόματος για το καινούριο “παιδί” τους ήταν σχετικά δύσκολη, καθώς υπήρχαν πολλές ιδέες από όλη την ομάδα. Το να βρουν ένα όνομα που να σημαίνει κάτι και να μην χρησιμοποιείται πουθενά ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Δείτε το παρακάτω screenshot από την αναζήτηση στη Google του ονόματος Joomla λίγο μετά την ανακοίνωση του.

Πρώτη αναζήτηση Joomla στο Google

Πως βρέθηκε το λογότυπο για το Joomla;

Μία εβδομάδα μετά, η ομάδα του Joomla ξεκίνησε διαγωνισμό για να βρουν ένα αντιπροσωπευτικό λογότυπο ώστε το “παιδί” τους να έχει μια ταυτότητα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZKOk-OtqKDM]

Συμμετείχαν πάνω από 500 υποψήφιοι, από τους οποίους η ομάδα κατέληξε σε 5, και ζήτησε στο community του Joomla να ψηφίσει ποιο είναι καλύτερο. Υπήρξαν πάνω από 2700  ψήφοι και στις 21 Σεπτεμβρίου υπήρχε νικητής.

Τι κρύβεται πίσω από το λογότυπο του Joomla;

O νικητής, ο Alan Urquhart σχεδίαδε για το λογότυπο του Joomla 4 “J” ενωμένα σαν κομμάτια παζλ να σχηματίζουν έναν κρίκο, με έναν κύκλο το καθένα για να παραπέμπει σε ανθρώπους. Διάλεξε 4 διαφορετικά χρώματα για τους κρίκους, ώστε να παραπέμπουν στους διαφορετικούς πολιτισμούς, κουλτούρες, φυλές μας. Έτσι το λογότυπο αντιπροσωπεύει 4 διαφορετικούς ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σαν ένας.

Ο Brian Teeman αναφέρει πως έχουν συμβεί πολλά από τότε και πιστεύει ότι κανείς από την ομάδα του δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι το Joomla θα εξαπλωνόταν σε μια τόσο μεγάλη κοινότητα όσο είναι σήμερα.

 

 

Πηγή: brian.teeman.net
Ετικέτες: Joomla
  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.