Τελικά, οι δωρεάν ιστοσελίδες ποσό δωρεάν είναι;

 1. Home
 2. Επιχειρήσεις
Τελικά, οι δωρεάν ιστοσελίδες ποσό δωρεάν είναι;

Σχεδόν όλοι μας έχουμε δοκιμάσει μια ONLINE εφαρμογή η οποία μας προσφέρει δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας.

Από την εμπειρία μας, μαζέψαμε για εσάς ορισμένες από τις πιο γνωστές περιπτώσεις και μπαίνουμε σε πιο “απαγορευμένες” τεχνικές και εμπορικές περιοχές ώστε να δείτε μόνοι σας τι ακριβώς σημαίνει δωρεάν.

Weebly.com

Από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες σχεδίασης και κατασκευής ιστοσελίδων. Ουσιαστικά κατασκευάζετε μια ιστοσελίδα η οποία εκτός του ότι δεν σας ανήκει, πρέπει κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα να την ενοικιάσετε πληρώνοντας ετήσια ή μηνιαία αμοιβή.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν θα σας εξυπηρετήσουν οι υφιστάμενες λειτουργίες, και θα χρειαστείτε περισσότερες.

Μια απλή ματιά στις τιμές κατασκευής ιστοσελίδας, μας δίνει να καταλάβουμε πως:

 • αν θέλουμε να δουλέψουμε στο δικό μας domain, τότε πρέπει να πληρώσουμε 44€/έτος και
 • αν θέλουμε να βγάλουμε τις άσχετες διαφημίσεις (!) από την ιστοσελίδα μας, τότε πρέπει να πληρώσουμε 84€/έτος .

 

Wix.com

Ίσως η πιο γνωστή πλατφόρμα η οποία παρέχει δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας. Προσφέρει ένα φιλικότατο περιβάλλον εγγραφής, αλλά και δημιουργίας της ιστοσελίδας σας. Δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Μπορείτε σε λίγα μόνο λεπτά να κάνετε εγγραφή και να ξεκινήσετε τη νέα υπέροχη ιστοσελίδα σας.

Όταν θα φτιάξετε τη νέα ιστοσελίδα θα έχετε:

 • Μια ιστοσελίδα η οποία θα λειτουργεί από ένα ΜΗ εμπορικό domain. Πχ σας προσφέρει τη διεύθυνση vaggelis.wixsite.com/ietaireiamou/index.html ενώ χρειάζεστε την www.ietaireiamou.gr ή www.ietaireiamou.com
 • Μια ιστοσελίδα χωρίς εταιρικό email του τύπου [email protected] και
 • Μια ιστοσελίδα χωρίς αποκλειστική Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα και Επεκτασιμότητα. Άρα δεν μπορείτε να την μεταφέρετε, ούτε και να την επεκτείνετε (πχ να την μετατρέψετε σε eshop).

Για την απόκτηση domain, ή και ορισμένων email πρέπει να πληρώσετε ένα από τα πακέτα τους εδώ, ξεκινώντας από 5€/μήνα για την υπηρεσία του ονόματος (η οποία λχ στην Ελλάδα κοστίζει 15€/έτος).

XO.gr

Αρκετές Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταφύγει στις λύσεις που προσφέρει ο ΧΟ. Πρακτικά δεν προσφέρει τόσο άμεση εγγραφή χρήστη, αλλά το περιβάλλον διαχείρισης είναι και αυτό φιλικό.

Όπως όμως και στην περίπτωση του wix.com η ιστοσελίδα ΔΕΝ σας ανήκει. Η μόνη διαφορά είναι ότι αν έχετε κατοχυρώσει ένα domain όπως το ietaireiamou.gr τότε αν θέλετε να φύγετε από τον xo.gr θα σας μείνει μόνο το όνομα.

Την ιστοσελίδα ΔΕΝ μπορείτε να την πάτε πουθενά.

Εν κατακλείδι, μιλάμε πάλι για μια ιστοσελίδα χωρίς αποκλειστική Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα και Επεκτασιμότητα. Άρα δεν μπορείτε να την μεταφέρετε, ούτε και να την επεκτείνετε (πχ να την μετατρέψετε σε eshop).

Blogger και WordPress

Ίσως οι δύο πιο σοβαρές και τίμιες προτάσεις για κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδας. Το Blogger είναι ένα εργαλείο που προσφέρει δωρεάν η Google και το WordPress είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ιστολογίων.

Μας ανήκουν τα έπιπλα αλλά όχι η οικοδομή.

Τι μας προσφέρουν ακριβώς, και τι δεν;

 • Μιλάμε αποκλειστικά για Blogιστολόγιο και όχι για eshop ή Forum ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Απλή παρουσίαση περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο).
 • Μας προσφέρουν χώρο παρουσίασης των σελίδων μας.
 • Δεν μας προσφέρουν όνομα χώρου πχ ietaireiamou.gr . Για να συνδέσουμε ένα όνομα χρειάζεται είτε σύνδεση από τεχνικό για το Blogger, είτε κάποια ετήσια συνδρομή για το WordPress.
 • Μας ανήκουν τα έπιπλα αλλά όχι η οικοδομή. Αν δηλαδή θελήσουμε να “φύγουμε” από το Blogger ή το WordPress, και να φτιάξουμε μια δική μας αποκλειστική ιστοσελίδα, τότε ΔΕΝ μας δίνουν όλη την κατασκευή που βλέπετε, αλλά ΜΟΝΟ τα κείμενα.

Συμπέρασμα

Ο Τσάμπας πέθανε. Όπου βλέπετε δωρεάν σημαίνει ότι πληρώνετε κάτι άλλο με μη ξεκάθαρο τρόπο. Και αυτό δεν είναι καθόλου τίμιο.

Μην επιλέγετε συνεργασίες όπου περιλαμβάνονται οι λέξεις “δωρεάν” και “απεριόριστα”.

Ζητήστε Ιδιοκτησία, Μεταφερσιμότητα, Αποκλειστικότητα.

Οι ελεύθερες επιτυχημένες ιστοσελίδες, έχουν την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση από επαγγελματίες τεχνικούς.

Αυτό απαιτεί μια σωστή και επαγγελματική φιλοξενία.

ξεκινήστε εδώ

 • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.