Βελτιστοποίηση της επαγγελματικής Facebook σελίδας σας

  1. Home
  2. Internet Marketing
Βελτιστοποίηση της επαγγελματικής Facebook σελίδας σας

Το marketing με τα φυλλάδια που τα έβρισκες στριμωγμένα ανάμεσα στους υαλοκαθαριστήρες, έχει πλέον ψηφιακό χαρακτήρα.

Σήμερα όμως  επιτυγχάνεται χάρη στην αγαπημένη τεχνολογία όλων, το smartphone σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, που σχεδόν εννέα στους δέκα χρήστες είναι τώρα online. Το 2011, μόνο ένα 35% είχε smartphone.

Μόλις πέντε χρόνια μετά, ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάστηκε! Με αποτέλεσμα σήμερα, περισσότερο από το 70% των καταναλωτών να έχουν ένα smartphone στο χέρι τους, ακόμη και όταν πάνε για ύπνο!

Δεύτερος μεγάλος παράγοντας, είναι η ξαφνική άνοδος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ως μέρος ενός καθημερινού τρόπου ζωής. Το 2005, μόνο ένα 5% ασχολούνταν με τα κοινωνικά μέσα. Σήμερα, το 69% των ανθρώπων έχει κοινωνικούς λογαριασμούς στα social. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται όταν μιλάμε για άτομα κάτω των 50 ετών. Μεταξύ των ατόμων ηλικίας 30-49 ετών, το 78% ασχολείται με τα κοινωνικά μέσα, ενώ το 88% των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών είναι ήδη χρήστες των κοινωνικών μέσων του διαδικτύου.

Και τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι δεν χρειάζεται πλέον να ξοδέψετε μια ολόκληρη περιουσία για μια μεγάλη marketing καμπάνια για την επιχείρησή σας, υποθέτοντας πάντα ότι αξιοποιείτε την ισχύ των επαγγελματικών λογαριασμών στα κοινωνικά μέσα, ώστε να σας βρίσκουν ευκολότερα οι ενδιαφερόμενοι διαδικτυακοί χρήστες.

Ξεκινήστε τη βελτιστοποίηση της επαγγελματικής Facebook σελίδας σας – Δείτε πώς

Το Facebook εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής χώρος κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας έναν εκπληκτικό αριθμό 164,58 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες κινητών, κάθε μήνα! Για να διεκδικήσει και να αποκτήσει ακόμη περισσότερους χρήστες, διαμορφώνεται σε μια μηχανή αναζήτησης που ευνοεί πολύ τις επιχειρήσεις.

Μπορεί η Google να είναι πρώτη επιλογή για πολλές αναζητήσεις, το Facebook όμως είναι έτοιμο να αναλάβει τις τοπικές αναζητήσεις και το τοπικό marketing. Χρησιμεύει ήδη για πολλούς καταναλωτές που αναζητούν συστάσεις ή μια επιχείρηση. Δεν επηρεάζει άμεσα την κατάταξή σας στην Google, όμως οι δημοσιεύσεις του facebook εμφανίζονται στις αναζητήσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τις λέξεις-κλειδιά σας και να φτιάξετε ένα ισχυρό brand με οργανικό τρόπο, δηλαδή μέσω αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας από τις google αναζητήσεις.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα – Είναι απλό

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει τη σελίδα σας στο Facebook, διαβάστε το παρακάτω απλά ως οδηγό. Αν έχει περάσει καιρός από τότε που την φτιάξατε, μάλλον ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ακόμα ματιά. Πιθανόν να χρειάζεται μια γενική επισκευή.

  • Ολοκληρώστε το όνομα, τη διεύθυνσή σας και τον αριθμό τηλεφώνου στην περιγραφή της σελίδας σας. Οι fan σας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες σας ή να αγοράσουν το προϊόν σας αν δεν μπορούν να σας βρουν!
  • Συμπληρώστε τη σελίδα Πληροφορίες. Ίσως δεν έχετε προσθέσει το e-mail σας, το Twitter, μια περιγραφή της εταιρείας σας ή μια λίστα προϊόντων. Εάν παραλείψατε κάποιο από αυτά, τότε σίγουρα οι πελάτες σας δεν θα σας προσεγγίσουν εύκολα.
  • Συμπεριλάβετε τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες σας. Σκεφτείτε τα πράγματα που θέλετε να γνωρίζουν για εσάς. Προσθέστε τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας της εταιρείας σας.
  • Αλλάξτε τη URL διεύθυνση. Ίσως να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά δεν χρειάζεται να διατηρήσετε εκείνο το πλήθος ακατανόητων αριθμών που το Facebook σας δίνει όταν φτιάχνετε για πρώτη φορά τη σελίδα σας. Μπορείτε να το αλλάξετε σε κάτι που σχετίζεται με την επιχείρησή σας. Δοκιμάστε το brand σας, ή κάτι παρόμοιο!
  • Προσθέστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στην υποκατηγορία της σελίδας σας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρεθείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Facebook. Μεταβείτε στο μενού “Πληροφορίες” στο αριστερό μενού ενώ βρίσκεστε στη σελίδα σας και κάντε κλικ στο “Ενημέρωση πληροφοριών Σελίδας” στα δεξιά του πλαισίου που ανοίγει και εμφανίζεται με μπλε χρώμα. Εντοπίστε το πρώτο πλαίσιο “Γενικά” και στις “Κατηγορίες” προσθέστε μια πλούσια σε λέξεις-κλειδιά περιγραφή της επωνυμίας σας.

Ξεκινήστε να ποστάρετε – Είναι σημαντικό!

Οι κοινωνικές πλατφόρμες, είναι εξορισμού κοινωνικές. Δεν υπάρχει επιτυχία αν δεν κοινωνικοποιήστε με τους πελάτες σας εφιστώντας τους την προσοχή, αυξάνοντας το ενδιαφέρον τους και κρατώντας επαφή μαζί τους.

Είμαι εξωστρεφής; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

Για να δείτε αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθήσετε εργασίες βελτιστοποίησης που απαιτούν να δραστηριοποιηθείτε. Δημοσιεύστε φωτογραφίες εν ώρα εργασίας σας. Ανεβάστε φωτογραφίες με τους υπαλλήλους σας. Δημοσιεύστε πρωτότυπα διαφημιστικά μηνύματα σχετικά με τα νέα προϊόντα ή προσφορές της επιχείρησής σας. Στείλτε κουπόνια στους fan σας στο Facebook και προσφέρετε ειδικές προσφορές, οτιδήποτε δηλαδή χρειάζεται για να εντείνετε το ενδιαφέρον τους.

Ενθαρρύνετε τους ήδη πελάτες σας να σας ακολουθήσουν στο facebook και ενθαρρύνετε και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. Διοργανώστε διαγωνισμούς που ενθαρρύνουν τους fan σας να κοινοποιήσουν το brand σας. Ζητήστε να σας κάνουν κριτικές και προσφέρετε ένα κουπόνι ή μια έκπτωση σε όποιον σας κάνει μια κριτική.

Όσο πιο πολύ δημοσιεύετε και ασχολείστε, τόσο πιο πολύ θα αρχίσετε να εμφανίζεστε στις τοπικές αναζητήσεις.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε στις αναρτήσεις σας το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για όλες αυτές τις τοπικές αναζητήσεις που βρίσκονται κοντά στους χρήστες που κάνουν αναζητήσεις από τα κινητά τους.

Στην πραγματικότητα το Facebook είναι μόνο ένα βήμα προς το μεγάλο “ταξίδι προς τη βελτιστοποίηση”. Προσθέστε και άλλα βασικά κοινωνικά μέσα στις προσπάθειές σας, όπως το Google MyBusiness και θα δείτε τα αποτελέσματα σας να βελτιώνονται σταδιακά ολοένα και περισσότερο.

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.