Επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα, ή απλώς eShop της προκοπής

 1. Home
 2. Διαδίκτυο
Επαγγελματικό ηλεκτρονικό κατάστημα, ή απλώς eShop της προκοπής

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα έτσι ώστε να έχετε μια σωστή και αποδοτική λύση. Αν πάλι θέλετε κάτι ετοιματζίδικο, χωρίς πολύ κόστος τότε θα σας προειδοποιούσα να ΜΗΝ το κάνετε.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα που δείχνει προϊόντα. Μια απλή ιστοσελίδα παρουσίασης προϊόντων – υπηρεσιών, είναι μια απλή βιτρίνα στο διαδίκτυο. Όταν όμως θέλουμε ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει μια αγορά, τότε η βιτρίνα παύει να είναι απλή βιτρίνα και το website μας γίνεται κατάστημα. Ο επισκέπτης δηλαδή, “μπαίνει” μέσω της πιστωτικής του κάρτας και των ατομικών ή εταιρικών του στοιχείων στο κατάστημα έτσι ώστε να αλληλεπιδράσει μαζί μας, και συγκεκριμένα να κάνει μια ηλεκτρονική οικονομική συναλλαγή.

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν λοιπόν. Κανείς δεν θα ήθελε να δώσει έτσι απλά τα στοιχεία του και προφανώς την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του έτσι απλά σε ένα ¨περίπου¨ ηλεκτρονικό κατάστημα. Φαντάζομαι ούτε και εσείς.

Και επειδή, αν ΔΕΝ διαλέξετε μια επαγγελματική λύση, τότε όλος ο χρόνος σας και όλα τα χρήματα που δώσατε ( όσα και να είναι αυτά ), θα πάνε χαμένα.

Για μια επαγγελματική λύση…  Τι θα χρειαστείτε λοιπόν:

DOMAIN – Όνομα ιστοσελίδας

Για οποιαδήποτε σοβαρή παρουσία στο διαδίκτυο, ειδικά σε ηλεκτρονικό εμπόριο προσέχουμε να μην διαλέγουμε ονόματα ΔΩΡΕΑΝ όπου οι καταλήξεις είναι του τύπου toeshopmou.freedomainnames.uk αλλά κάνουμε μια έρευνα και επιλέγουμε ένα εύκολο όνομα το οποίο θα το θυμάται και είναι εύκολο να το γράψει ακόμα και η πεθερά του μανάβη στην γειτονιά μας, πχ shopmakis.net ή mylabs.gr ή giorgosgold.com κοκ. Φυσικά πρέπει να είναι κάτι το οποίο θα είναι σχετικό με αυτό που θα πουλήσουμε. Για παράδειγμα η λέξη “ηλεκτρονική αγορά” στα αγγλικά είναι “e buy”. Το www.ebay.com το γνωρίζετε; Το domain του δεν είναι καθόλου τυχαίο 😉

Χρόνος: 1 ημέρα

Κόστος: 10€ / έτος

HOSTING – Φιλοξενία ιστοσελίδας

Γνωρίζετε πόσο σημαντικός είναι ο server της ιστοσελίδας σας; Σας συστήνουμε να επιλέξετε κατασκευαστή eshop ο οποίος δουλεύει μόνο με τον δικό του server και το γνωρίζει πολύ καλά, και τουλάχιστον 3 έτη.

 • Μην επιλέξετε hosting με 5€ / έτος
 • Μην επιλέξετε hosting το οποίο έχει τη λέξη απεριόριστο/α μέσα (μόνο ο Θεός είναι απεριόριστος)
 • Μην επιλέξετε hosting στην Ελλάδα για τα επόμενα 5 έτη τουλάχιστον

Χρόνος: 1 ημέρα

Κόστος: Επιλέξτε από 80€ / 100 Mb / έτος +υποστήριξη

Πιστοποιητικό Ασφαλείας – SSL

Θα αγοράζατε εσείς ένα laptop από τον πάγκο κάποιου στη λαϊκή ενώ είναι απενεργοποιημένο και δεν σας το ενεργοποιεί; Δεν νομίζω. Για να δώσετε την ασφάλεια στους επισκέπτες σας, είναι απαραίτητο να έχετε αγοράσει και εγκαταστήσει ένα πιστοποιητικό ασφαλείας.

 Χρόνος: 1 ημέρα

Κόστος: κατά προσέγγιση Comodo 79€, Thawte 150€, Geotrust 50€, VerySign 400€ + ΦΠΑ


Κατασκευή δυναμικού ESHOP

 • Ο τεχνικός που θα σας κατασκευάσει το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι καλό να έχει συννενοηθεί μαζί σας τουλάχιστον για τα ακόλουθα:
 • CUSTOM μακέτα website ( αν το σχέδιο του eshop σας θα είναι μοναδικό και όχι αγορασμένο από έκθεση),
 • 1 ή περισσότερες γλώσσες,
 • Αριθμός κατηγοριών των προϊόντων,
 • Καλάθι  αγορών και τρόποι πληρωμής,
 • Σύνδεση με τράπεζα για χρήση online πιστωτικών καρτών,
 • Πλήρη πρόσβαση από εσάς σε όλες τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες των προϊόντων σας,
 • Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία παραγγελιών, τρόπων πληρωμής και επισκέψεων,
 • Εκπαίδευση συστήματος διαχείρισης,
 •  φόρμα επικοινωνίας.

Χρόνος: όχι πριν από δύο εβδομάδες, όχι περισσότερο από 2 μήνες ( εκτός ανωτέρας βίας ή έξτρα απαιτήσεων σας)

Κόστος: όχι κάτω από 1.200€ όχι περισσότερο από 2.800€ ( εκτός αν απαιτείτε έξτρα λειτουργίες )

Υπηρεσίες προώθησης και SEO

Ωραία, φτιάξατε το eshop σας. Και τώρα ποιος σας ξέρει; Θα βγείτε στο δρόμο και θα το διατυμπανίσετε; Θα πάτε από στόμα σε στόμα; Μήπως θα κάνετε μια δωρεάν ομάδα στο facebook και από εκεί θα αρχίσετε να καλείτε επισκέπτες; Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι όντως απαραίτητα. Δεν είναι όμως τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να είναι SEO κατασκευασμένο. Δηλαδή να το βρίσκουν εύκολα οι μηχανές αναζήτησης. Το δεύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο παγκοσμίως διαφημιστικό πρακτορείο, το Google AdWords το οποίο, από το 1€ σας στέλνει στοχευμένους πελάτες. Αν εγγραφείτε, ίσως σας δώσουν και 40€ – 50€ δώρο έτσι για την εγγραφή και να τα αξιοποιήσετε στην διαφημιστική σας καμπάνια. Έτσι θα δείτε και τα αποτελέσματα.

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Το Google AdWords είναι εκείνο το εργαλείο το οποίο έκανε την Google την μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως μέσα σε 9 χρόνια.

2 σχόλια

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.