Το 2018 οι κανόνες για το SEO δεν αλλάζουν καθοριστικά. Οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες. Δεν μπορείτε να “ξεγελάσετε” το σύστημα. Εάν θέλετε πραγματικά να κερδίσετε το παιχνίδι με το SEO το 2018, πρέπει να αναλάβετε δράση.
Το να κατανοήσετε τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης, απαιτεί χρόνο. Ο αλγόριθμος της Google περιέχει εκατοντάδες κανόνες. Για να παραμείνετε πρώτος στο SEO και το 2018 ή να είναι η χρονιά που θα βρεθείτε στα υψηλότερα αποτελέσματα, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια και να δώσετε αξία. Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ανορθόδοξες τεχνικές.
Οι περισσότεροι, προσπαθούν να κερδίσουν πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζητήσεων, αμέσως μόλις ξεκινήσουν την ηλεκτρονική τους επιχείρηση.
Πρόσφατα καταχωρήσατε ένα website και προσπαθείτε να ταξινομήσετε σπουδαίες και ανταγωνιστικές λέξεις–κλειδά. Μετά από περίπου έξι μήνες, δοκιμάζοντας τα πάντα πλέον και ξοδεύοντας μια περιουσία, ξεκινάτε τις πληρωμένες διαφημίσεις στο Διαδίκτυο.
Οι πληρωμένες διαφημίσεις είναι εξαιρετικές. Η δημιουργία διαφημίσεων στο Facebook, στην Google ή το LinkedIn, είναι πιθανόν ο πιο γρήγορος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα διαδικτυακά και να παρουσιάσετε την προσφορά σας και το brand σας σε ομάδες πελατών που ψάχνουν να αγοράσουν αυτό ακριβώς που πουλάτε. Για τους περισσότερους, είναι σαν να σπαταλούν μια περιουσία και για καλό λόγο.
Τι γίνεται όμως αν θα μπορούσατε να αποκτήσετε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα πωλήσεων και χωρίς κανένα έξτρα κόστος; Ακριβώς αυτό είναι που μπορεί να κάνει το SEO για εσάς το 2018 και κάθε χρόνο από εδώ και πέρα.
Πώς λειτουργεί; Ποιοι είναι οι κανόνες για την απόλυτη κυριαρχία στα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google (ή άλλων μηχανών αναζήτησης);
Οι 3 Βασικές Αρχές του SEO
Πριν εμβαθύνετε στους ειδικούς κανόνες και στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν κάνετε SEO, πρέπει να καταλάβετε ποιες είναι οι τρεις βασικές αρχές. Πάμε πίσω, στην αρχή των αλγορίθμων αναζήτησης της Google, όταν ίσχυε το PageRank. Εάν θυμάστε, το PageRank ήταν ο αρχικός αλγόριθμος που βασίστηκε η Google και ανέφερε:
Όσα περισσότερα links οδηγούσαν σε μια συγκεκριμένη σελίδα στο Διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερη σημασία και σαφήνεια αποδιδόταν σε αυτή τη συγκεκριμένη σελίδα.
Άρα, περισσότεροι σύνδεσμοι και περισσότερη σχετικότητα σήμαιναν αυτόματα και υψηλότερη κατάταξη.
Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν ασχολούμαστε μόνο με τους συνδέσμους. Σίγουρα, οι περισσότεροι θα πουν ότι πρόκειται για συνδέσμους. Πριν μπείτε όμως στις τεχνικές λεπτομέρειες, θα πρέπει να κατανοήσετε τις τρεις βασικές αρχές του SEO. Μπορείτε να θεωρήσετε αυτές τις βασικές αρχές ως οδηγό. Ίσως οι κανόνες να έχουν αλλάξει σήμερα, οι βασικές αρχές όμως παραμένουν ίδιες.
1. Αυθεντικότητα
Η Αυθεντικότητα, έχει να κάνει με την ποιότητα και τον όγκο των συνδέσμων που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου. Όσο περισσότερη αυθεντικότητα έχει ένας ιστότοπος, τόσο περισσότερο “χυμό συνδέσμων” μπορεί να μεταβιβάσει. Μπορείτε να το αξιολογήσετε και μέσω εργαλείων όπως το MozBar ή το SEMRush.
Καμία βαθμολογία δεν θα είναι σε πραγματικό χρόνο και οποιεσδήποτε αλλαγές ή βελτιώσεις κάνετε στο SEO σας, θα χρειαστούν ενδεχομένως εβδομάδες ή μήνες για να δείτε τα αποτελέσματά τους.
2. Περιεχόμενο
Το περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο, είναι ζωτικής σημασίας ειδικά όταν αφορά την SEO κατάταξή.
Στην πραγματικότητα, η αξία του περιεχομένου έχει αυξηθεί δραματικά με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι εξαιρετικό. Πρέπει να προσθέτει αξία και να προσελκύει τον επισκέπτη.
Όσο περισσότερη αφοσίωση (engagement) πετύχετε από τους αναγνώστες, τόσο περισσότεροι χρήστες θα μοιράζονται το περιεχόμενό σας και εκείνο θα κατατάσσεται ολοένα και υψηλότερα. Επενδύστε στο περιεχόμενό σας και θα σας ανταμείβει μια ζωή.
Διαβάστε επίσης: Βελτιώνοντας Το SEO Ranking Με Content Marketing
3. Ηλικία καταχώρησης – Ευρετηριασμού
Η τρίτη και τελευταία βασική αρχή του SEO, είναι η ηλικία που έχει καταχωρηθεί. Η ηλικία καταχώρησης – ευρετηριασμού έχει μεγάλη σημασία. Είναι σημαντικό λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα σπουδαίο ιστορικό με το περιεχόμενο του domain σας και την ποιότητα των συνδέσμων που “δείχνουν” σε αυτό το περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει μακροπρόθεσμα. Δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Η ηλικία αναφέρεται στην αρχική ημερομηνία εκείνη, που η Google ανακάλυψε τον ιστότοπο σας ή το το περιεχόμενο και το ευρετηρίασε.
Οι 10 Κανόνες για το SEO το 2018
Αν ψάχνετε τρόπους να κυριαρχήσετε σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν πολλοί αλλά οι 10 παρακάτω κανόνες, ξεχωρίζουν. Ακολουθήστε τους πιστά, εάν θέλετε να κυριαρχήσετε στα SERPs.
1. Αξιολογείστε την Ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και βελτιώστε την όπου χρειάζεται
Χρησιμοποιήστε το Page Speed Insights της Google για να βελτιώσετε το domain name σας. Με την αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, βελτιώνετε σημαντικά την προβολή σας. Χρησιμοποιήστε επίσης εργαλεία όπως το Pingdom, GTMetrix και Varvy.
2. Χρησιμοποιήστε CDN για το domain σας και DNS όπου είναι δυνατόν, για γρήγορη προβολή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας
Η χρήση δικτύων παροχής περιεχομένου (CDN) είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείτε να εξυπηρετείτε γρήγορα το περιεχόμενό σας στους χρήστες, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται γεωγραφικά.
Τα CDNs διαδίδουν το περιεχόμενό σας σε πολλούς διακομιστές ανά τον κόσμο, αντικατοπτρίζοντάς το και στη συνέχεια το προβάλλουν στο χρήστη από τον πλησιέστερο διακομιστή.
Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε μια πιθανή μετακίνηση του DNS σας σε CloudFlare, που θα σας βοηθήσει με τους χρόνους διάδοσης DNS.
Συχνά, η διάδοση του DNS καθυστερεί ανάλογα με το ποιος είναι ο καταχωρητής και το πού βρίσκονται οι διακομιστές του, σε σχέση με το σημείο από όπου προέρχεται το αίτημα DNS.
Διαβάστε: Τι Είναι Και Πότε Χρειάζομαι CDN Για Την Ιστοσελίδα Μου;
3. Δημιουργήστε χρήσιμο περιεχόμενο που προσθέτει αξία στον αναγνώστη σασ
Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο. Η ικανότητα της Google να “εκτοξεύει” στα ύψη το εξαιρετικό περιεχόμενο βελτιώνεται όλο και περισσότερο κάθε μήνα. Μην προσπαθήσετε να “ξεγελάσετε” το σύστημα. Η επισκεψιμότητα στο website σας θα αυξηθεί. Θα προσελκύσει επισκέπτες και θα τους προκαλέσει να το κοινοποιήσουν. Εστιάστε περισσότερο στα παρακάτω στοιχεία:
- Μην γράφετε περιεχόμενο λιγότερο από 2.000 λέξεις.
- Δημιουργήστε ένα υγιές προφίλ σύνδεσης τόσο με εσωτερικούς συνδέσμους όσο και με σχετικούς εξερχόμενους συνδέσμους.
- Αναφέρετε όλες τις πηγές σας και δημιουργήστε αντίγραφα στατιστικών ή ερευνών.
- Διευκολύνετε την ανάγνωση του περιεχομένου σας.
- Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σχετικές εικόνες και υψηλής ανάλυσης/ποιότητας, ως την κύρια φωτογραφία του άρθρου σας.
- Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά, αλλά μην υπερβάλλετε.
- Δημιουργήστε εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βοηθά στην επίλυση ενός προβλήματος.
- Γράψτε περιεχόμενο για τον απλό αναγνώστη, απλό και κατανοητό.
4. Εξασφαλίστε τον Responsive μηχανισμό στη σελίδα σας στις περισσότερες κινητές συσκευές
Οι αναζητήσεις από κινητές συσκευές, ξεπερνούν σήμερα τις αναζητήσεις μέσω των PC. Εστιάστε λοιπόν στη χρηστικότητα των κινητών συσκευών.
Διασφαλίστε ότι το website σας είναι βελτιστοποιημένο για κινητές συσκευές και μπορεί να εμφανιστεί σωστά σε όλες τις πλατφόρμες.
5. Επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της Εμπειρίας Χρήστη (User Experience)
Δημιουργήστε την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Με άλλα λόγια, κάντε την ιστοσελίδα σας εύκολη στη χρήση, με εύκολη πλοήγηση και αναζήτηση. Ανακαλύψτε τον τύπο περιεχομένου που σας ταιριάζει περισσότερο:
- Αφήστε “breadcrumbs” κατά την περιήγηση του ιστοτόπου σας:
- Εφαρμόστε μια γρήγορη αναζήτηση ιστότοπου:
- Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά γραφικά.
- Φροντίστε το main menu να είναι εύκολο στη χρήση και την πλοήγηση.
- Κατηγοριοποιήστε όλο το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας ετικέτες ή κατηγορίες.
- Αποφύγετε τη χρήση πολλών αναδυόμενων παραθύρων.
Διαβάστε περισσότερα για το Πώς Να Βελτιώσετε Το CX Στο Website Σας
6. Συμπεριλάβετε στο περιεχόμενο σχετικά videos για να αυξήσετε το engagement
Η Google δίνει έμφαση στο χρονικό διάστημα που αφιερώνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας.
Γι’ αυτό, όταν φτιάχνετε χρήσιμο και συναρπαστικό περιεχόμενο, οι άνθρωποι θα “κολλήσουν” περισσότερο. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε λέξεις και περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας, όπως για παράδειγμα ενδιαφέροντα και σχετικά videos. Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσετε τους χρόνους παραμονής στον ιστότοπό σας και η Google θα σας ανταμείψει.
Vlogging Vs Blogging: Ποιο Είναι Καταλληλότερο Για Την Online Επιχείρησή Σας;
7. Δημιουργήστε σχετικούς εξωτερικούς συνδέσμους στο περιεχόμενό σας
Οι εξερχόμενες συνδέσεις είναι σημαντικές. Δημιουργήστε σχετικούς συνδέσμους εντός του περιεχομένου σας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν ενδιαφέρον υλικό στο Διαδίκτυο. Να έχετε τουλάχιστον 2 με 3 σχετικές εξερχόμενες συνδέσεις σε κάθε κομμάτι περιεχομένου που δημιουργείτε.
8. Εστιάστε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των συνδέσεων
Η ποιότητα των συνδέσεών σας πιο σημαντική από την ποσότητα τους. Μη βάζετε άσχετους συνδέσμους μόνο και μόνο για να πετύχετε έναν μεγάλο αριθμό. Στοχεύστε σε τομείς υψηλής ποιότητας και βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι σύνδεσμοι δημιουργούνται φυσικά. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σας. Αποφύγετε το “black hat SEO“.
9. Χρησιμοποιήστε τα Social Media για να δημιουργήσετε viral περιεχόμενο άμεσα συνεδεδεμένο με τον ιστότοπό σας.
Τα social media μπορούν να οδηγήσουν ένα τεράστιο ποσό επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, όταν γίνεται σωστά. Δημιουργήστε περιεχόμενο που δεν επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις, αλλά προσθέτει αξία, είτε ψυχαγωγική είτε ενημερωτική.
10. Το στοχευμένο κοινό μπορεί να σας απογειώσει
Επιδιώξτε να απευθύνεστε σε στοχευμένο κοινό, ώστε να προωθήσετε άμεσα το περιεχόμενο και τις ιδέες σας στο Διαδίκτυο. Είτε πρόκειται για το Instagram, το Facebook ή το Twitter, υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Θα αποκτήσετε ένα αρκετά μεγάλο κοινό ειδικά στην αρχή, και θα σας βοηθήσει να διαδόσετε το Brand σας στην διαδικτυακή αγορά.
πηγή: entrepreneur.com
1 Comment
Έυη Σαββοπούλου
7 έτη agoΚαλημέρα πολύ κατατοπιστικό το άρθρο σας.Ενας ακόμη τρόπος είναι η διαφημίσεις Pop-up.Προσφέρουν άμμεση επισκεψιμότητα και βελτιώνουν το Seo καιτην Alexa Rank.Η πλατφόρμα μας προσφέρει τέτοιου είδους διαφήμιση με καλή ποιότητα επισκεψιμότητα και χαμηλό κόστος ανα επισκέπτη.