Χρήσιμα εργαλεία Marketing για νέες Επιχειρήσεις

 1. Home
 2. Internet Marketing
Χρήσιμα εργαλεία Marketing για νέες Επιχειρήσεις

Το brand, η εξυπηρέτηση πελατών και οι προσφορές μιας online επιχείρησης είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία της. Ωστόσο, δε μπορεί να πετύχει χωρίς την κατάλληλη στρατηγική marketing.

Η καθοριστική σημασία μιας στρατηγικής Marketing

Η στρατηγική marketing που θα χρησιμοποιήσει μια επιχείρηση στο διαδίκτυο, καθορίζει την επιτυχία της, αλλά και το πόσοι πελάτες θα την προσελκύσουν. Όταν μια online επιχείρηση εφαρμόζει μια αποτελεσματική και καλά προγραμματισμένη στρατηγική marketing και ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις, μόνο επιτυχίες θα γνωρίζει. Αντίθετα, μια λάθος στρατηγική marketing που δεν έχει σχεδιαστεί με συνέπεια και προγραμματισμό, σίγουρα θα αποτύχει, σπαταλώντας πολλά χρήματα και οδηγώντας ακόμα και στην καταστροφή της επιχείρησης.

Το Internet Marketing Τότε και Σήμερα

Η τεχνολογία και το διαδίκτυο εξελίσσονται γρηγορότερα από ποτέ. Μόλις πριν δύο δεκαετίες, οι επιχειρήσεις επικοινωνούσαν μέσω διαφημίσεων σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, εμφανίζονταν σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά για να τους μάθει και να τους αναγνωρίζει το κοινό τους.

Ωστόσο σήμερα, αυτές οι στρατηγικές marketing δεν φαίνεται να είναι το ίδιο αποτελεσματικές. Ορισμένες επιχειρήσεις εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν. Οι περισσότερες όμως σύγχρονες επιχειρήσεις, ξεκινούν στρατηγικές marketing μέσω διαδικτύου, για την επιτυχία και την επέκταση του brand τους. Ακόμα και μέσα από τα επαγγελματικά προφίλ σε διαφορετικά κοινωνικά μέσα, όπου οι πελάτες θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για ένα συγκεκριμένο brand, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρει. Το Internet marketing παίζει πλέον ουσιαστικό ρόλο για μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Κορυφαία Marketing Trends 2016: Τι σημαίνουν για τη μικρή σου Επιχείρηση;

Το Internet Marketing ανάμεσα στα Brands και τις μικρές επιχειρήσεις

 • Το 66% των μικρών επιχειρήσεων ισχυρίζεται ότι η επίτευξη νέων πελατών αποτελεί την κύρια προτεραιότητά τους όσον αφορά το marketing, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζεται να αυξήσουν περισσότερο τον αριθμό των πελατών που εμπιστεύονται τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες τους.
 • Σύμφωνα και με άλλες έρευνες, έως και το 80% όλων των χρηστών αναζητούν πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη επιχείρηση στο internet πριν αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από αυτήν.

Όσον αφορά το είδος των στρατηγικών που χρησιμοποιεί κάθε επιχείρηση καθώς και τις συγκεκριμένες πλατφόρμες, φαίνεται ότι τα κοινωνικά μέσα κερδίζουν τη μάχη:

 • Το 96% των διαδικτυακών επιχειρηματιών αναφέρουν ότι το social media marketing είναι κορυφαία προτεραιότητά τους όσον αφορά την προώθηση της επιχείρησης τους στο διαδίκτυο.
 • Το social media marketing μπόρεσε να βελτιώσει την παρουσία του brand τους περίπου 90% ανάμεσα στους επιχειρηματίες του διαδικτύου και
 • το 75% των χρηστών αύξησαν τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα τους μέσω του social media marketing.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα,

 • το 32% των μικρών επιχειρήσεων δαπανά χρήματα για το social media marketing, ενώ
 • μόλις ένα 25% δαπανά χρήματα σε άλλες στρατηγικές Internet marketing.
 • Μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων, περίπου το 17% ξοδεύουν χρήματα για την κατάταξη της ιστοσελίδας τους στα υψηλότερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης και
 • περίπου το 26% ξοδεύει χρήματα το newsletter marketing.

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω έρευνες, οι κορυφαίες τεχνικές marketing που επιλέγουν να χρησιμοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις σήμερα είναι μέσω των κοινωνικών μέσων, της ιστοσελίδας τους και της αποστολής newsletter.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδυάσεις Content Marketing, Newsletter και Social Media για τη μικρή σου επιχείρηση;

Η χρήση του Διαδικτύου από τον μέσο καταναλωτή

Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προωθηθούν, αλλά είναι σημαντικότερο να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.

Το 2000, περίπου 738 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μόλις 15 χρόνια μετά, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 3,2 δις, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 43% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το  87% όλων των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, διαθέτει smartphone.

Το 2016, για πρώτη φορά στην ιστορία οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι μέσω των smartphones τους παρά από τις desktop συσκευές.

Άρα λοιπόν, δεν είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις μόνο να έχουν την ιστοσελίδα τους και να προωθούν το brand τους στο διαδίκτυο, αλλά και να εφαρμόζουν τεχνικές marketing φιλικές προς τις κινητές συσκευές.

 • Σήμερα υπάρχουν 2,8 εκατομμύρια χρήστες κοινωνικών μέσων σε όλο τον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 37% όλων των χρηστών του Διαδικτύου.
 • Πάνω από 50 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook για να τους βοηθήσει να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα και πιο άμεσα με το κοινό τους.
 • Το 2017, το Facebook έφτασε τα 1,71 δις ενεργούς χρήστες και ο αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία.
 • Από το 2017, το Twitter έχει φτάσει πάνω από 320 ενεργούς χρήστες, με πάνω από 500 εκατομμύρια Tweets καθημερινά.
 • Το 60% των ενηλίκων έχει λογαριασμό στο Instagram. Η πλατφόρμα έχει φτάσει σε έναν αριθμό χρηστών πάνω από 600 εκατομμύρια, με τουλάχιστον 400 εκατομμύρια χρήστες να μπαίνουν στον λογαριασμό τους μία ή περισσότερες φορές την ημέρα.
 • Το LinkedIn διαθέτει πάνω από 460 εκατομμύρια χρήστες, με 106 εκατομμύρια να μπαίνουν στον λογαριασμό τους μία ή περισσότερες φορές κάθε μήνα. Υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ομάδες σε αυτήν την πλατφόρμα και είναι προσβάσιμη σε 24 διαφορετικές γλώσσες.

πηγές στατιστικών στοιχείων: Blue Corona,  Time.com, Global Web IndexBGR,  We Are SocialDream Grow,  HootSuiteOmnivoreWordStreamExpanded Ramblings

Χρήσιμα εργαλεία Marketing για τη νέα σας Online Επιχείρηση

Αφού ανακαλύψαμε μερικά σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις και brands ανά τον κόσμο το Internet, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, θα εστιάσουμε στην επιχείρησή σας.

– Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις τεχνικές marketing και ποια τα αποτελέσματα;

Χρησιμοποιώντας απλά μερικά χρήσιμα online εργαλεία marketing (μερικά από τα οποία είναι εντελώς δωρεάν).

Θα εξετάσουμε κάποια εργαλεία που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια διαδικτυακούς επιχειρηματίες και brands και πώς η επιχείρησή σας μπορεί να επωφεληθεί από αυτά για να ενισχύσει το marketing, να επεκτείνει το brand της και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.

1. Canva

canva

Εδώ έχουμε ένα από τα καλύτερα εργαλεία γραφικού σχεδιασμού στο διαδίκτυο.

Το Canva έχει πολλαπλές χρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλά έργα σχεδιασμού όπως η δημιουργία ενός banner για την ιστοσελίδα σας ή για κάτι πιο εξειδικευμένο, όπως το σχεδιασμό ενός λογοτύπου για την επιχείρησή σας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών, την επεξεργασία φωτογραφιών και τη δημιουργία εντυπωσιακών γραφικών που μπορείτε να αναρτήσετε στα προφίλ των κοινωνικών σας μέσων, καθώς και στα e-mail που ετοιμάζετε για την αποστολή newsletter.

Προσφέρει επίσης δωρεάν πρότυπα ώστε να σας βοηθήσουν στη διαδικασία δημιουργίας ελκυστικών γραφικών για την marketing καμπάνια σας.

2. Buffer

Το social media marketing είναι γνωστό ότι είναι ως ένας από τους καλύτερους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σας σε πιο προσωπικό επίπεδο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Η διαχείριση πολλαπλών προφίλ στα κοινωνικά μέσα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία με αποτέλεσμα οι περισσότεροι επιχειρηματίες να αναβάλλουν συνεχώς. Εγγραφείτε στο Buffer και χρησιμοποιήστε αυτό το σούπερ online εργαλείο marketing για να αυτοματοποιήσετε τις social media αναρτήσεις σας.

buffer

Το εργαλείο αυτό, σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αναρτήσεις και στη συνέχεια να τις προγραμματίζετε για διαφορετικούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Αφιερώστε ελάχιστο χρόνο από την ημέρα σας για να συνθέσετε όσες δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων θέλετε εύκολα και γρήγορα.

3. It’s Alive!

Ένα εργαλείο σχετικά νέο ακόμα, αλλά πολύ χρήσιμο ακόμη και για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

It’s Alive! Είναι ένας χτίστης chatbot για το Facebook. Ένα chatbot αυτοματοποιεί τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών της επιχείρησης. Είναι απλό στη χρήση και δεν χρειάζεται να μάθετε κώδικα. Απλά δημιουργήστε ένα chatbot για να παρακολουθείτε τη σελίδα σας στο Facebook.

Analytics για το facebook chatbot σας:

Δείτε ένα σχετικό κοστολόγιο:

Δοκιμάστε το!

4. Trello

Η οργάνωση αποτελεί βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Πρέπει να παρακολουθείτε όλα όσα συμβαίνουν και ταυτόχρονα να τα σχεδιάζετε εκ των προτέρων, για κάθε τμήμα της επιχείρησής σας – τμήμα πωλήσεων, marketing, προϊόντων και υπηρεσιών, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται σχεδιασμό.

Το Trello είναι ένα εύχρηστο εργαλείο προγραμματισμού που θα σας βοηθήσει να σχεδιάζετε τις marketing καμπάνιες σας στο λεπτό! Γράψτε τις σκέψεις και τις ιδέες σας, καθώς και αποτελεσματικές στρατηγικές marketing που εσείς αλλά και η ομάδα σας θέλετε να προτείνετε και τελικά να εκτελέσετε. Σχεδιάστε έναν Trello πίνακα που στη συνέχεια μπορεί να οργανωθεί και να χρησιμοποιείται για να εξασφαλιστεί η επιτυχία των των marketing προσπαθειών της επιχείρησής σας.

Οργανώστε και να δώσετε προτεραιότητα στα marketing σχέδιά σας με ευχάριστο, ευέλικτο και αποδοτικό τρόπο!

5. Sniply

Η δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Χρειάζονται έρευνες και εξαιρετικές δεξιότητες γραφής, καθώς και τεράστια εμπειρία για να ετοιμάσετε νέα θέματα που οι άνθρωποι θα κοινοποιούν συνεχώς.

Χρησιμοποιήστε το “piggy-back” από το περιεχόμενο άλλων χρηστών, με το Sniply. Είναι ένα εργαλείο internet marketing που σας επιτρέπει να εισάγετε τη διεύθυνση URL δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο και στη συνέχεια, να δημιουργήσετε ένα popout με πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας. Μόλις δημιουργηθεί, απλά μοιραστείτε τη διεύθυνση URL που σας δίνει στα προφίλ σας στα social media. Αυτές οι αναρτήσεις είναι ήδη viral, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες οι ακόλουθοί σας να κοινοποιήσουν το συγκεκριμένο link.

6. SEMrush

Μπορεί το social media marketing και το newsletter marketing να παίζουν βασικό ρόλο στην προώθηση της επιχείρησής σας διαδικτυακά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε υψηλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης είναι εξίσου σημαντική.

Το SEMrush είναι ένα ακόμα εργαλείο marketing που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως την Google. Το εργαλείο αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κατάταξης ανταγωνιστικών ιστοσελίδων, ενώ σας δίνει ευκαιρίες link building που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παρουσία της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας στην Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

7. Emailbat

Το newsletter είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο follow up των τελευταίων ετών,
απαραίτητο εργαλείο για κάθε εταιρεία.

Με το Emailbat, η αποστολή newsletter γίνεται απλά, γρήγορα, αξιόπιστα και οικονομικά!

 • Απευθύνεται στον απλό χρήστη, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε προγραμματισμό και η επεξεργασία των newsletters γίνεται με  χρήση απλού επεξεργαστή κειμένου όπως γράφουμε ένα email, τόσο απλά.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε συνοπτικά στατιστικά στοιχεία όπως ΑνοίγματαΚλικ και Bounces, αλλά και αναλυτικά στατιστικά ξεχωριστά για κάθε παραλήπτη.
 • Από το βασικό πακέτο αποστολής newsletter, σας παρέχετε η βασική και απαραίτητη υποστήριξη ώστε να στέλνετε αποτελεσματικά τα newsletter σας και προστατεύεστε από τις spam αποστολές με συγκεκριμένες τεχνικές.

Ξεκινήστε από 6€/μήνα για 5.000 παραλήπτες και αξιοποιήστε όλες τις παροχές που σας δίνει το βασικό πακέτο.

Συμπερασματικά

Με το Internet Marketing να αναλαμβάνει τις διάφορες μορφές διαφήμισης, είναι σημαντικό οι σύγχρονες και ακόμη και οι παλαιότερες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις στο marketing. Ξεκινώντας μια online επιχείρηση, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε ένα νέο δυνητικό κοινό εντελώς διαφορετικό και να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα νέων εργαλείων και τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό της επιχείρησής σας και να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τον θαυμαστό κόσμο του internet marketing. Κάποια από αυτά τα εργαλεία ή μπορεί και όλα ίσως να βοηθήσουν την επιχείρηση σας να αυξήσει την εμβέλειά της και να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τις τεχνικές marketing στο διαδίκτυο.

Και για εσάς που ο χρόνος είναι… χρήμα, βρείτε εδώ περισσότερα χρήσιμα Online εργαλεία.

πηγή: digitalinformationworld.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.