Γιατί χρειάζεστε μια Ιστοσελίδα;

  1. Home
  2. Επιχειρήσεις
Γιατί χρειάζεστε μια Ιστοσελίδα;

– Η επιχείρησή μου είναι πολύ μικρή και εργαζόμαστε μόνο 2 άτομα και το προϊόν μας δεν είναι εύκολο να πωληθεί διαδικτυακά. Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια ιστοσελίδα;

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές και συχνότερες ερωτήσεις της ψηφιακής εποχής για τις επιχειρήσεις.

Από τα παιδικά κιόλας χρόνια του διαδικτύου, όλα έδειξαν ότι μεγάλο μέρος των μελλοντικών εσόδων των επιχειρήσεων θα προέκυπτε από διαδικτυακές ή  offline συναλλαγές από προσπάθειες marketing που θα γίνονται στο διαδίκτυο.

Η επιχείρησή σας λοιπόν θα πρέπει να έχει μια ιστοσελίδα, ακόμη και αν είναι μικρή και τα προϊόντα ή υπηρεσίες της δε μπορούν να πωληθούν διαδικτυακά; Η απάντησή τότε, είναι η ίδια με την απάντησή σήμερα:

Ναι, αν έχετε επιχείρηση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μια ιστοσελίδα που θα την αντιπροσωπεύει διαδικτυακά.

Σήμερα, σχεδόν όλα μπορούν να πωληθούν online

Μην απογοητεύεστε ότι το προϊόν σας δεν μπορεί να πωληθεί online. Σήμερα, είναι πολύ λίγα έως και μηδενικά τα προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν μπορούν να πωληθούν μέσω του Διαδικτύου. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια αγοραστές βρίσκονται online, αγοράζοντας από βιβλία, υπολογιστές, αυτοκίνητα έως και ακίνητα.

Εάν μπορείτε να το ονειρευτείτε, μπορείτε και να το πραγματοποιήσετε.

Δεν χρειάζεται να καταβάλλετε όλες σας τις προσπάθειές σας για την online πώληση των προϊόντων σας, αν και θα πρέπει να το εξετάσετε εκτενέστερα. Θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε μια βασική παρουσία στο διαδίκτυο έτσι ώστε οι πελάτες σας, οι δυνητικοί πελάτες σας, οι επιχειρηματικοί συνεργάτες, ίσως ακόμη και επενδυτές να μπορούν γρήγορα και εύκολα να μάθουν για την επιχείρησή σας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έχετε να προσφέρετε.

Η σημαντικότητα μιας Επαγγελματικής Ιστοσελίδας

Δεν αρκεί να έχετε απλά μια ιστοσελίδα. Πρέπει να έχετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα εάν θέλετε να την λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι χρήστες του διαδικτύου. Πολλοί καταναλωτές κάνουν μια online έρευνα πριν προχωρήσουν σε μια αγορά. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να είναι η ευκαιρία για να κάνετε μια καλή εντύπωση σε έναν πιθανό αγοραστή.

Αν η ιστοσελίδα σας φαίνεται να σχεδιάστηκε πρόχειρα, η πιθανότητα να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση θα χαθεί για πάντα.

Όπως προαναφέρθηκε, έχετε μόνο μια ευκαιρία για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Με μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα, προβάλλεται τον επαγγελματισμό μιας πολύ μεγαλύτερης επιχείρησης. Συνήθως, πολλές μεγάλες ιστοσελίδες εταιρειών με άσχημο design και δύσκολη πλοήγηση, αποδεικνύεται πως δεν έχουν επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Το μέγεθος δεν παίζει καθοριστικό ρόλο

Μπορεί η δική σας επιχείρηση να είναι μικρή, αλλά όταν πρόκειται να επωφεληθεί από μια επαγγελματική ιστοσελίδα, το μέγεθος τελικά δεν έχει σημασία. Δεν παίζει ρόλο αν είσαι ένα ή 2 άτομα ή αν είσαι εταιρικός γίγαντας των 10.000 εργαζομένων. Αν δεν έχεις μια ιστοσελίδα, χάνεις αμέτρητες online ευκαιρίες.

Συμπερασματικά…

Είναι προτιμότερο να μην έχετε καθόλου ιστοσελίδα, από το να έχετε και η παρουσία σας να μην είναι επαγγελματική και αξιόπιστη.

Η ιστοσελίδα σας “μιλάει” για την επιχείρησή σας.

Μπορεί να λέει: Κοιτάξτε, παίρνουμε την επιχείρησή μας στα σοβαρά και έχουμε δημιουργήσει αυτό το υπέροχο site για τους πελάτες μας!

ή μπορεί να λέει: Κοιτάξτε, άφησα τον 10χρονο ανιψιό μου να σχεδιάσει το site της επιχείρησής μας. Καλή τύχη ψάχνοντας το τίποτα!

Η ιστοσελίδα σας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε πως το αντιμετωπίζετε όπως του αρμόζει.

Διαβάστε περισσότερα για την Κατασκευή Ιστοσελίδων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την Κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας της επιχείρησής σας:

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.