Πώς να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Google maps

  1. Home
  2. Google
Πώς να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Google maps

Το να έχετε μια επαγγελματική σελίδα της επιχείρησής σας στο Google+ σημαίνει ότι όταν οι χρήστες αναζητούν την επιχείρηση που τους ενδιαφέρει, η επιχείρησή σας θα εμφανίζεται στους χάρτες της Google, αλλά και στις τοπικές αναζητήσεις. Έτσι, προσεγγίζετε ακόμα περισσότερους διαδικτυακούς χρήστες.

Υπάρχει περίπτωση η επιχείρησή σας να είναι ήδη καταχωρημένη στο Google+. Σε αυτήν την περίπτωση, αποδεχτείτε την καταχώριση ως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησής σας ώστε να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει τις σωστές πληροφορίες ή οδηγίες πλοήγησης και να διορθώσετε τυχόν λανθασμένα στοιχεία.

Πώς να εγγραφείτε στο Google My Business

Το πρώτο βήμα, είναι να εγγραφείτε στο Google My Business. Πληκτρολογήστε στον browser: google.com/business και κάντε κλικ στο κουμπί “Start Now“.

Google My Business Start NowΕάν έχετε ήδη λογαριασμό Google, μπορείτε να συνδεθείτε αμέσως. Διαφορετικά, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό πληκτρολογώντας στον browser: accounts.google.com/signup

New email account on Google

Πώς να διεκδικήσετε την επιχείρησή σας στους χάρτες της Google

Επόμενο βήμα, είναι να δείτε αν η επιχείρησή σας υπάρχει ήδη στους χάρτες τη Google.

Αναζητήστε την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας το όνομα και τη φυσική διεύθυνσή της. Αν υπάρχει ήδη μια λίστα, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα αυτά.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, κάποιος άλλος να έχει ήδη επαληθεύσει την επιχείρησή σας. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην επιλογή “Αίτημα ιδιοκτησίας” και να συμπληρώσετε μια φόρμα. Αυτό θα στείλει στον τρέχοντα ιδιοκτήτη ένα e-mail και σε εσάς, ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Μόλις κάνετε το αίτημα ιδιοκτησίας, ο τρέχων κάτοχος της καταχώρισης θα έχει στη διάθεσή του 7 ημέρες για να απαντήσει.

Αν το αίτημα σας εγκριθεί, θα ειδοποιηθείτε μέσω e-mail και θα είστε σε θέση να διαχειρίζεστε πλέον την καταχώριση στο Google My Business.

Αν όμως το αίτημά σας απορριφθεί, θα ειδοποιηθείτε και πάλι μέσω e-mail. Έχετε τη δυνατότητα να προτείνετε μια τροποποίηση στην καταχώριση. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε επανεξέταση του αιτήματος που απορρίφθηκε.

Αν δεν λάβετε απάντηση μετά από 7 ημέρες, πρέπει να διεκδικήσετε και να επαληθεύσετε την εγγραφή σας. Συνδεθείτε στο Google My Business και αναζητήστε το κουμπί Διεκδίκηση ή Επαλήθευση στον πίνακα ελέγχου.

ΠερισσότεραΑίτημα ιδιοκτησίας καταχώρισης επιχείρησης.

Πώς να προσθέσετε την επιχείρησή σας στους χάρτες της Google

Εάν αναζητήσετε την επιχείρησή σας στους χάρτες της Google και δεν εμφανίζεται, θα πρέπει να την προσθέσετε. Θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τη φυσική διεύθυνσή σας και ίσως χρειαστεί να επιλέξετε και τη θέση σας στο χάρτη.

Αν η επιχείρησή σας έχει επισημανθεί εσφαλμένα ως επιχείρηση με περιοχή εξυπηρέτησης, αλλά στην πραγματικότητα είναι κατάστημα πρέπει να επιλέξετε “Προσφέρω αγαθά και υπηρεσίες στους πελάτες μου στην τοποθεσία τους”. Ακριβώς κάτω από αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί “Όχι“. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Απόκρυψη της διεύθυνσής μου -δεν είναι κατάστημα- και εμφάνιση μόνο περιοχής” και αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο“, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια περιοχή παράδοσης.

ΠερισσότεραΕπιχειρήσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές στο Google.

Για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση της επιχείρησής σας, πρέπει να επιλέξετε μια κατάλληλη κατηγορία επιχειρήσεων και να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου ή την URL διεύθυνση της ιστοσελίδας σας. Τέλος, επαληθεύστε την επιχείρησή σας κάνοντας κλικ στο “Συνέχεια” και επιλέξτε την επιλογή επαλήθευσης που θέλετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Δοκιμάστε μια διαφορετική μέθοδο” και να επιλέξετε “Αργότερα” αν θέλετε να αφήσετε την επαλήθευση για τώρα, αν για παράδειγμα δεν έχετε εξουσιοδότηση για αυτό.

Πώς να βελτιστοποιήσετε την επαγγελματική σελίδα σας στο Google My Business

Η τοπική καταχώρηση της επιχείρησής σας στο Google+ συνδέεται με την επαγγελματική σας σελίδα στο Google+.

Τρέχουσες πληροφορίες Google My Business

Πρέπει να έχετε εικόνες σωστού μεγέθους στην επαγγελματική σελίδα σας στο Google+ για να δείξετε ότι η επιχείρησή σας είναι επαγγελματική και αυθεντική. Πολλοί πελάτες θα μάθουν για την επιχείρησή σας μέσω μιας Google αναζήτησης, που σημαίνει ότι η σελίδα σας στο Google+ θα συμβάλει στην πρώτη τους εντύπωση για την επιχείρησή σας.

Διασφαλίζοντας ακόμα ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή μορφή λογοτύπου κοκ σε όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων της επιχείρησής σας, οδηγεί σε αξιοπιστία του brand σας. Το θέμα όμως είναι να γνωρίζουμε ποιες διαστάσεις είναι κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους φωτογραφιών στο Google+. Εμείς για να σας βοηθήσουμε, αναζητήσαμε και προσαρμόσαμε το παρακάτω φύλλο οδηγιών που θα γίνει το “σκονάκι” σας:

Photo Size on Google Plus Profil

 

 

πηγή: boostability.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.