Το κείμενο στην κατασκευή ιστοσελίδας

  1. Home
  2. SEO
Το κείμενο στην κατασκευή ιστοσελίδας

king1Content is the King

Google

Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο στην δημιουργία website;

Το κείμενο της ιστοσελίδας

Η Google όπως και όλες οι μηχανές αναζήτησης “βλέπουν” μόνο τα κείμενα που έχει μια ιστοσελίδα και τίποτε άλλο. Δεν “βλέπουν” ούτε εικόνες, ούτε βίντεο, αλλά ούτε και όλα τα γραφικά στοιχεία της ιστοσελίδας. Όυτως ή άλλως, έχετε παραμείνει ποτέ σε ιστοσελίδα η οποία να είναι πολύ όμορφη και λειτουργική αλλά να μην έχει τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν; ΠΟΤΕ!

Αυτό σημαίνει ότι:

  • Αυτά που γράφουμε στην ιστοσελίδα μας,
  • η σειρά με την οποία τα γράφουμε καθώς επίσης και
  • το ενδιαφέρον που προκαλούν στον επισκέπτη,

Είναι οι πρώτοι παράγοντες που καθιστούν μια σελίδα φιλική προς την μηχανή αναζήτησης.

Οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδας

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο κείμενο της ιστοσελίδας και το κείμενο που είναι εκτυπωμένο σε μια σελίδα χαρτί, είναι ότι το πρώτο είναι υπερκείμενο ενώ το δεύτερο είναι απλό κείμενο.

Υπερκείμενο λέγεται το κείμενο που περιέχει συνδέσμους. Ένας απλός σύνδεσμος μέσα στο κείμενο, είναι αυτός.

Πιστέψτε με, οι καλοί σύνδεσμοι, είναι πολύ δυνατό εργαλείο για την απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Τι σημαίνει καλός σύνδεσμος:

Περιοδική ενημέρωση

Πέρα από το καλό κείμενο, ο ιστότοπος σας χρειάζεται και “φρέσκο” κείμενο. Να είναι ζωντανός με νέα άρθρα τα οποία πάνω από όλα, μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να είναι όσο πιο ενδιαφέροντα γίνεται.

Ιστότοπος ο οποίος έχει περιοδικά, και σε ανάλογη συχνότητα πρόσφατα άρθρα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός από την Google.

Τι σημαίνει ανάλογη συχνότητα;

Ένα website το οποίο έχει μια επισκεψιμότητα της τάξης των 100.000 επισκεπτών την εβδομάδα, σίγουρα χρειάζεται πάνω από 20 άρθρα εβδομαδιαίως ώστε να ανταποκριθεί στους επισκέπτες της. Ένα website όμως εταιρείας, η οποία παρουσιάζει τις υπηρεσίες και τα νέα της, με μια τάξη επισκεψιμότητας 5.000 άτομα την εβδομάδα, δεν χρειάζεται παραπάνω από 10 άρθρα.

Τα νούμερα πάντα διαφέρουν, ανάλογα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και πάνω από όλα το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Άλλες κατηγορίες περιεχομένου

Πέρα από το κείμενο, περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι και οι εικόνες, ο ήχος και τα βίντεο. Τι συμβαίνει όμως με αυτά τα οποία η Google δεν τα “βλέπει”;

Τα βλέπει όμως ο επισκέπτης. Και πως η Google καταλαβαίνει ότι οι εικόνες και τα βίντεο της ιστοσελίδας είναι ενδιαφέροντα στους επισκέπτες; Αυτό γίνεται με την χρήση των tags, titles, keywords και descriptions σε κάθε στοιχείο.

Αν για παράδειγμα ανεβάσουμε ένα βίντεο το οποίο περιγράφει την κατασκευή ιστοσελίδων, και αν αυτό το βίντεο έχει αρκετές προβολές, τότε η Google καταγράφει τις επισκέψεις, τον χρόνο παραμονής στο βίντεο, τις συνδέσεις σε αυτό και τις συνδέσεις από αυτό. Δηλαδή αντίστοιχα, πόσοι επισκέφθηκαν το βίντεο, αν τελικά το παρακολούθησαν ή το έκλεισαν κατευθείαν, από ποια ιστοσελίδα το επισκέφθηκαν και σε ποια ιστοσελίδα παραπέμπει το βίντεο.

Όταν αυτά τα στοιχεία είναι ικανοποιητικά, τότε η Google “βλέπει” τις λέξεις κλειδιά keywords του βίντεο, την περιγραφή και τα tags ή titles αν υπάρχουν, καταγράφει για παράδειγμα ότι αφορούν την κατασκευή ιστοσελίδων και έτσι κατατάσσει την ιστοσελίδα σας που περιλαμβάνει το βίντεο σε καλά αποτελέσματα αναζήτησης για τις λέξεις “κατασκευή ιστοσελίδων“.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τις εικόνες και τα αρχεία ήχου.

Πρακτικές συμβουλές

  • Προσέχουμε πάντοτε ΤΙ γράφουμε στην ιστοσελίδα μας,
  • Προσέχουμε πάντοτε ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ παρουσιάζουμε αυτά που θέλουμε να πούμε,
  • Ποτέ δεν γράφουμε κείμενο το οποίο δεν θα διαβαστεί (έχει αρνητικές συνέπειες),

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yFxNda5Z4eE&w=560&h=315]

Δείτε επίσης:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.