Ένα χρονοδιάγραμμα που θα αυξήσει την κίνηση στο Website σας

  1. Home
  2. Blog
Ένα χρονοδιάγραμμα που θα αυξήσει την κίνηση στο Website σας

Αν έχετε ήδη ένα blog ή website για την επιχείρησή σας, τότε η κοινοποίηση του περιεχομένου σας στα social αποκτά νόημα.

Πώς όμως θα βρείτε ποιο είναι το βέλτιστο χρονοδιάγραμμα που θα αυξήσει την κίνηση στο website σας;

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τα βήματα για να δημιουργείτε τακτικό περιεχόμενο για τον ιστότοπό σας και ένα πρόγραμμα κοινοποίησης στα κοινωνικά μέσα που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας:

Βήμα 1) Δημοσιεύστε το Καλύτερο περιεχόμενο

Έρευνες δείχνουν πως ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πως ένα καλό περιεχόμενο πρέπει να ξεχωρίζει από τα κοινότυπα, ένα 32% συνεχίζει να κοινοποιεί εγωκεντρικό περιεχόμενο με στόχο την επιχείρηση του, αντί τον πελάτη. Το επίκεντρό σας όταν γράφετε, πρέπει να είναι ο αναγνώστης, ο άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου και όχι η εταιρεία σας.

marketingcharts-customer-centric-content-marketing
Marketing_Charts

Δημιουργήστε τον πυρήνα περιεχομένου

Είναι το μαγικό σημείο που ανακαλύπτουμε τι πραγματικά ενδιαφέρει το κοινό μας και για το τι θέλουμε να μιλήσουμε.

Content_Marketing-Content_Core
Content_Marketing-Content_Core
  • Συζητήστε με τους followers σας και απαντήστε στις ερωτήσεις των πελατών σας. Μέσα από τα post που δημοσιεύετε, προσπαθήστε να απαντήσετε στις απορίες τους. Φροντίστε το περιεχόμενό σας να είναι πάνω από όλα εκπαιδευτικό, καθοδηγητικό και εύκολο στην κοινοποίηση στα social media.
  • Ερευνήστε τους αναγνώστες σας, αναλύστε τα στατιστικά στοιχεία του blog σας και τις προτιμήσεις τους. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσετε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες αναρτήσεις σας, στον τρόπο σχεδιασμού του περιεχομένου σας, αλλά και θα σας βοηθήσει να στοχεύσετε καλύτερα το κοινό σας μέσω των δημοσιεύσεών σας.
  • Δώστε προσοχή σε αυτό που θέλει το κοινό σας. Μελετήστε τα σχόλια των αναγνωστών σας και μετατρέψτε τα σε άρθρααπαντήσεις. Με λίγη προσοχή στα κοινωνικά μέσα που διατηρήτε και την προτίμηση των fans, θα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο σε επίπονες και χρονοβόρες στρατηγικές Marketing. Έτσι λοιπόν, “ακούγοντας” μόνο το κοινό σας, θα βελτιώσετε τον πυρήνα του περιεχομένου σας.

Ακούστε τις προκλήσεις και τις ερωτήσεις του κοινού, δώστε λύσεις μέσω του περιεχομένου σας και τοποθετήστε με ακρίβεια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα blog post σας είναι τα καλύτερα, επιβεβαιώνοντας 2 βασικά στοιχεία παρακάτω:

1. Μια μορφή post, με πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες. Φροντίστε σε αυτήν την περίπτωση τα post σας να αποτελούνται από 2.000 έως 4.000 λέξεις. Εξαρτάται πάντα, από το πόσο λεπτομερής και ανταγωνιστικό θέλετε να είναι, εφόσον ο στόχος σας είναι να ξεπεράσετε κάθε άλλη διαδικτυακή πηγή. Το περιεχόμενό σας πρέπει να ξεχωρίζει.

Διαβάστε επίσης: Ιδέεςέμπνευση, όταν δεν ξέρεις τι να γράψεις!

2. Ένα θαυμάσιο περιεχόμενο, χωρίς λάθη. Ένας αξιόπιστος ιστότοπος με προσεγμένο και άρτιο περιεχόμενο, εμπνέει εμπιστοσύνη στους αναγνώστες, κατανοούν καλύτερα και γρηγορότερα τις υπηρεσίες σας και επιστρέφουν ξανά.  Θα πρέπει να περιέχει γραφικά, για να κρατήσετε τους αναγνώστες σας από τις πρώτες κιόλας 100 λέξεις, να τους βοηθήσετε να μάθουν εκατό φορές πιο γρήγορα και να ενθαρρύνετε περισσότερο τις κοινοποιήσεις του στα κοινωνικά μέσα, με βάση το κείμενο.

Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Βήμα 2) Φτιάξτε ένα πρόγραμμα δημοσίευσης περιεχομένου

Αφού είδαμε πώς θα δημοσιεύσουμε το καλύτερο περιεχόμενο από οποιονδήποτε για το κοινό μας, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στο πρόγραμμα δημοσίευσης του ξεχωριστού περιεχομένου μας. Στην αρχή, ο στόχος σας δεν θα είναι η τελειοποίηση του χρονοδιαγράμματος, αλλά του περιεχομένου. Δημοσιεύστε με συνέπεια:

 blog-schedule-for-beginners

Στην αρχή, δημοσιεύστε αργά και σταθερά. Ακόμη και αν είστε ήδη blogger και διαβάζετε αυτό το άρθρο, φροντίστε πρώτα από όλα να παρέχετε ένα εξαιρετικό περιεχόμενο. Όσο περνούν οι μήνες, θα βλέπετε την εξέλιξη και τη ροή.

Εφόσον μιλάμε για ένα βέλτιστο πρόγραμμα, για τους επόμενους 3 μήνες ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Εντοπίστε τον πυρήνα του περιεχομένου σας.
  2. Επιλέξτε να αναπτύξετε τα καλύτερα θέματα.
  3. Προσθέστε τα θέματα αυτά στο ημερολόγιό σας, για τους επόμενους 6 μήνες.
  4. Δημιουργήστε μοναδικό και αξιόλογο περιεχόμενο.
  5. Ελέγξτε τη διαδικασία που ακολουθείτε και ανακαλύψτε τρόπους βελτίωσης.
  6. Δημιουργήστε την επόμενη ανάρτηση στο blog σας.

Μια γερή βάση περιεχομένου είναι απαραίτητη για να να χτίσετε ένα νέο κοινό, παρόλο που στην αρχή θα είναι μικρό. Παρόλα αυτά, θα έχετε εξασφαλίσει εμπιστοσύνη και ότι κάθε post που δημοσιεύετε στο μέλλον, θα είναι εξίσου αξιόλογο.

Βήμα 3) Ρυθμίστε τους στόχους σας, για ένα τέλειο χρονοδιάγραμμα

Τώρα που δημοσιεύετε εκπληκτικό περιεχόμενο στο blog σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συνέπειά σας ώστε να δημιουργήσετε το κοινό σας που θα επιστρέφει συχνά να διαβάζει νεότερα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο Έγκυρο είναι το Website σας;

Καθορίστε τους στόχους Marketing

Πρώτο βήμα: Ποιοι θέλετε να είναι οι στόχοι σας;

Για παράδειγμα:

  1. Μεγαλύτερη Επισκεψιμότητα: Εστιάζουμε στη βελτιστοποίηση περιεχομένου, γεγονός που οδηγεί στον δεύτερο στόχο μας. Διασφαλίζουμε ότι κάθε post μας μπορεί να μετατρέψει την επισκεψιμότητα σε subscribers.
  2. Email Subscribers:  Οι συνδρομητές μέσω newsletter, μετατρέπουν τους χρήστες σε πελάτες, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο κοινού, γεγονός που οδηγεί στον τρίτο στόχο μας.
  3. Αυξανόμενοι πελάτες:  Στόχος σε κάθε πρόγραμμα Marketing: Εστιάζουμε σε αυτή τη δομή, για να καλλιεργούμε τους απλούς επισκέπτες σε πιθανούς πελάτες τους οποίους στη συνέχεια μετατρέπουμε σε πελάτες.

Εστιάστε στη δημοσίευση αξιόλογου περιεχομένου, που είναι και ο πρώτος στόχος. Τα social media μπορεί να είναι απλά μια τακτική, όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική για να αναπτύξετε τη στρατηγική σας.

Το περιεχόμενο είναι δεδομένα.

Τώρα που έχετε τη βάση του περιεχομένου σας, πρέπει να κατανοήσετε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το περιεχόμενο σας, για να καταλάβετε ποιο είναι το καταλληλότερο πρόγραμμα, που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας, δημοσιεύστε τα διπλάσια post/μήνα.

Μπορείτε να δείτε πώς ο στόχος αυξανόμενης επισκεψιμότητας, επηρεάζει τη συχνότητα δημοσίευσης στο blog.

Επίσης, όσο μεγαλώνει το ιστολόγιό σας, η επισκεψιμότητα ανά post θα πρέπει να αυξηθεί. Έτσι, μπορείτε να δημοσιεύσετε 6 post/μήνα και όχι 3, για να αυξήσετε την προβολή σας και κατά συνέπεια να αυξήσετε και την επισκεψιμότητά σας.

Βήμα 4) Δημοσιεύστε τις καλύτερες ημέρες και ώρες

  • Δευτέρα, 9:00 – 11:00 π.μ. για περισσότερη κίνηση.
  • Δευτέρα, 7:00 π.μ. για inbound links.
  • Τρίτη, για περισσότερες κοινοποιήσεις στα social.
  • Πέμπτη, 7:00 π.μ. για inbound links.
  • Πέμπτη, 9:00 – 10:00 π.μ. για περισσότερες κοινοποιήσεις στα social media.
  • Σάββατα και Κυριακές, από τις 9:00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, για κοινοποιήσεις στα social media.

Εφόσον λοιπόν ολοκληρώσατε και με τις καλύτερες ημέρες και ώρες κοινοποίησης στα Social Media, είστε σε μια καλή φάση για να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε πιο οργανωμένα την ενέργειά σας στην διαδικτυακή αγορά.

Social Media: Μερικά tips επιτυχίας

πηγή: convinceandconvert.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.