Τι διαφορά έχει μία απλή ιστοσελίδα από ένα eshop;

  1. Home
  2. Επιχειρήσεις
Τι διαφορά έχει μία απλή ιστοσελίδα από ένα eshop;

Αφού κατανοήσαμε τη σπουδαιότητα του να έχει η επιχείρηση μας ιντερνετική – διαδικτυακή παρουσία και ότι είναι πλέον ανάγκη η κατασκευή ιστοσελίδας. Όλοι μας ψάχνουμε προϊόντα και υπηρεσίες μέσω internet. Η δική μας επιχείρηση θα λείπει λοιπόν από το internet;

 Απλή Ιστοσελίδα ή eshop λοιπόν;

Η ιστοσελίδα της επιχείρησής μας, ισοδυναμεί με την βιτρίνα μας.

Παρουσιάζει την επιχείρηση μας στο internet, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Η βιτρίνα του φυσικού καταστήματός μας είναι ορατή μόνο στη φυσική του διεύθυνση της τοπικής αγοράς, ενώ η “βιτρίνα” μας στο internet είναι ορατή παγκοσμίως. Στη φυσική μας βιτρίνα αλιεύουμε πελάτες που περνούν απ’ έξω και αν τους αρέσει κάτι μπαίνουν να το αγοράσουν ή να δουν περισσότερα, ενώ στην διαδικτυακή βιτρίνα αλιεύουμε πελάτες από κάθε γωνιά της χώρας ή και του πλανήτη.

ecommerce

Ένα eshop είναι η προσωποποίηση του φυσικού μας καταστήματος στο internet.

Το eshop δεν είναι κάτι ανεξήγητο, αλλά είναι ακριβώς όπως το φυσικό μας κατάστημα και αποτελείται ακριβώς από τα ίδια στοιχεία με το φυσικό:

  • Διαθέτει βιτρίνα
  • ράφια
  • αποθήκη
  • ταμείο και
  • όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν ένα φυσικό κατάστημα.

Τι όμως χρειάζεται πραγματικά η επιχείρηση μου;

Εξαρτάται από το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει να κάνουμε. Αν θέλουμε να παρουσιάσουμε την επιχείρηση μας και τα προϊόντα μας στο κοινό, χρειαζόμαστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα παρουσίασης.

Αν πάλι θέλουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας διαδικτυακά, τότε χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα eShop. Πριν όμως ξεκινήσουμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα πρέπει να σκεφτούμε:

Για να διαχειριστούμε το eshop μας και να δουλέψουμε με αυτό, χρειαζόμαστε τα “χέρια” που χρειαζόμαστε και στο κατάστημα μας: Κάποιος να διακοσμεί την βιτρίνα, κάποιος να επιβλέπει την αποθήκη, κάποιος να κάθεται στο ταμείο, κάποιος να αναλαμβάνει τις παραγγελίες, μια μεταφορική για να παραδίδει τα προϊόντα, κάποιος να διαχειρίζεται τις διαφημίσεις και τα νέα προϊόντα κλπ…

Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνος σας!

Έτσι λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε αν έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό που θα στηρίξει το eshop μας, αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων μας, αν έχουμε ένα καλό σύστημα αποθήκης (ERP) και φυσικά αν έχουμε τους οικονομικούς πόρους για να φτιάξουμε το κατάστημα μας στο διαδίκτυο.

Μπορώ να μετατρέψω την ιστοσελίδα μου σε eshop;

Άλλη μια λύση, ίσως η καλύτερη, είναι να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα παρουσίασης, ώστε να βλέπει το κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, με ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ για eshop. Να είναι δηλαδή επεκτάσιμη ιστοσελίδα, χωρίς να χρειάζεται να κατασκευαστεί από την αρχή και να μας κοστίσει τα διπλά λεφτά.

Γενικότερα είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα που θα παραλάβουμε, να είναι user friendly ώστε να μπορούμε να την διαχειριστούμε εύκολα και να δουλεύουμε με αυτήν. Επίσης πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μας και να μην πληρώνουμε άδεια χρήσης της ίδιας μας της ιδιοκτησίας.

Από τα πιο σημαντικά πλέον, στην κατασκευή ιστοσελίδων, είναι η προώθηση στο διαδίκτυο και τα Social Media. Πρέπει η ιστοσελίδα μας να είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τα κριτήρια της Google και να ακολουθούνται ορθές τακτικές SEO.

Κατά την κατασκευή της επαγγελματικής μας ιστοσελίδας λοιπόν, θα προσέξουμε τα παραπάνω. Πρέπει όμως, να μάθουμε να δουλεύουμε με την ιστοσελίδα μας και να μελετάμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε μελλοντικά ένα eshop.

Υπάρχει η περίπτωση, να μας βολεύει η ιστοσελίδα παρουσίασης, και να μπορούμε να εργαστούμε αποδοτικά με αυτήν. Αν όμως είμαστε έτοιμοι για την δημιουργία του ηλεκτρονικού  καταστήματος, προχωράμε άμεσα στο εγχείρημα αυτό.images

Πριν κάνουμε όποια κίνηση όμως, συμβουλευόμαστε μόνο τους ειδικούς του διαδικτύου, που θα μας κατευθύνουν για να πάρουμε την σωστή απόφαση. Επίσης μελετούμε προσεκτικά τις προσφορές που θα λάβουμε για την κατασκευή ιστοσελίδας ή eshop.

Διαβάστε ένα πολύ ενημερωτικό άρθρο, γιατί μια “φθηνή” ιστοσελίδα θα μας κοστίσει πιο ακριβά εδώ.

 

Είστε έτοιμοι για δουλειά; Let’s work λοιπόν!

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.