Πληρωμένη καταχώρηση σε Online κατάλογο. Αξίζει τελικά;

 1. Home
 2. Διαφήμιση
Πληρωμένη καταχώρηση σε Online κατάλογο. Αξίζει τελικά;

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις επιχειρηματιών που διαχειρίζονται την δυναμική ιστοσελίδα τους.

Αξίζει η πληρωμένη καταχώριση σε Online κατάλογο επιχειρήσεων;

Ναι με προδιαγραφές. Όταν ο κατάλογος πληροί ορισμένες προδιαγραφές, τότε η καταχώριση της επιχείρησης σας – είτε δωρεάν, είτε με πληρωμή – μόνο καλό κάνει στην προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

Πότε λοιπόν καταχωρούμε την επιχείρηση μας σε Online κατάλογο επί πληρωμή;

Εφόσον έχετε ιστοσελίδα με πλήρη παρουσίαση των υπηρεσιών και των προϊόντων σας

Το να έχετε μόνο μια απλή δωρεάν ιστοσελίδα στο facebook ή σε κάποια άλλη δωρεάν υπηρεσία δεν είναι καθόλου επαγγελματικό και δεν αποτελεί σοβαρή εκπροσώπηση της επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Χρειάζεται να υπάρχει το περήφανο λογότυπο της επιχείρησης σας. Να έχετε σοβαρή και απλή ιστοσελίδα με προσανατολιστική δομή του μενού όπου ευκρινέστατα παρουσιάζονται οι υπηρεσίες ή και τα προϊόντα σας. Από εδώ ξεκινάει η επιχείρηση σας στο internet.

Διαβάστε επίσης: “Δομή Ιστοσελίδας: Πώς επηρεάζει το SEO της ιστοσελίδας σας;

Όταν ο κατάλογος είναι προσεγμένος και δεν περιλαμβάνει ληγμένες καταχωρίσεις

Υπάρχουν μερικοί Online κατάλογοι επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν μέσα κυριολεκτικά ότι λάχει. Επιτρέπουν στον κάθε ένα να καταχωρεί οποιαδήποτε επιχείρηση με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης δεν ελέγχουν τις καταχωρίσεις, με αποτέλεσμα μερικές να είναι είτε λάθος, είτε ελλιπείς, είτε ανύπαρκτες. Σε αυτόν τον κατάλογο δεν πρέπει να βρίσκεται η καταχώριση της δικής σας επιχείρησης.

Όταν όμως ένας Online κατάλογος ακόμη και τοπικός (ή ακόμη και για συγκεκριμένο κλάδο επιχειρήσεων αποκλειστικά), είναι προσεγμένος και γίνεται συντήρηση, τότε οι διαχειριστές του προσέχουν τα περιεχόμενα των καταχωρίσεων, με αποτέλεσμα να αποκτάει και αξιοπιστία. Αυτό τους ανεβάζει και σε σχετικές αναζητήσεις στην Google. Εκεί ακριβώς θέλουμε να είμαστε καταχωρημένοι.

Για παράδειγμα, αν η επιχείρηση σας είναι B2B τύπου κυρίως, απευθύνεται δηλαδή κυρίως σε επαγγελματίες τότε πρέπει να εγγραφείτε άμεσα στο ελληνικό Corplace.

Όταν ξεκινάει με καλές παροχές από το δωρεάν πακέτο

Όλοι οι σοβαροί Online κατάλογοι – και όταν λέμε όλοι το εννοούμε – παρέχουν ορισμένες δωρεάν εναρκτήριες υπηρεσίες. Παρέχεται δηλαδή μια απλή καταχώριση της επιχείρησης σε μια συγκεκριμένη κατηγορία όπου μετέπειτα η καταχώριση αυτή εμφανίζεται στην αντίστοιχη λίστα παρουσίασης.

Αν έχετε επιχείρηση που απευθύνεται και σε επαγγελματίες, αλλά και σε ιδιώτες, δοκιμάστε την δωρεάν καταχώριση επιχείρησης στο Spot-Place.

Στον Ελληνικό Online κατάλογο Spot-Place, με την αρχική δωρεάν καταχώριση κερδίζετε:

 • Εμφάνιση απλής περιγραφής,
 • Εμφάνιση του λογότυπου σας,
 • Θα εμφανίζεται η επιχείρησή σας σε 2 κατηγορίες ,
 • Προβολή Ιστοσελίδας (backlink),
 • 3 Φωτογραφίες,
 • Προβολή Χάρτη Google,
 • 1 Προσφοράς και 1 Event επιχείρησης,
 • Τηλέφωνο,
 • Ώρες λειτουργίας,
 • Follow χρηστών,
 • Κριτικές.

Αρκετά για μια πλήρη επαγγελματική παρουσίαση της επιχείρησης σας, και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας, είτε για να επικοινωνήσουν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μαζί σας, είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας.

Όταν τα κόστη είναι εύλογα

Σε μια πλήρη και δωρεάν επαγγελματική καταχώριση όπως την παραπάνω, σκεφθείτε το τι κερδίζετε από μια πληρωμένη και διακεκριμένη καταχώριση σε έναν Online κατάλογο επαγγελματιών.

Εφόσον τα κόστη είναι εύλογα και όχι απαγορευτικά, είναι πολύ καλό πλεονέκτημα να φαίνεται διακεκριμένη ίσως και επιλεγμένη η επιχείρησης σας σε έναν επαγγελματικό κατάλογο.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική που ακολουθούμε είναι η εξής:

 1. Δοκιμάζουμε την δωρεάν καταχώριση ώστε να δούμε το περιβάλλον λειτουργίας πόσο εύχρηστο είναι, και τι αρχικές υπηρεσίες προβολής μας παρέχονται.
 2. Εφόσον είναι όλα καλά και η προβολή της επιχείρησης μας είναι πλήρης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε πολλές προβολές, τηλέφωνα και επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας, μπορούμε να μεταβούμε σε ένα πακέτο επί πληρωμή ώστε να δοκιμάσουμε λ.χ. για έναν μήνα τα αποτελέσματα.
 3. Αν η προβολή είναι αυξημένη τότε συνεχίζουμε με το ίδιο πακέτο ή πάμε σε ανώτερο. Αλλιώς μπορούμε πάλι να μεταβούμε στην απλή καταχώριση.
Ετικέτες: Internet Marketing
 • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.