Οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα όνομα χώρου (domain name) για την ιστοσελίδα σας ή για το Blog σας.

  1. Home
  2. Domain - Όνομα χώρου
Οι καλύτερες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα όνομα χώρου (domain name) για την ιστοσελίδα σας ή για το Blog σας.

Το domain name είναι ένα από τα πιο σημαντικότερα στοιχεία κάθε ιστοσελίδας ή blog. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα καλό όνομα χώρου ( domain name) για το ιστολόγιο (Blog) σας ή την ιστοσελίδα σας.

Πώς να επιλέξετε ένα καλό όνομα τομέα για το Blog σας

1. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή το .com ή το .gr;

Εάν στοχεύετε το διεθνές κοινό πρέπει να καταχωρείτε ένα όνομα τομέα με κατάληξη .com . Εάν όμως στοχεύετε το ελληνικό κοινό θα ήταν προτιμότερο το domain σας να έχει κατάληξη .gr .

2. Επιλέξτε ευκολομνημόνευτο domain

Επιλέξτε ένα ευκολομνημόνευτο όνομα χώρου και εύκολο στην πληκτρολόγηση για την ιστοσελίδα σας ή blog, έτσι ώστε να είναι εύκολο να το θυμάστε εσείς και κατά συνέπεια οι επισκέπτες σας, ώστε να έχετε καλά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα και στις αναζητήσεις.

3. Επιλέξτε ένα περιγραφικό domain

Σκεφτείτε το όνομα της επιχείρηση σας ή του blog σας σε σχέση με το περιεχόμενο που θα έχει η ιστοσελίδα ή το blog σας. Το Domain είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι άνθρωποι συνδυάζουν με το περιεχόμενο της ιστοσελίδα ή του blog σας, γι ‘αυτό θα πρέπει να έχετε μια καλή εικόνα για το περιεχόμενο και το ύφος του site σας.

4. Ευπροσάρμοστο domain

Ένα domain είναι πιθανό να συνδέεται με την ιστοσελίδα σας ή το επιχειρηματικό σας blog για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να επιλέξετε το domain σας έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στην ιστοσελίδα σας, ακόμη και αν αλλάζει το περιεχόμενο της στην πάροδο του χρόνου.

5. Απορρίψτε domain name με αριθμούς ή το σημείο στίξης “-“

Αποφεύγετε domain name με αριθμούς ή το σημείο στίξης “-“, διότι καθιστούν δύσκολη την πληκτρολόγηση του domain σας. Για παράδειγμα, εάν το όνομα τομέα είναι Android-Reviews.com, οι περισσότεροι χρήστες θα πληκτρολογήσουν στην αναζήτηση τους  AndroidReviews.com, επειδή είναι ποιο ευκολομνημόνευτο. Επίσης το AndroidOne.com είναι προτιμότερο από το Android1.com.

6. Domain names με λέξεις – κλειδιά

Είναι σημαντικό για την καλύτερη κατάταξη στην Google (SEO), το domain name σας να περιέχει κάποιες λέξεις – κλειδιά. Σας παραθέτω μερικά παραδείγματα καλού συνδυασμού λέξης – κλειδιού με το όνομα τομέα (domain).

BoostBlogTraffic.com

SmartPassiveIncome.com

Αυτά τα δύο blogs δεν έχουν μόνο τη λέξη – κλειδί στο domain, αλλά επίσης δημοσιεύουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

Τo domain είναι σημαντικό, είναι καταλυτικός παράγοντας, για την δημιουργία μιας δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Ελπίζω τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε ένα καλό όνομα τομέα για το ιστολόγιο σας.

Για οποιαδήποτε απορία ήμαστε δω για να σας βοηθήσουμε

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

Πηγή: Justlearnwp.com

Ετικέτες: Domain

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.