Η χρήση της πιο πρόσφατης έκδοσης PHP για το site σας βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα. Ωστόσο, μερικές φορές η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας μπορεί να χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση PHP.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ενημερώσετε εύκολα την έκδοση PHP.
Γιατί να ενημερώσετε την έκδοση PHP
Το WordPress αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται PHP. Κατά τη συγγραφή αυτού του άρθρου, το WordPress απαιτεί τουλάχιστον έκδοση PHP 7.4 ή νεότερη. Η τρέχουσα σταθερή έκδοση διαθέσιμη για PHP είναι 8.0.8.
Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας WordPress χρησιμοποιούν εκδόσεις PHP 7.4 ή νεότερες για να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του ίδιου του WordPress.
Κάθε έκδοση PHP βελτιώνει την απόδοση με πιο αποτελεσματική εκτέλεση διαδικασιών και μειώνοντας τη χρήση μνήμης. Αυτό επηρεάζει θετικά την ταχύτητα του site σας καθιστώντας το γρηγορότερο και μειώνοντας τον φόρτο στον server σας.
Κανονικά, η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που διαχειρίζεται το site σας αναλαμβάνει την ενημέρωση της PHP. Αυτές οι ενημερώσεις δεν έχουν καμία επίδραση στους περισσότερους ιστότοπους και ενδέχεται να μην παρατηρήσετε καμία αλλαγή.
Περιστασιακά, ένα πρόσθετο στον ιστότοπό σας ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά λόγω ασυμβατότητας με μια νεότερη έκδοση PHP. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένοι κάτοχοι ιστότοπων μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν στην παλαιότερη έκδοση PHP έως ότου μια ενημέρωση του plugin διορθώσει αυτό το ζήτημα.
Πώς να ελέγξετε ποια έκδοση της PHP έχετε;
Το WordPress καθιστά εξαιρετικά εύκολο τον έλεγχο της έκδοσης PHP που χρησιμοποιεί ο πάροχος φιλοξενίας σας.
Απλώς συνδεθείτε στην περιοχή διαχειριστή του ιστότοπού σας WordPress και μεταβείτε στη σελίδα Εργαλεία »Υγεία ιστότοπου και μεταβείτε στην καρτέλα« Πληροφορίες ».
Στη συνέχεια, πρέπει να μετακινηθείτε λίγο προς τα κάτω και να κάνετε κλικ για να αναπτύξετε την καρτέλα “Διακομιστής”. Αυτή η ενότητα εμφανίζει πληροφορίες διακομιστή, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης PHP που χρησιμοποιείται από τον διακομιστή σας.
Όπως μπορείτε να δείτε, στο στιγμιότυπο οθόνης πάνω από τον demo ιστότοπό μας χρησιμοποιείται έκδοση PHP 7.4.21.
Ενημέρωση της έκδοσης PHP στο site σας
[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.
Όλες οι κορυφαίες εταιρείες φιλοξενίας WordPress σάς επιτρέπουν να αλλάξετε εύκολα την έκδοση PHP που χρησιμοποιείται από τον ιστότοπό σας. Θα σας δείξουμε μερικά παραδείγματα από κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας.
Ενδεικτικό παράδειγμα σε cPanel περιβάλλον.
1. Συνδεθείτε στο cPanel.
2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο MultiPHP Manager στην ενότητα Software του cPanel.
3. Επιλέξτε το πλαίσιο για το site σας που θέλετε να ενημερώσετε.
4. Επιλέξτε την επιθυμητή έκδοση PHP από το μενού.
5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
Τι να κάνετε εάν μια ενημέρωση PHP δημιουργήσει προβλήματα στο site σας;
Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες μια ενημέρωση PHP να χαλάσει τον ιστότοπό σας σε WordPress. Ωστόσο, με την αφθονία δωρεάν και επί πληρωμή πρόσθετων, υπάρχει πιθανότητα να προκύψει σφάλμα από μία μόνο γραμμή κακού κώδικα.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ένα πρόσθετο ή ένα θέμα που προκαλεί αυτό το σφάλμα. Για να το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε όλα τα πρόσθετα του WordPress και αλλάξτε theme με ένα προεπιλεγμένο θέμα του WordPress.
Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημά σας, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της ιστοσελίδας σας.
Η πιο γρήγορη και άμεση λύση είναι να επαναφέρετε την έκδοση PHP που είχατε χρησιμοποιώντας τους μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω.
Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς μπορείτε να ενημερώσετε την έκδοση PHP στο WordPress site σας.