Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

  1. Home
  2. Blog
Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Μόλις κατασκευάσατε το νέο σας website, αποφασίσατε για το ύφος του και το είδος του περιεχομένου του και τώρα θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο ελκυστικό. Ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι πολύ μεγάλος και ολοένα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια και θα χρειαστεί να βάλετε τα δυνατά σας για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, ελκυστικό και αξιόλογο περιεχόμενο, που δε μοιάζει με κανένα άλλο και να έχει τη δική σας προσωπική υπογραφή. Εύκολο σίγουρα δεν θα είναι, αλλά θα σας εκτινάξει στις αναζητήσεις. Οι ιδέες σας, πρέπει να είναι φρέσκιες και να αγγίζουν ευαίσθητα σημεία των διαδικτυακών αναγνωστών σας.

Εσείς γνωρίζετε με ποιον τρόπο θα κάνετε ένα περιεχόμενο ακόμη πιο ελκυστικό;

Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω tips και εφαρμόστε όσα περισσότερα μπορείτε από αυτά στο καινούργιο σας site!

Χρησιμοποιήστε εικόνες υψηλής ανάλυσης για περισσότερη… γοητεία!

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο website, κρύβονται εικόνες που ισοδυναμούν όσο 1000 λέξεις! Και δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να πρόκειται για μια μικρογραφία ενός video, ίσως για μια απλή φωτογραφία, ακόμα και ένα μικρό εικονίδιο θα πρέπει να είναι το λιγότερο, δελεαστικό. Μόνο έτσι θα αποκτήσετε likes, κοινοποιήσεις (shares), subscriptions και πολλά σχόλια. Δώστε τους αυτό που θέλουν, για να αποκτήσετε κι εσείς αυτό που χρειάζεστε.

Βιβλιοθήκες δωρεάν εικόνων στο Internet !

featured_photolibrary
photolibrary

Διατηρήστε το περιεχόμενο απλοϊκό και παράλληλα ισχυρό

Οι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο και την υπομονή να διαβάσουν ένα τεραστίων διαστάσεων άρθρο με χιλιάδες λέξεις, ενώ τις περισσότερες φορές αδυνατούν να κατανοήσουν αυτά που γράφετε. Μοιάζει με μια συνέντευξη, όπου θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά να εντυπωσιάσεις τον συνομιλητή σου μέσα στα πρώτα 5 λεπτά. Σπάστε το περιεχόμενό σας σε παραγράφους με bullets ή αριθμημένα βήματα. Μοιραστείτε ιδέες και συσχετισμούς, που το κοινό σας να μπορεί να κατανοήσει και να εφαρμόσει ανά πάσα στιγμή στην πραγματική του ζωή, μέσα στην καθημερινότητά του. Μην αναλύετε υπερβολικά τα πάντα.

 

Παραλείψτε λέξεις και όρους άνευ σημασίας

Όταν θα κοινοποιείτε κάτι για το κοινό σας, οφείλετε να είστε ξεκάθαρος και σαφής. Μην υπερβάλλετε με άγνωστες λέξεις και όρους, που δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενό σας. Αν προσπαθείτε να τους πουλήσετε κάτι αμφιλεγόμενο, επαναστατικό ή αντιπαθητικό τους διώχνετε από το site σας, ενώ χάνετε την online αγορά σας και το ποιος είναι ο σκοπός σας. Κρατήστε τον εαυτό σας μακριά από κάτι που θα μετανιώνετε αργότερα για όλη σας την ζωή.

Προσθέστε λίγο χιούμορ

Ό, τι προκαλεί γέλιο, έχει και την μεγαλύτερη απήχηση. Κάπως έτσι δουλεύει και το Youtube, το Twitter και άλλες σχετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Αλλάξτε λιγάκι το περιεχόμενό σας, ώστε να δείχνει επιπλέον χιουμοριστικό στο κοινό σας. Φροντίστε να είναι φυσικό, όχι αναγκαστικό ή άσχετο και να δένει άψογα με τη ροή του περιεχομένου. Κάντε ευφυείς αναφορές σε τρέχοντα γεγονότα.

Χρησιμοποιήστε περισσότερο επεξηγηματικά ινφογραφήματα

infographic_8reasons_to_usevisual
www.digitalinformationworld.com

Τα ινφογραφήματα, είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστείτε σημαντικές πληροφορίες με το κοινό σας, με έναν πρωτότυπο και ελκυστικό τρόπο. Είναι απλό και επεξηγηματικό. Τι καλύτερο από ένα σκέτο κείμενο; Δεν χρειάζεται να είναι δικό σας το ινφογράφημα. Υπάρχουν πολλά blogs με σχετικό περιεχόμενο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες και με το δικό σας προσωπικό ύφος.

Διατηρήστε το δικό σας προσωπικό στυλ

Το προσωπικό που εργάζεται για την επιχείρηση και αναλαμβάνει τη διαχείριση και ενημέρωση του site, οφείλει να ακολουθεί ένα πρότυπο ύφος συγγραφής. Όμως δεν πρέπει να λείπει η προσωπικότητα. Φροντίστε το περιεχόμενό σας να είναι οργανικό και κυρίως ανθρώπινο ώστε οι άνθρωποι που το διαβάζουν, να μπορούν να συσχετίζονται με αυτό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να κρατήσετε το βασικό σας μοτίβο και να το βελτιώνετε με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο. Το περιεχόμενό σας θα αποκτήσει αυθεντικότητα και φυσικότητα.

Χρησιμοποιήστε διαγράμματα και γραφήματα

Δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο, να μπορείτε να υποστηρίξετε το περιεχόμενό σας με οπτικοποίηση των δεδομένων που έχετε στην κατοχή σας; Χρησιμοποιώντας διαγράμματα, γραφήματα και σχετικούς χάρτες, μπορείτε να προωθήσετε το περιεχόμενό σας, όπως με τη μορφή μιας ιστορίας. Θα χτυπήσει τις… σωστές νότες στους αναγνώστες σας και να είστε βέβαιοι πως θα υποστηρίξουν περισσότερο τις απόψεις σας.

type-of-posts_brand-engagement
Brand Engagement – Type of Posts

Χρησιμοποιήστε Κινούμενες Εικόνες – GIFs

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των απλών, κινούμενων εικόνων. Οι κινούμενες εικόνες – GIFs, παίζουν μεγάλο ρόλο στο περιεχόμενό σας. Μπορεί να είναι απλές κινούμενες εικόνες, από κάποια ταινία, από εκπομπές ή από κάποιο youtube video και με συγκεκριμένα γραφικά που προσδίδουν ένα διαφορετικό συναίσθημα στον αναγνώστη. Ακόμα καλύτερες γίνονται, όταν συνοδεύονται και από διάφορες εκφράσεις. Μπορούν να τραβήξουν τεράστιο κοινό, μόνο και μόνο με τη χρήση.

Δημιουργήστε μια κινούμενη εικόνα gif σε 30!

Το Συμπέρασμα;

Τα social media συνεχώς εξελίσσονται και οφείλετε να είστε πιο ευέλικτος ώστε να προσεγγίσετε το κοινό σας έτσι όπως ακριβώς επιθυμείτε.

πηγή: digitalinformationworld.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.