Εορταστικό Marketing: 3 Εβδομάδες για τα Χριστούγεννα!

 1. Home
 2. Internet Marketing
Εορταστικό Marketing: 3 Εβδομάδες για τα Χριστούγεννα!

Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα είναι όλα και πιο κοντά, έρχονται όλο και πιο γρήγορα! Το νιώθετε κι εσείς αυτό; Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρών, γνωρίζουν ήδη την απίστευτη αξία του εορταστικού marketing για την επιχείρησή τους. Ορισμένοι έμποροι κάνουν το 40% των εσόδων τους για ολόκληρο το έτος μόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Black Friday!

Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε και έχουμε τόσο λίγο χρόνο για να τα καταφέρουμε!

Πολλές επιχειρήσεις χάνουν σε μια εποχή του χρόνου που θα πρέπει να ανταμείβεται όσο ποτέ η επιχείρησή τους και οι ίδιοι προσωπικά.

Ο Δεκέμβρης και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε! Εσείς;

Είμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Αν δεν ξεκινήσατε ήδη το εορταστικό marketing της επιχείρησής σας, θα πρέπει να το κάνετε τώρα!

Μήπως είστε από εκείνους που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβρη τα χριστουγεννιάτικα; Τότε είστε σε καλό δρόμο. Μήπως όμως περιμένατε να μπει ο Δεκέμβριος για να το κάνετε; Να ξέρετε πως έχετε αργήσει και πρέπει να βιαστείτε!

Για τις μικρότερες επιχειρήσεις, οι μεγάλες ιδέες εορταστικού marketing θα πρέπει να αρχίσουν από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Όπως και να έχει όμως, ας ξεκινήσουμε με μερικές συμβουλές για το πώς θα παραμείνετε οργανωμένοι και θα διατηρήσετε τον προγραμματισμό και την ηρεμία σας κατά την περίοδο των εορτών!

Ξεκινώντας τον προγραμματισμό για το εορταστικό marketing της επιχείρησής σας

Εβδομάδα 1: Δημιουργία λίστας

 • Ποια είναι η στρατηγική σας;
 • Ποιες είναι οι προσφορές προϊόντων/υπηρεσιών για τους αγοραστές της τελευταίας στιγμής;
 • Έχετε εγγύηση μεταφορικών για τις αποστολές των προϊόντων;
 • Ποιες είναι οι προσφορές σας και για ποιο χρονικό διάστημα ισχύουν;
 • Πώς το εορταστικό marketing της επιχείρησής σας ευθυγραμμίζεται με την προσωπικότητα του brand σας;
 • Τι θα κάνετε για τους υπαλλήλους σας, αλλά και τους πελάτες/followers/ συνεταίρους σας;
 • Θα χρειαστείτε αφίσες, φυλλάδια, newsletter ή συγκεκριμένα εορταστικά γραφικά για τα social media;
 • Θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες για newsletter φέτος;
 • Τι έχει η επιχείρησή σας που τα μεγάλα brands δεν έχουν;
 • Ποια θα είναι η στρατηγική αποστολής newsletter και πόσο συχνά θα στέλνετε;
 • Είναι έτοιμη η ιστοσελίδα σας να δεχτεί την αυξημένη επισκεψιμότητα;
 • Έχετε γράψει σημαντικές συμβουλές και οδηγούς δώρων σε ένα άρθρο στο blog της ιστοσελίδας σας;

Ανακαλύψτε Με ποιους τρόπους θα αυξήσετε τις πωλήσεις σας την περίοδο των εορτών.

Εβδομάδα 2: Οεφιάλτηςλίγο πριν τα Χριστούγεννα

 • Βεβαιωθείτε ότι οι ώρες λειτουργίας του/ων καταστήματός/των σας για το χειμωνιάτικο ωράριο και τις γιορτινές ημέρες είναι ενημερωμένες στους Χάρτες Google και σε άλλους ηλεκτρονικούς καταλόγους.
 • Το ηθικό της του προσωπικού σας αυτές τις ημέρες του χρόνου είναι το κλειδί για τους υπαλλήλους σας που εργάζονται σκληρά. Κάντε για παράδειγμα έναν διαγωνισμό της καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης γραφείου στη δουλειά ή κάντε όλοι μαζί έναν μικρό περίπατο ή ένα δείπνο.
 • Αναβιώστε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο γραφείο. Συζητήστε τις στρατηγικές σας και συζητήστε για τα “κόλπα” των ημερών αυτών και πώς τα αντιμετωπίσατε με την επιχειρηματική στρατηγική σας στο τέλος του έτους.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα σας μπορούν να αναζητηθούν μέσα στην ιστοσελίδα σας και ειδικά τα προϊόντα που παρουσιάσατε σε δημοφιλείς οδηγούς δώρων, δημοσιεύσεις σε blog και χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και ετικέτες για κάθε νέα προσθήκη στο e-shop της επιχείρησής σας. Επωφεληθείτε από αυτές τις λέξεις-κλειδιά!

Εβδομάδα 3: ο Χειμώνας έρχεται!

 • Προβάλλετε επίσημα τις social media δημοσιεύσεις σας, το newletter marketing, τα φυλλάδια, κλπ.
 • Ξεκινήστε να κυκλοφορείτε σε απευθείας σύνδεση περιεχόμενο με θέμα τις διακοπές σας – δημοσιεύσεις ιστολογίου, εικόνες προϊόντων με θέμα τις διακοπές, κουμπιά Μαύρης Παρασκευής και καμπάνιες για συνδρομητές για τις ειδικές προσφορές και τις προσφορές.
 • Μισθώστε έναν υπάλληλο να διατηρεί την εξυπηρέτηση πελατών απατώντας σε μηνύματα και σε live chat.
 • Βεβαιωθείτε ότι απαντάτε καθημερινά σε e-mail των πελατών σας.
 • Μην παραμελείτε μηνύματα που σας στέλνουν στα social media οι πελάτες σας.

Διαβάστε επίσης: Ένας οδηγός επιβίωσης επιχειρήσεων στο εορταστικό Marketing 2018

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι σημαντική και αυτή την εποχή του χρόνου εντίνονται οι ρυθμοί. Συχνά αισθάνεστε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα προλάβετε όλα! Προγραμματίστε το χρόνο και τις ημέρες αυτές. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Κλείστε το κινητό σας, κλείστε το σε ένα κουτί δώρου και σφραγίστε το και ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!

Στείλτε ευχαριστήριο μήνυμα στους αγοραστές των εορτών, ενημερώνοντάς τους ότι είστε ευγνώμονες για την πίστη τους και ότι ελπίζετε να τους δείτε και το νέο έτος. Δημιουργήστε το 2019 νέο πλάνο επιχείρησης – “πώς θα αυξήσω τι πωλήσεις μου φέτος;” Τι θέλετε να κάνετε με την επιχείρησή σας;

Προγραμματίστε ένα meeting και καθορίστε την marketing στρατηγική σας για το νέο έτος. Καθορίστε στόχους υψηλού επιπέδου για κάθε τρίμηνο.

Στο τέλος θα δείτε ότι το πιο σημαντικό είναι να βρείτε λόγους για να απολαύσετε αυτή την απίστευτα πολυάσχολη εποχή του χρόνου. Ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, συχνά παραβλέπουμε την γοητεία της κάθε εποχής, επειδή είμαστε απασχολημένοι με το τέλος του κύκλου ενός ολόκληρου χρόνου, με οικονομικές στρατηγικές και νούμερα. Αυτά είναι πολύ σημαντικά και καθοριστικά για μια υγιή επιχείρηση. Απολαύστε την έντονη δημιουργικότητα της εποχής αυτής και τα μικροπράγματα της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης4 Marketing Στρατηγικές που θα αναβαθμίσουν την ηλεκτρονική σας επιχείρηση την εορταστική περίοδο.

Μοιραστείτε μαζί μας και άλλους τρόπους αντιμετώπισής σας αυτές τις φορτωμένες ημέρες!

Καλές και ευτυχισμένες γιορτές σε όλους!

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.