Τι συμβαίνει με το Google Plus (Google+);

  1. Home
  2. Google Plus
Τι συμβαίνει με το Google Plus (Google+);

Εάν είστε ένας από τους λίγους χρήστες του διαδικτύου που χρησιμοποιούν το Google plus ως απλό προφίλ και όχι ως επιχείρηση, έχετε κατά νου πως το ρολόι μετράει αντίστροφα για αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Η Google ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπηρεσία αυτή.

Θα είναι offline για τους χρήστες κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους δέκα μήνες.

Οι λόγοι για την απόφασή αυτή, είναι πολύπλοκοι. Εν μέρει, οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τη χαμηλή έως ανύπαρκτη χρήση του κοινωνικού μέσου. Το 90% των συνδέσεων των χρηστών στο Google+ διαρκεί λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα (!)

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που οδήγησε στην απόφαση αυτή, είναι ότι η εταιρεία αποκάλυψε μια αδυναμία ασφάλειας που εξέθεσε δεδομένα από τα προφίλ των χρηστών. Η εταιρεία “μπάλωσε” το θέμα τον Μάρτιο του 2018, αλλά η μεγάλη καθυστέρηση της εταιρείας να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, δεν ήταν ικανοποιητική για τη βάση χρηστών του Google+.

Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις Google+ επιχειρήσεις και να διευκολύνει την επικοινωνία εντός και μεταξύ των επιχειρήσεων. Σχεδιάζει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά για το επόμενο έτος.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο το Gmail, το γνωστό σε όλους μας e-mail, όπου οι developers θα είναι πολύ περιορισμένοι όσον αφορά την πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία (newsletter) των χρηστών.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα είναι διαθέσιμες. Πρόκειται για αλλαγές που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των δεδομένων για τις λεγεώνες των χρηστών της εταιρείας.

πηγή: denalitek.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.