Το Instagram ως εργαλείο Marketing

  1. Home
  2. Internet Marketing
Το Instagram ως εργαλείο Marketing

Τα videos στο Marketing, φτιάχτηκαν για να διηγούνται μια ιστορία! Όμως, πολλές είναι οι απορίες μας καθώς το φτιάχνουμε, όπως για παράδειγμα ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να το δημοσιεύσω; Αν το κάνω πολύ μεγάλο σε διάρκεια, οι ακόλουθοί μου θα βαρεθούν; Και πόση διάρκεια είναι η καταλληλότερη;

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τα brands που αξιοποιούν τα οφέλη των videos για το Marketing της επιχείρησής τους, πλεονεκτούν κατά πολύ όσον αφορά την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο website τους, αλλά και της κερδοφορίας. Χιλιάδες video μικρής διάρκειας δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο καθημερινά και βελτιώνουν το engagement, καθώς είναι γρήγορα και εύκολα στην προσέγγιση του πελάτη. Σε ό, τι αφορά το Video Marketing, έχουμε το Instagram! Μια χρήσιμη πλατφόρμα, που δεν θα πρέπει να την αγνοήσετε εάν είστε επιχειρηματίας του Διαδικτύου στα Social Media.

Γιατί όμως το Instagram αποτελεί το καλύτερο εργαλείο Marketing για έναν επιχειρηματία; 

1. Ευρύτερη Εμβέλεια

Από τον Δεκέμβριο του 2015, έχει καταφέρει να αποκτήσει πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και αυξάνεται συνεχώς με έναν ρυθμό… ρεκόρ!

2. Facebook + Instagram

Το Instagram ανήκει στο Facebook, το οποίο έχει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο! Αυτό δίνει ένα έμμεσο πλεονέκτημα στους επιχειρηματίες που ανεβάζουν videos μέσω του Instagram, ειδικά όταν αυτά κοινοποιούνται μέσω πολλαπλών κοινωνικών δικτύων.

3. Τα Φίλτρα

Όταν λέμε Video Marketing, εννοούμε όμορφο και προκλητικό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών της πλατφόρμας. Το Instagram λοιπόν, σας προσφέρει το… dressing! χαρίζοντάς σας τα πολλαπλά και πρωτότυπα φίλτρα του, για να πειραματιστείτε ευχάριστα. Με τον τρόπο αυτό, προσθέτετε την δική σας προσωπική πινελιά και δημιουργείτε ένα φιλόξενο και μοναδικό φόντο για το video σας. Τι πιο χρήσιμο, δημιουργικό και ευχάριστο;

4. Το πλεονέκτημα των 15 sec!

Το Instagram, σας επιτρέπει να τραβήξετε ένα μεγαλύτερο video σε σχέση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες όπως το Vine, δίνοντάς 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να τα χρησιμοποιήσετε όσο πιο δημιουργικά μπορείτε! Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας πριν ξεκινήσετε το Video Marketing με κάποια άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Tips χρήσης του Instagrm ως εργαλείο Marketing:

Θέλετε πώς και πώς να ξεκινήσετε το Marketing της επιχείρησής σας μέσω του Instagram και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips και το νερό θα μπει στο… αυλάκι:

1. Φτιάξτε βιντεάκια που να αντιπροσωπεύουν το προϊόν σας

Όταν φτιάχνετε τα μικρής διάρκειας videos για το προϊόν σας, επιβεβαιώστε ότι είναι επαρκείς και αντιπροσωπεύουν το προϊόν σας κατάλληλα.

  • Σύντομες πληροφορίες/οδηγίες
  • Οδηγίες χρήσης
  • Πώς να το συνδυάσουν; (εάν περισσεύει ο χρόνος)

2. Επωφεληθείτε από μεγάλα events και περιόδους εορτών

Οι άνθρωποι, λατρεύουν να ανακαλύπτουν περιεχόμενο σχετικό με τις νέες τάσεις της αγοράς και τα τρέχοντα γεγονότα. Σιγουρευτείτε λοιπόν πως τα βιντεάκια σας τα προσαρμόζετε με βάση μεγάλα και σημαντικά γεγονότα της περιοχής σας και δημοφιλή φεστιβάλ, όπως για παράδειγμα τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες κ.ά.

3. Εμφανίστε το προσωπικό της επιχείρησής σας ON Camera!

 Γιατί να μην δώσετε στο πιστό σας κοινό, μια γεύση από τα… παρασκήνια της επιχείρησής σας; Βάλτε τους υπαλλήλους και τους διευθυντές σας live ON Camera! Προσπαθήστε να αποδείξετε εν συντομία, την κατασκευή και την άμεση παράδοση των προϊόντων σας και την αξιοπιστία των υπηρεσιών σας. Να είστε σίγουρος πως το κοινό σας θα σας λατρέψει…

4. Ξεκινήστε μια σειρά από videos

Πολλές φορές, 15 δευτερόλεπτα είναι πολύ λίγα για να περιγράψετε ακριβώς αυτό που θέλετε ή για να περάσετε στο κοινό σας το μήνυμα που επιθυμείτε. Στις περιπτώσεις αυτές λοιπόν που δεν σας χωράει ο… χρόνος, σας προτείνουμε να ξεκινήστε μια σειρά από σχετικά videos, ώστε να καλύψετε και να παρουσιάσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του κάθε προϊόντος σας.

5. Δώστε στο κοινό σας τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας

Το τελευταίο και βασικότερο βήμα, είναι να πυροδοτήσετε την συζήτηση, τα σχόλια και εν τέλει το engagement με το κοινό σας. Ξεκινήστε έναν διαγωνισμό με επιβράβευση, για παράδειγμα: ο τυχερός θα κερδίσει μία ακριβή τσάντα από το κατάστημά σας, εάν κάνει comment, like και share! Δοκιμάστε το.

Apps που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε:

1. iMovie (iOS)

2. Yakit (iOS)

3. PicPlayPost (iOS)

4. LAPSE IT (iOS & Android)

5. 8mm Vintage Camera (iOS Android)

Διαβάστε επίσης: Οι 10 καλύτερες και ΔΩΡΕΑΝ video editor εφαρμογές για Android!

Αξιοποιήστε τα οφέλη του Video Marketing μέσω του Instagram και αυξήστε την επισκεψιμότητα στο website της επιχείρησής σας και το budget σας.

Διαβάστε επίσης: 3 Tips βελτίωσης της στρατηγικής σας στο Instagram

 

πηγή: blog.shakr.com

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.