Η Συνταγή για καλύτερο SEO με Αξιόλογο Περιεχόμενο

 1. Home
 2. Blog
Η Συνταγή για καλύτερο SEO με Αξιόλογο Περιεχόμενο

Ποια είναι η συνταγή για ένα αξιόλογο περιεχόμενο που σε εκτοξεύει στο SEO στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων;

Το Content Marketing ή αλλιώς Marketing Περιεχομένου, μοιάζει πολύ με τη …μαγειρική.

Και τα δύο απαιτούν δεξιότητα, υπομονή και πάθος.

Το SEO είναι ένας ισχυρός συνδυασμός τέχνης και επιστήμης!

Ας δούμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή που μπορεί ο καθένας να φτιάξει και να δημιουργήσει μια “νόστιμη” ανάρτηση στο blog του.

Ξεκινώντας με τα βασικά συστατικά

Τι χρειάζεστε λοιπόν για να δημιουργήσετε εκπληκτικό περιεχόμενο;

Χρειάζεστε πολύ λιγότερα από όσα νομίζετε.

Διαβάστε μια λίστα παρακάτω και ξεκινήστε:

 • Η βασική ιδέα. Το βασικό σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία αξιόλογου και ισχυρού περιεχομένου, είναι να γνωρίζουμε το ποιον εξυπηρετούμε και πώς μπορούμε να τον βοηθήσουμε-εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Όταν ξεκινάτε με αυτό στο μυαλό σας, τότε η ροή του περιεχομένου θα είναι πανεύκολη!
 • Πίστη σε αυτά που γράφετε. Το να γράφετε αναγκαστικά άρθρα χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον για το brand και την προσφορά σας στην διαδικτυακή αγορά, είναι σαν να αναγκάζετε έναν χορτοφάγο να μαγειρέψει την τέλεια μπριζόλα! Για να προσεγγίσετε το σωστό κοινό και πελάτες, πρέπει να πιστεύετε πραγματικά σε αυτό που γράφετε. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του SEO και του Content Marketing και πιστεύω 100% ότι μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο για bloggers και επιχειρήσεις.
 • Ισχυρό θέμα/ιδέα. Το θέμα σας πρέπει να είναι “φρέσκο” ​​και σχετικό. Το κύριο θέμα αλλά και τα δευτερεύοντα θέματα, θα πρέπει να διαμορφώνουν μία περίληψη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός αξιόλογου περιεχομένου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πάνω από όλα χρήσιμο.
 • Λέξειςκλειδιά. Πρέπει να σκεφτείτε καλά τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε στο περιεχόμενό σας. Θα πρέπει να ελεγχθούν καλά και σοβαρά πριν αρχίσετε να γράφετε.  Αν προσπαθείτε να βρείτε ιδέες, πηγαίντε στην Google και αναζητήστε μερικές ιδέες-λέξεις. Η ενότητα “Οι άνθρωποι αναζητούν επίσης” που παρέχει η Google στη σελίδα αποτελεσμάτων της, θα σας βοηθήσει να βρείτε ιδέες που μπορείτε να τις ελέγξετε με διάφορα εργαλεία λέξεων-κλειδιών και να τις ενσωματώσετε-χρησιμοποιήσετε.

Αποκτήστε μια ισχυρή συνταγή, έναν φοβερό συνδυασμό περιεχομένου

Όσο δυνατή και ισχυρή είναι μια παλιά συνταγή που φυλάτε στο συρτάρι της κουζίνας και δεν θα την αλλάζατε με καμία νέα μοντέρνα συνταγή, γιατί σας την έχει δώσει η μητέρα σας και πάντα όλοι όσοι τη δοκιμάζουν γλείφουν και τα δάχτυλά τους, μία τόσο ισχυρή συνταγή χρειάζεστε και για το Content Marketing. Γιατί; Μα γιατί λειτουργεί! 

Σας δίνω λοιπόν μια συνταγή για να φτιάχνετε ισχυρές αναρτήσεις και άρθρα στο blog σας, που δεν θα την αλλάζετε με τίποτα:

 • Ορίστε μια επεξηγηματική και παράλληλα συνοπτική επικεφαλίδα (Τίτλος). Σας έχει τύχει ποτέ να πάτε σε ένα καλό εστιατόριο και να μην καταλάβατε λέξη από το μενού; Αν σας έχει τύχει, τότε θα ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ. Έτσι λοιπόν και οι τίτλοι των άρθρων στο blog, μπορεί να είναι δυσνόητοι και ακαταλαβίστικοι. Γι’ αυτό, φροντίστε να αποφύγετε τέτοια σύγχυση. Οι καλύτεροι τίτλοι είναι αυτοί που βγάζουν νόημα για τους αναγνώστες, γι’ αυτό μην κάνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σκέφτονται πολύ. Ορίστε ξεκάθαρα το τι θα δουν στο περιεχόμενο σας, χρησιμοποιώντας τίτλους που ξεκαθαρίζουν το περιεχόμενο.
 • Φτιάξτε ένα λεπτομερές σχέδιο. Μια καλή περίληψη, είναι τα δύο τρίτα της δουλειάς σας. Ξεκινήστε με το βασικό συστατικό, δημιουργήστε μια λίστα με τα υπόλοιπα υλικά και βεβαιωθείτε ότι όλα βαίνουν καλώς, μέχρι να φτάσετε στο συμπέρασμα και να ολοκληρώσετε το έργο σας. Αυτή η περίληψη θα ορίσει πανεύκολα τις κεφαλίδες σας.
 • Προσθέστε λέξειςκλειδιά σε κάθε κεφαλίδα ενότητας. Δεν μπορείτε να ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στο πιάτο σας και κατά το μαγείρεμα αλλά και όταν το σερβίρετε. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις λέξεις-κλειδιά. Η περίληψη του περιεχομένου σας θα πρέπει να ακολουθεί τις λέξεις-κλειδιά σας. Αν έχετε καθορίσει H2 επικεφαλίδες για να ξεκινήσετε την κάθε σας ενότητα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσει δομή η ανάρτηση σας και να υποστηρίξετε τόσο τον αναγνώστη όσο και το SEO.
 • Δημιουργήστε ένα πρόχειρο και αφήστε το στην άκρη. Γράψτε το πρώτο προσχέδιο για το άρθρο σας και ξεχάστε το για μία μέρα. Όταν επιστρέψετε θα βρείτε λάθη, χαμένες ιδέες ή σημεία όπου έχετε περιπλανηθεί χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Με πιο καθαρό μυαλό, θα …μεγαλουργήσετε! 

Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία για ένα άψογο περιεχόμενο

Στην κουζίνα, μπορεί να έχετε δύο διαφορετικούς φούρνους, έναν φούρνο μικροκυμάτων και μια εστία. Μπορεί να είστε λάτρεις του γρήγορου ψησίματος και να χρησιμοποιείτε περισσότερο τον φούρνο μικροκυμάτων στην καθημερινότητά σας και την εστία σπάνια. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ένα εργαλείο και να τα κάνεις όλα εκεί ή χρειάζεται να μοιράζονται οι δουλειές και το κάθε τι να έχει το εργαλείο του; 

Το ίδιο ισχύει για την επιχείρηση και το γράψιμο στο blog σας. Δείτε μια λίστα εργαλείων που θα σας βοηθήσουν με τις προσπάθειές σας όσον αφορά την οργάνωση σας και την τακτοποίηση του περιεχομένου σας:

 • Ideaflip – Όταν εργάζεστε μόνος σας, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την οργάνωση των ιδεών σας, αλλά όταν πρόκειται για μια ομαδική εργασία, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή χαρτογράφησης για να οργανωθείτε όλοι μαζί καλύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ideaflip.
 • Keyword Magic Tool – Όταν πρόκειται για λέξεις-κλειδιά δεν μπορείτε να δουλέψετε χωρίς ένα εργαλείο SEO. Με αυτό το δυνατό εργαλείο, θα μπορείτε να ταξινομήσετε τις λέξεις-κλειδιά κατά όγκο και δυσκολία αναζήτησης και να ορίσετε ακόμη και το επιθυμητό εύρος όγκου. Μπορείτε να συμπεριλάβετε και να εξαιρέσετε λέξεις-κλειδιά από την αναζήτησή σας, να επιλέξετε το μήκος μιας λέξης, να τις ομαδοποιήσετε και να βρείτε τους καλύτερους συνδυασμούς. Μια δοκιμή, θα σας πείσει.
 • KW Finder – Εναλλακτικό εργαλείο του Keyword Magic Tool. Τραβάει ιδέες για λέξεις-κλειδιά και domain names από το Google API σε ένα όμορφο περιβάλλον. Κάντε εγγραφή και δοκιμάστε το!
 • Weava – Αυτή η εφαρμογή είναι χρήσιμη στο στάδιο της έρευνας. Είναι μια επέκταση του Chrome Browser, που σας βοηθά να οργανώσετε τις πληροφορίες και τα κείμενα που βρίσκετε σε PDF και ιστοσελίδες, σε ολόκληρο το διαδίκτυο!
 • SWA – είναι ένα εξαιρετικό plugin που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις βασικές μετρήσεις του κειμένου σας, όπως βαθμολογία αναγνωσιμότητας, αριθμός λέξεων και στοχευμένες-προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά ενώ εσείς εξακολουθείτε να είστε συγκεντρωμένοι στη συγγραφή σας.
 • Grammarly – Αν δουλεύετε με τον Chrome, εγκαταστήστε το. Αυτό το πρόσθετο είναι ένας διαδικτυακός διορθωτής που ελέγχει τη γραμματική και την ορθογραφία σας καθώς εσείς πληκτρολογείτε.

Πριν επιλέξετε τέτοιου είδους εργαλεία, είναι σημαντικό να έχετε κάνει μία έρευνα και να τα έχετε δοκιμάσει σχεδόν όλα, ώστε να αποφασίσετε τελικά με ποιο θα δουλέψετε και θα το έχετε ως το δεξί σας χέρι κατά τη σύνταξη των περιεχομένων για το blog σας.

Φτιάξε Αξιόλογο Περιεχόμενο και σκέψου πάνω από όλα τον αναγνώστη

Συμπερασματικά, η βασική ιδέα εδώ είναι να σκέφτεσαι εξ’ αρχής πάντα και μόνο τον αναγνώστη σου. Να του κάνεις τη ζωή εύκολη και να τον κατευθύνεις αβίαστα στο blog σου, με όμορφους και ξεκάθαρους τίτλους. Να μη βαραίνεις το περιεχόμενό σου με ένα σωρό λέξεις-κλειδιά άσχετες και άχρηστες που συχνά οδηγούν σε σύγχυση και να φροντίζεις να γυρίσουν ξανά στο …εστιατόριό σου διατηρώντας ένα ευχάριστο, καθαρό, περιποιητικό και ικανοποιητικό περιβάλλον!

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

1 σχόλιον

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.