Website: Ένα “Παράθυρο” στον Ψηφιακό Κόσμο

  1. Home
  2. Content Marketing
Website: Ένα “Παράθυρο” στον Ψηφιακό Κόσμο

Πολλές φορές, νιώθετε την ανάγκη να τα μελετήσετε και να τα ανακαλύψετε όλα! Το Social Media Marketing, το Marketing Περιεχομένου – Content Marketing, το Newsletter Marketing και άλλα πολλά εργαλεία Marketing. Ξεχνάτε όμως, πως το Website σας βρίσκεται πάντα εκεί στην κορυφή, ως το πιο βασικό εργαλείο Marketing που έχετε στην διάθεσή σας.

Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όλα τα υπόλοιπα οδηγούν σε αυτό. Στην ηλεκτρονική σας βιτρίνα, στο Website/e-shop σας.

Ανεξάρτητα από το πού και το πώς σας ανακαλύπτουν, είτε από ένα tweet, μια δημοσίευση στο blog σας, ένα newsletter – πάντα θα ανατρέχουν εκεί, στον ιστότοπό σας.

Πρόσφατα περπατούσα σε έναν δρόμο με στολισμένα παράθυρα, γεμάτα χρωματιστά λουλούδια, όμορφη αρχιτεκτονική – design και σκέφτηκα πως κάπως έτσι είναι και ένα website. Ένα στολισμένο και καλόγουστο “παράθυρο” ανοιχτό στον ψηφιακό κόσμο!

Το Website σας, είναι η βιτρίνα του Ηλεκτρονικού σας Καταστήματος

Πρόκειται για ένα ψηφιακό παραθυράκι της επιχείρησής σας ή της εταιρείας σας στον τεράστιο Διαδικτυακό κόσμο.

Ο ιστότοπός σας, είτε είναι ένα eshop, ένα B2B eshop, μια εταιρική παρουσίαση, ένα σύστημα κρατήσεων κοκ, πρόκειται πάντα για το κατάστημα των πελατών σας.

Ανεξαρτήτως του περιεχομένου του ή των στρατηγικών Marketing που επιχειρείτε, η επιτυχία (ή η αποτυχία) του θα κριθεί με βάση το design, την δυναμικότητα και την εμπειρία χρήστη – καταναλωτή (UX – CX) που πηγάζουν από την ιστοσελίδα σας, που θα προσελκύσει τους χρήστες του Διαδικτύου.

Ας δούμε άλλους 5 λόγους, που ο ιστότοπός σας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο Marketing.

Γιατί το Website σας είναι το πιο σημαντικό Εργαλείο Marketing;

1. Η Πρώτη Εντύπωση

firstimpression

Περπατάτε στην κεντρική αγορά, ψάχνοντας ένα καλό εστιατόριο για να φάτε. Πού θα πάτε; Σε εκείνο που θα έχει απ’ έξω τόνους τα σκουπίδια και θα μυρίζει άσχημα;

Φυσικά και όχι.

Σύμφωνα με μελέτες στο Missouri Institute of Science and Technology, όταν επισκέπτεται κάποιος τον ιστότοπό σας για πρώτη φορά, χρειάζονται λιγότερο από 2 δέκατα του δευτερολέπτου για να σχηματίσει την άποψή του για το website σας και κατά συνέπεια και για το Brand που αντιπροσωπεύει.

Επίσης, τα μέρη ενός website που οι χρήστες έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για πόσο χρόνο, ήταν τα εξής:

Logo. Επικεντρώθηκαν περίπου 6,48 δευτερόλεπτα στην περιοχή αυτή.

Main Menu. Τόσο ενδιαφέρον σημείο, σχεδόν όσο και το Λογότυπο, με μέσο όρο 6,44 δευτερόλεπτα προβολής.

Πλαίσιο Αναζήτησης. Εδώ οι χρήστες εστίασαν για λίγο παραπάνω από 6 δευτερόλεπτα.

Social Media Σύνδεσμοι. Όπως το Facebook και το Twitter. Οι χρήστες ξόδεψαν περίπου 5,95 δευτερόλεπτα βλέποντας αυτή την περιοχή.

Κύρια Εικόνα Ιστοτόπου. Τα μάτια των χρηστών έμειναν σε αυτήν για 5,94 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο.

Κείμενο στο Website. Οι χρήστες έμειναν εδώ για 5,59 δευτερόλεπτα.

Footer (κάτω μέρος της σελίδας). Εδώ έμειναν για περίπου 5,25 δευτερόλεπτα.

πηγή έρευνας:news.mst.edu

Τα Website λοιπόν,  πρέπει να διατηρούν τους χρήστες απασχολημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι πρώτες εντυπώσεις επηρεάζονται από τα χρώματα – ιδιαίτερα το κύριο χρώμα του φόντου, το οποίο θα πρέπει να δένει αρμονικά με το χρώμα κειμένου, για ευκολία στην ανάγνωση. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι ευανάγνωστη, ότι το λογότυπό σας εμφανίζεται ξεκάθαρα και ότι η γραμμή πλοήγησης (Main Menu – Κύριο Μενού) είναι συνοπτική και σαφής.

Πώς Το Χρώμα Επηρεάζει Το Brand Μιας Επιχείρησής Στο Διαδίκτυο;

2. Πώς σας βρίσκουν οι άνθρωποι;

searcing-internet-seoΌταν κάποιος ψάχνει συγκεκριμένα προϊόντα ή μια επιχειρηματική λύση, καταφεύγει σε μηχανές αναζήτησης, όπως η Google.

Στα αποτελέσματα της δεν θα εμφανιστούν τα προφίλ των κοινωνικών σας μέσων ή τα newsletter που έχετε στείλει, αλλά θα εμφανιστεί το website ή το blog σας.

Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι οι χρήστες να επισκεφθούν τη σελίδα σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση και έπειτα να πουλήσετε τα προϊόντα σας.

Βελτιώνοντας Το SEO Ranking Με Content Marketing

 3. Η Νομιμοποίηση

Ο ιστότοπός σας νομιμοποιει την ύπαρξή σας στην διαδικτυακή αγορά.

nomimopoiisi

Από την πρώτη κιόλας επαφή του χρήστη με την Online Επιχείρησή σας, προβάλλονται τα προϊόντα σας και οι υπηρεσίες σας και προσπαθούν να καταλάβουν ότι είστε αληθινός και νόμιμος επιχειρηματίας. Εσείς από την πλευρά σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρήστες θα κάνουν επιχειρηματικές συναλλαγές μαζί σας, με βάση τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε τον εαυτό σας online.

Όλες οι Επιχειρήσεις έχουν ανταγωνιστές. Στον Ψηφιακό Κόσμο ομως, ο ανταγωνιστής με το καλύτερο, πιο εύχρηστο, πρόσφατα ενημερωμένο, πιο χρήσιμο και πιο έξυπνο website απ’ ότι το δικό σας, θα εμφανιστεί ως ο πιο συμβατός με τον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Ένας καλός ιστότοπος, εμπορεύετεαι ένα καλό Brand Name.

Αυξήστε Τις Πωλήσεις Σας Μέσω eshop

4. Το Εκπαιδευτικό Υλικό

educational-website

Μάθετε να παρέχετε στους πελάτες σας όλες τις πληροφορίες που ενδεχομένως θα χρειαστούν ώστε να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Πρέπει να τους πείσετε ότι η Online επιχείρησή σας, βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τους άλλους ανταγωνιστές σας.

Όταν φτάσουν οι χρήστες φθάσουν στο website σας για να διαβάσουν το Περιεχόμενο που δημιουργείτε (είτε για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, είτε για να αποκτήσετε νέους leads, είτε για να σταθεροποιήσετε το Brand Name σας στην Διαδικτυακή αγορά), θα πρέπει να μπορούν να πλοηγηθούν εύκολα και γρήγορα στις σχετικές πηγές.

Τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, πρέπει να προσελκύουν τους επισκέπτες και να αποθηκεύσουν στο website σας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να ενισχύσουν το Brand σας και φυσικά να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Με λίγα λόγια, όλα πρέπει να πραγματοποιηθούν επάνω στον ιστότοπό σας.

Αντιμετωπίστε το ως το πιο σημαντικό εργαλείο Marketing που έχετε στην διάθεσή σας.

5. Τα Δεδομένα

analysis-website-data

Δεδομένα που συγκεντρώνει ο ιστότοπός σας, κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεται on air. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας και να τους χειριστείτε κατάλληλα και πιο στοχευμένα.

Επισκέψεις, κλικ, όροι αναζήτησης, επαναλαμβανόμενες και μοναδικές επισκέψεις χρηστών, χρόνος παραμονής στο website σας, ποσοστά εγκατάλειψης και πολλά άλλα σημαντικά δεδομένα.

Επίσης, θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πολλές από τις επιχειρηματικές σταρητηγικές σας και θα έχετε πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα των τύπων των ανθρώπων που προσελκύετε.

Αυτή η συλλογή πληροφοριών είναι αδύνατη στον offline κόσμο. Mόνο ο ιστότοπός σας προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσετε τις γνώσεις που χρειάζεστε για να βελτιστοποιήσετε τις πωλήσεις και να πετύχετε μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Google Analytics είναι η επίσημη πλατφόρμα της Google, αναλυτικών στατιστικών στοιχείων της επισκεψιμότητας των website. Διαβάστε περισσότερα.

Ένα ολοκληρωμένο Website, είναι το πιο ισχυρό και σημαντικό εργαλείο Marketing που μπορεί να έχει μια επιχείρηση. Μια ισχυρή επιχείρηση, χρειάζεται έναν ισχυρό ιστότοπο. Εμείς στην BLB.gr σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε εταιρικές ιστοσελίδες και e-shop για κάθε είδος επιχείρησης, χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μέσα.

Εάν χρειάζεστε κι εσείς ένα παραθυράκι στον διαδικτυακό κόσμο, επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας κατευθύνουμε στη νέα σας Online Επιχείρηση!

πηγή: cope-salesandmarketing.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.