Συμβουλές SEO για σωστή προώθηση του λογαριασμού σας στο Instagram

  1. Home
  2. Internet Marketing
Συμβουλές SEO για σωστή προώθηση του λογαριασμού σας στο Instagram

Οι μηχανές αναζήτησης προωθούν σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (social media) στα αποτελέσματα τους, όμως οι λογαριασμοί Instagram είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εμφανιστούν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Instagram αποκλείει τις μηχανές αναζήτησης και δεν εμφανίζει τις εικόνες στα αποτελέσματα. Το ίδιο το προφίλ σας μπορεί να ευρετηριωθεί, αλλά οι εικόνες δεν μπορούν. Αυτό κάνει το SEO για το Instagram δύσκολο … αλλά όχι αδύνατο.

Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για βοήθεια στο Instagram.

Συνδέστε το Instagram με τα υπόλοιπα social

Κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί μια καλή στρατηγική marketing αναγνωρίζει ότι η προώθηση ενός λογαριασμού στο Instagram περιλαμβάνει διαφημίσεις. Η σύνδεση ενός προφίλ Instagram σε άλλους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων (Facebook, Twitter κ.λπ.) λέει σε όλους τους ακόλουθους σας ότι βρίσκεστε στο Instagram και σας επιτρέπει να «διασταυρώσετε» τις πλατφόρμες με διαφημίσεις, events και ανακοινώσεις.

Αφού εξουσιοδοτήσετε το Instagram να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλα προφίλ, θα προστεθεί ένας σύνδεσμος στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Αφού επιτρέψετε στο Instagram να τροφοδοτήσει τις αναρτήσεις σας στο Twitter ή στο Facebook, οι χρήστες θα κατευθυνθούν ξανά στο προφίλ σας στο Instagram. Και οι χρήστες που σας ακολουθούν σε άλλες πλατφόρμες θα μπορούν να σας βρουν πιο εύκολα τη σελίδα σας στο Instagram.

Αλλάξτε την διεύθυνση URL και την τοποθεσίας σας

Επωφεληθείτε από την επιλογή αλλαγής της διεύθυνσης URL και της τοποθεσίας σας με κάθε φωτογραφία του Instagram που δημοσιεύετε.

Χρησιμοποιήστε το πεδίο τοποθεσίας για να δείξετε συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή το brand σας. Απλά πληκτρολογήστε κάτι που θα θέλατε να μάθουν για εσάς οι ακόλουθοι σας.

Βελτιστοποιήστε τις φωτογραφίες σας

Το Instagram είναι μια οπτική πλατφόρμα. Έτσι η επιτυχία του SEO θα προέλθει από τον τύπο και την ποιότητα των φωτογραφιών σας. Πρώτον, το περιεχόμενο πρέπει να διακρίνεται. Το Instagram χρησιμοποιεί τεχνολογία που ονομάζεται «αναγνώριση εικόνας» που ταξινομεί τις φωτογραφίες ανάλογα με το περιεχόμενο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε το λογαριασμό σας στο Instagram προβάλλοντας τις φωτογραφίες σας σε χρήστες που ενδιαφέρονται ήδη για παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά δεν έχει δει ακόμα τον λογαριασμό σας.

Χρησιμοποιώντας μια επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις φωτογραφίες σας ποιοτικές και όμορφες με εργαλεία όπως η διόρθωση χρωμάτων, η ρύθμιση φωτισμού και η περικοπή.

Χρησιμοποιήστε τη νεότερη λειτουργία του Instagram: Alt Text!

Μένοντας στο θέμα των φωτογραφιών, μπορείτε τώρα να προσθέσετε το δικό σας κείμενο ALT! Η προσθήκη του κειμένου ALT στις φωτογραφίες σας είναι μια πολύτιμη στρατηγική SEO. Βοηθά τον αλγόριθμο του Instagram να οργανώνει περιεχόμενο. Εάν κάποιος ψάχνει για “γάτα φορώντας κοστούμι Batman”, και δημοσιεύσατε μια φωτογραφία της γάτας σας με ALT TEXT, η φωτογραφία σας θα εμφανιστεί.

Ορίστε ένα Schema για το Instagram

Η Google σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το schema.org για να σας ενημερώσετε ποια προφίλ κοινωνικών μέσων σας ανήκουν.

Ζητήστε από τον προγραμματιστή σας να το προγραμματίσει και να σας εξασφαλίσει ότι θα εμφανίζεται το instagram σας σε μορφή schema όταν κάποιος σας αναζητεί στην Google.

Δημιουργήστε Διαγωνισμούς, Ειδικές Προσφορές και Give-Aways

Οι διαγωνισμοί και οι καμπάνιες θα προσελκύσουν περισσότερους χρήστες στη σελίδα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή να πουλήσετε το προϊόν σας διεξάγοντας έναν διαγωνισμό: ζητήστε από τους χρήστες να πατάνε ” μου αρέσει”, να “σχολιάσουν”, να προσθέσουν “επισήμανση” ή να προσθέσουν ετικέτες σε φίλους.

Αν και το SEO για το Instagram μπορεί να είναι δύσκολο, υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που θα αυξήσουν την αναγνώριση σας στο Instagram. Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές που σας δώσαμε θα βελτιώσει τη στρατηγική σας και θα σας βοηθήσει να αναδείξετε το προφίλ του Instagram σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.