Η επίδραση των χρωμάτων στον σχεδιασμό ιστοσελίδων

  1. Home
  2. Σχεδιασμός ιστοσελίδας
Η επίδραση των χρωμάτων στον σχεδιασμό ιστοσελίδων

Το χρώμα έχει τρομερή επίδραση. Δεν έχει σημασία αν είστε άνδρας ή γυναίκα, νέος ή ηλικιωμένος. Το χρώμα δημιουργεί ένα θετικό ή αρνητικό συναίσθημα στον άνθρωπο. Προσφέρει επιπλέον αξία στην ιστοσελίδα σας ή μπορεί να αποσπά την προσοχή του επισκέπτη και να υποβαθμίζει τη συνολική εμπειρία του.

Η επιλογή του ιδανικού χρώματος για το λογότυπο και την ιστοσελίδα σας, είναι μια προσωπική απόφαση. Το σημαντικό είναι να μην πάρετε αυτή την απόφαση μόνο με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας, αλλά και του επισκέπτη. Με το να γνωρίζετε τι είναι αυτό που θα σας συνδέσει με τον επισκέπτη σας, θα προσδώσει μια θετική εμπειρία στο διαδίκτυο.

Οι 4 τύποι χρωμάτων

Κόκκινο

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το κόκκινο χρώμα είναι ισχυροί. Προτιμούν την άμεση επικοινωνία.

Κίτρινο

Εκείνοι που χρησιμοποιούν το κίτρινο είναι κοινωνικοί, εκφραστικοί και ευρηματικοί. Είναι επικεντρωμένοι στις επαγγελματικές τους σχέσεις και θέλουν να κοινωνικοποιούνται.

Μπλε

Οι μπλε προσωπικότητες είναι βαθιά διανοούμενοι και αναλυτές, που εστιάζουν στις λεπτομέρειες. Αντιδρούν ορθά σε ό, τι αφορά λεπτομέρειες, γεγονότα και αριθμούς.

Πράσινο

Είναι χαλαροί, απλοί και κοινωνικοί.

Πώς χρησιμοποιούνται τα χρώματα κατά τον σχεδιασμό ιστοσελίδας για να συνδεθούμε με τον επισκέπτη μας;

Κατά τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, προσπαθούμε να καλύψουμε πολλαπλούς τύπους προσωπικοτήτων. Αυτό ισχύει τόσο για τα χρώματα, όσο και για τα είδη του περιεχομένου.

Χρώματα και Συναίσθημα

Κόκκινο – Διεγείρει τη λαχτάρα, προκαλεί συναίσθημα και ανάγκη αγοράς.
Κίτρινο – Χαρά, νεότητα, επικοινωνία.
Μπλε – Ηρεμία, συγκέντρωση, παραγωγικότητα.
Πράσινο – Υγεία, φύση και χρήμα.

Χρήση των χρωμάτων από μεγάλα brands

Κόκκινο – McDonalds, Pizza Hut, Coca-Cola
Κίτρινο – Ikea
Μπλε – LinkedIn, Dell, Ford
Πράσινο – Starbucks, Land Rover

Χρώματα και ΛογότυπαΤο να γνωρίζετε το στόχος σας και να σχεδιάσετε μια ιστοσελίδα με βάση αυτόν, είναι το κλειδί για την επιτυχία. Γνωρίζοντας ότι τα χρώματα και ο τύπος περιεχομένου σας αρέσει στους επισκέπτες σας, έχετε το κλειδί για τη σύνδεση μαζί τους.

Επιλέξτε τα σωστά χρώματα για την ιστοσελίδα σας

Στο σχεδιασμό ιστοσελίδων τον σημαντικότερο ρόλο παίζει το λογότυπο. Μερικές φορές κάποια λογότυπα “μιλάνε” στους επισκέπτες για το brand name και το στόχο τους, ενώ άλλα κάνουν ακριβώς το αντίθετο και χρειάζεται πολύ δουλειά για να εξισορροπηθούν οι σχέσεις.

Βασικό και χρήσιμοΠώς το χρώμα επηρεάζει το Brand μιας επιχείρησής στο Διαδίκτυο;

Εάν το χρώμα του λογότυπου είναι το κατάλληλο για την διαδικτυακή αγορά, καλό είναι να χρησιμοποιείται ως το κυρίαρχο χρώμα. Εάν όμως είναι αδύναμο, χρησιμοποιείται τυχαία κατά τον σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα πετύχετε το καλύτερο Design για το Website της επιχείρησής σας;

πηγή: web-savvy-marketing.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.