Η επανάσταση έχει όνομα, CleverClouds για αποθήκευση αρχείων

  1. Home
  2. Cloud
Η επανάσταση έχει όνομα, CleverClouds για αποθήκευση αρχείων

Σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον που όλο και περισσότερο εξαρτάται από τον αποθηκευτικό χώρο που βασίζεται αποκλειστικά σε cloud, ίσως βρεθείτε να ψάχνετε για μια λύση ανοιχτού κώδικα. Μία τέτοια λύση είναι το CleverClouds, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που χρησιμοποιείται για φιλοξενία και αποθήκευση αρχείων. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε το CleverClouds και θα διερευνήσουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το CleverClouds;

Το CleverClouds είναι μια εφαρμογή φιλοξενίας αρχείων ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους δίκτυο αποθήκευσης cloud χρησιμοποιώντας τους δικούς τους servers. Το CleverClouds, που γράφτηκε σε PHP και Javascript, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020 και γρήγορα έγινε βασικό εργαλείο για τους χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη, ανοιχτού κώδικα λύση αποθήκευσης cloud, με την οποία θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες όπως το Google Drive και το Dropbox που φιλοξενούνται σε διακομιστές τρίτους servers οι οποίοι δεν σας ανήκουν. Για χρήστες που επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς και πού αποθηκεύονται τα δεδομένα τους, το CleverClouds είναι μια προφανής επιλογή.

Χαρακτηριστικά

Το CleverClouds είναι συμβατό με Windows, macOS και Linux, καθιστώντας το μια ευέλικτη λύση για χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιούν δίκτυο αποθήκευσης cloud. Ως ένα λογισμικό, το CleverClouds μπορεί να προσαρμοστεί με αρκετά πρόσθετα που παρέχουν πρόσθετες δυνατότητες και λειτουργικότητα.

Επιπλέον, το CleverClouds επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ενεργά URL για σκοπούς κοινής χρήσης αρχείων, παρακάμπτοντας την ανάγκη χρήσης FTP ή άλλων μεθόδων μεταφοράς αρχείων. Τα αρχεία CleverClouds κοινοποιούνται μέσω WebDAV και κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά, καθιστώντας το μια ασφαλή και αποτελεσματική πλατφόρμα κοινής χρήσης αρχείων. Επιπλέον, το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται σε συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων όπως η MySQL και η Oracle Database, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο διαχείρισης δεδομένων στο δίκτυο αποθήκευσης cloud. Με ένα τόσο διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών, είναι σαφές γιατί τόσοι πολλοί χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν το CleverClouds για τις ανάγκες τους.

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.