Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας

  1. Home
  2. Εικόνες και γραφικά
Επιλέγοντας Design για την ιστοσελίδα σας

Η επιλογή του design για την ιστοσελίδα σας είναι σημαντική υπόθεση. Το παν είναι η συνολική εμφάνιση, η αίσθηση και το ύφος της. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το χρώμα, το στυλ και όλα τα στοιχεία που το περιβάλλουν. Το design της ιστοσελίδας σας είναι η αναπαράσταση του brand σας και έχει άμεσο αντίκτυπο στους χρήστες και την εμπειρία τους.

Να θυμάστε πως δεν κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Να επικεντρώνεστε στην καλή κωδικοποίηση, τις υψηλές ταχύτητες, στη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης – SEO και την καλή εμπειρία των χρηστών.

Λάβετε υπόψη σας σοβαρά τα παρακάτω πέντε πράγματα:

1. Διατηρήστε το design καθαρό και minimal

Πρόκειται για το πρότυπο πλέον τον πιο σύγχρονων ιστοσελίδων. Πριν μερικά χρόνια, οι εταιρείες πίστευαν πως οι ιστοσελίδες ήταν ισχυρές μόνο όταν χρησιμοποιούσαν flash και κινούμενα σχέδια, φανταχτερά χρώματα και χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Τώρα φαίνεται πως τα flat σχέδια με μια μινιμαλιστική προσέγγιση και ένα καθαρό design, είναι πιο δημοφιλή.

Οι φορτωμένες ιστοσελίδες, απομακρύνουν τον χρήστη και είναι απρόσιτη η πλοήγηση από κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Κάθε τμήμα της ιστοσελίδας πρέπει να είναι απλό, να διαθέτει flat σχέδια και να δίνει στον χρήστη ακριβώς αυτό που ψάχνει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

2. Τεχνική Υποστήριξη

Πολλοί άνθρωποι δε λαμβάνουν υπόψη τους το πόσο σημαντική είναι η τεχνική υποστήριξη για μια ιστοσελίδα. Πολλοί αγοράζουν έτοιμα templates που τους αρέσουν, αλλά δε γνωρίζουν ότι μελλοντικά θα χρειαστούν ενημερώσεις, αναβαθμίσεις και άλλα τεχνικά ζητήματα που μόνο ένας ειδικός τεχνικός από μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων μπορεί να τους παρέχει. Μπορεί να είναι αλλαγές χαρακτηριστικών ή ακόμα πιο σημαντικό, να είναι θέματα ασφάλειας. Ανεξάρτητα τώρα από το αν χρησιμοποιείτε WordPress ή OpenCart κοκ, πρέπει να κατανοήσετε ότι θα χρειαστούν βασικές ενημερώσεις για να μην παραβιαστεί η ασφάλεια της ιστοσελίδας σας μελλοντικά.

Διαλέγετε Demo, επιλέγετε πακέτο WooCommerce και σας παρέχουμε Υποστήριξη του e-shop σας με VPS hosting  και 1 αίτημα/μήνα από 29€. Μάθετε περισσότερα.

3. Responsive Design

Σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες πλέον υποστηρίζουν Responsive Design και ανταποκρίνονται σε όλα τα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές. Πολλές ιστοσελίδες περνούν τον έλεγχο της Google, αλλά δε σημαίνει ότι προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Καλό είναι λοιπόν, το design της ιστοσελίδας σας να είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο σε όλα τα είδη και μεγέθη οθόνης και βασισμένο στη λογική των χρηστών-επισκεπτών. Φροντίστε το design του να είναι ελκυστικό και να έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα κουμπί κλήσης, σε ένα e-mail της εταιρείας σας, να έχουν πρόσβαση στο κύριο μενού πατώντας κάπου αριστερά, δεξιά ή στο κέντρο με ένα κλικ και όταν κάνουν scroll down να βλέπουν και μια ολοκληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ώστε να στείλουν το αίτημά τους άμεσα.

4. Έλεγχος συμβατότητα με όλους σχεδόν τους Browsers

Ο έλεγχος της ιστοσελίδας σας σε όλους σχεδόν τους δημοφιλής browsers, είναι ένα βασικό θέμα που πρέπει να επιβεβαιώσετε πως η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων σας το παρέχει.

Με τόσες διαφορετικές συσκευές, browsers και λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως, οι έλεγχοι εξασφαλίζουν ότι το design της ιστοσελίδας σας θα εμφανίζεται το ίδιο σε όλους και θα έχει τη σωστή λειτουργικότητα.

Ακόμα και ένα έτοιμο template να αγοράσετε, καλό είναι να ελέγξετε τις αναβαθμίσεις τους και πόσο πρόσφατα έγιναν, ώστε να αποφύγετε τυχόν δυσλειτουργίες σε browsers και λειτουργικά συστήματα.

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.