Βελτιστοποίηση του Twitter λογαριασμού για τις τοπικές αναζητήσεις

  1. Home
  2. Internet Marketing
Βελτιστοποίηση του Twitter λογαριασμού για τις τοπικές αναζητήσεις

Τελικός στόχος της τοπικής βελτιστοποίησης είναι να προσεγγίσετε τον σημερινό καταναλωτή, ο οποίος είναι πιθανότερο να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτό που έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται. Για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί λοιπόν, πρέπει να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο παρόντες στην τοπική αγορά σας.

Όσο πιο εύκολα μπορούν οι πιθανοί πελάτες σας να σας βρουν, τόσο πιο πιθανό είναι να τους προσελκύσετε και να γίνουν και αγοραστές σας.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες social media, όμως πολλές από αυτές δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Πρέπει λοιπόν να επιλέξετε σωστά ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα αξιοποιήσετε σαν επιχείρηση σε σχέση πάντα με τον ελεύθερο χρόνο σας.

Το Twitter, φαίνεται είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να εξετάσετε περισσότερο.

Γιατί η βελτιστοποίηση του λογαριασμού σας στο Twitter αξίζει τον κόπο;

Το Twitter, μπορεί να μην είναι και η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, όμως η ευκολία μετάδοσης ενός μηνύματος στο κοινό, την καθιστά εξαιρετικά σημαντική.

Ηλικίες από 18 έως 29 ετών, αποτελούν το 40% των χρηστών του Twitter. Ωστόσο, ένα 27% των χρηστών είναι ηλικίας από 30 έως 49 ετών και ένα 19% είναι από 50 έως 64 ετών. Βελτιστοποιώντας ως επιχείρηση τον λογαριασμό σας στο Twitter, μπορείτε να γεφυρώσετε το χάσμα γενεών ανάμεσα στους πιθανούς πελάτες σας!

Πώς θα βελτιστοποιήσω τον λογαριασμό μου στο Twitter;

Είναι μια απλή διαδικασία και ο σκοπός είναι τα καλύτερα και υψηλότερα αποτελέσματα στις τοπικές αναζητήσεις της Google.

Βελτιώστε το βιογραφικό σας

Το Twitter, λειτουργεί διαφορετικά στη μηχανή αναζήτησης της Google από ότι οι περισσότερες κοινωνικές πλατφόρμες. Η Google δεν “τραβάει” την περιγραφή του βιογραφικού σας στο Twitter. Θα “τραβήξει” ένα πρόσφατο tweet σας μαζί με το όνομα χρήστη, το προφίλ σας και τον αριθμό των followers που έχετε.

Βελτιστοποιείτε ό, τι θα περιλαμβάνει μια αναζήτηση ενός πελάτη:

  • Ξαναδείτε το βιογραφικό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρες. Με όνομα, διεύθυνση και τρέχοντα στοιχεία επικοινωνίας. Συμπεριλάβετε links προς την ιστοσελίδα σας και το blog σας. Αυτό βοηθά με την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην Google, κάνοντάς την ακόμα πιο αξιόπιστη.
  • Καθαρίστε τις εικόνες σας. Ένα καθαρό φόντο και και μια καθοριστική εικόνα προφίλ, είναι αυτόματα ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον, από κάτι ασαφές και γεμάτο άχρηστες πληροφορίες – εικόνες.
  • Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά που θέλετε να βελτιστοποιήσετε στο όνομά σας, το όνομα χρήστη της επιχείρησής σας και στο προφίλ σας. Να είστε σαφείς, δημιουργικοί, να ενδιαφέρεστε για το κοινό σας και να είστε πάνω από όλα, ενημερωτικοί! Δεδομένου ότι έχετε μόνο 160 χαρακτήρες, να τους αξιοποιείτε και να τους μετράτε!
  • Αλλάξτε τις λέξεις-κλειδιά κατά καιρούς, ώστε να αντικατοπτρίζεται η τρέχουσα στρατηγική σας.

Κάντε tweet συχνότερα και ποιοτικά

Κάντε πιο συχνά tweet. Στόχος είναι τα πιασάρικα και ενδιαφέροντα tweets που ελπίζουμε ότι θα ανέβουν από μόνα τους στις αναζητήσεις. Ενώ τα retweets σας βοηθούν να ενισχύσετε τα SERP σας (την κατάταξή σας στις αναζητήσεις της Google)

  • Για να τραβήξετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάντε τα tweets σας τις πιο δημοφιλείς ώρες της ημέρας. Για το Twitter, ο σωστός χρόνος για tweet είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. Οι χειρότερες ημέρες και ώρες στο Twitter, είναι οποιαδήποτε ημέρα μετά τις 8 μ.μ. εκτός από την Παρασκευή. Την Παρασκευή, το ενδιαφέρον στα tweets μειώνεται μετά τις 3 μ.μ.
  • Χρησιμοποιήστε hashtags στα tweets σας. Τραβούν την προσοχή οποιουδήποτε που ακολουθεί τα συγκεκριμένα hashtags. Εάν υπάρχει ένα ή δύο hashtag που είναι trending και είναι σχετικά με το brand σας, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε. Εάν δεν υπάρχουν, χρησιμοποιήστε μικρά, πιασάρικα hashtags που μπορούν να δημιουργήσουν από μόνα τους κάποιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα εστιατόριο, κάτι σαν #pizzanapolitana μπορεί να σας βοηθήσει να προωθήσετε το μεσημεριανό γεύμα σας!
  • Ενθαρρύνετε τα retweets. Απευθυνθείτε στους ενθουσιασμένους followers σας και προσφέρετε διαγωνισμούς, προσφορές ή βρείτε έναν διασκεδαστικό τρόπο ώστε να γίνονται retweets. Η Google καταλαβαίνει όταν ανεβαίνει ένα retweet, γεγονός που ανεβάζει την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Εγγραφείτε στους καταλόγους του Twitter

Αυτό είναι ένα υπολειτουργικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη SEO. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν γνωρίζουν καν ότι οι κατάλογοι υπάρχουν, οπότε θα είστε μπροστά από το παιχνίδι αν κάνετε αυτό το βήμα!

Οι Twitter κατάλογοι είναι ψηφιακοί. Είναι ένας δείκτης που επιτρέπει μόνο στους πραγματικούς ανθρώπους να σας βρίσκουν με βάση λέξεις-κλειδιά και με βάση το ενδιαφέρον τους. Δοκιμάστε το Twiends! Είναι δωρεάν και προσφέρει υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς λειτουργεί η Twitter στρατηγική σας.Από τον Ιανουάριο του 2018, το Twitter φαίνεται να έχε 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, με το 80% από αυτούς να έχουν πρόσβαση από το κινητό τους. Να θυμάστε πως ο χρόνος και η προσπάθειά σας για να αυξήσετε την προβολή σας μέσω των τοπικών αναζητήσεων στο Twitter δεν θα πάνε άδικα!

Μην ξεχνάτε, πως όταν αρχίζετε το tweeting είναι σημαντικό να να διατηρήσετε ακέραιο το πιο κρίσιμο μέρος της επιχείρησής σας. Σίγουρα θέλετε να ανεβείτε ψηλότερα στις τοπικές αναζητήσεις της Google. Ωστόσο, θα πρέπει να δημιουργείτε ένα tweet κάθε φορά. Αν το κάνετε αυτό, τα αποτελέσματα σας στις αναζητήσεις της Google θα είναι οργανικά και
μακροπρόθεσμα πολύ καλύτερα για την επιχείρησή σας.

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.