Πόσο Έγκυρο είναι το Website σας;

  1. Home
  2. SEO
Πόσο Έγκυρο είναι το Website σας;

Η Google, χρησιμοποιεί περίπλοκους αλγόριθμους για να αξιολογήσει και να κατατάξει τις ιστοσελίδες κατάλληλα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών. Βασικό σημείο που αξίζει την προσοχή μας, είναι η εγκυρότητα του website. Αν η Google θεωρήσει πως μια ιστοσελίδα έχει υψηλή αξία, θα κατατάξει τις σελίδες της στις υψηλότερες θέσεις των αναζητήσεων.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να κερδίσετε την εύνοια της Google και να φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων SEO;

Αποφυγή των Black Hat SEO Τεχνικών

Πριν αρκετά χρόνια, μπορούσε κανείς να εξαπατήσει εύκολα την Google με Black Hat SEO τεχνικές και να θεωρηθεί ένα website έγκυρο, ενώ στην πραγματικότητα δεν πληροί καμία βασική προϋπόθεσή της. Το αυτοματοποιημένο αυτό λογισμικό, εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, πιο black-hat-seo2αποτελεσματικό, τιμωρώντας τα παραβατικά site καθώς ο αλγόριθμος της Google γίνεται όλο και πιο έξυπνος.

Εάν είστε από εκείνους που χρησιμοποιούν ανορθόδοξες τεχνικές για να βγείτε πρώτοι στα αποτελέσματα, πρέπει να ξέρετε πως αυτό θα συμβεί για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όταν η Google σας ανακαλύψει, θα “θάψει” κυριολεκτικά το site σας.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να χτίσετε από την αρχή το website σας με αξιόλογες τεχνικές και αρχές SEO, ώστε να ανταμοιφθείτε μακροπρόθεσμα.

Σκεφτείτε το σαν μια βάση, όπου εκεί πάνω θα κάνετε τις βελτιώσεις σας και θα αναβαθμίζετε συνεχώς το SEO για τον ιστότοπό σας, σύμφωνα πάντα με τις αλλαγές του αλγόριθμου της Google.

Ελέγξτε προσεκτικά, κάθε τεχνικό ζήτημα.

Χρήση Περιεχομένου

Ο πιο σημαντικός τρόπος να βελτιώσετε την εγκυρότητα του website σας, είναι να εστιάσετε στο περιεχόμενο. Εμβαθύνετε περισσότερο σε θέματα που το κοινό σας θέλει πώς και πώς να ανακαλύψει. Φροντίστε να παρέχεται “φρέσκο”  και ελκυστικό περιεχόμενο.

Αν δημοσιεύετε σπάνια, τη μία φορά ποιοτικό περιεχόμενο και την άλλη όχι και τόσο ποιοτικό, πάνε άδικα όλες οι προσπάθειές σας. Αναπτύξτε γύρω σας ένα κλίμα εμπιστοσύνης για τους αναγνώστες σας, ώστε να επιστρέψουν για χρήσιμες πληροφορίες.

Ειδικευτείτε σε λίγα και καλά

Αν προσπαθείτε να ειδικευτείτε στα πάντα, δεν θα είστε ποτέ σε θέση να ανταγωνιστείτε με όλους εκείνους που καλύπτουν τις ίδιες πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Επιλέξτε μια μέση κατάσταση, όπου οι άνθρωποι θεωρούν αυτά που παρέχετε σημαντικά και κανείς άλλος δεν παρέχει κάτι παρόμοιο.

Δώστε έμφαση στην εμπειρία σας πάνω στο αντικείμενό σας και περιγράψτε την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με συνέπεια.

Προσδιορίστε την ONLINE παρουσία σας

Στόχος είναι να βελτιώσετε την καθημερινότητα και τις δεξιότητες του κοινού σας.

Εάν έχετε έναν στόχο και  μια αποστολή, θα παραμείνετε σταθεροί και θα καταλάβουν οι επισκέπτες σας για ποιο λόγο πρέπει να σας εμπιστεύονται και να απευθύνονται σε εσάς.

Backlinks

Τα Backlinks είναι βασικό στοιχείο ανάπτυξης ενός έγκυρου website. Η εσφαλμένη χρήση τους όμως, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικό SEO.

Ποια είναι τα DO και τα DONTS:

  • Blogging ως επισκέπτης: Ακόμη και ένα τόσο λογικό πράγμα, που είναι το blogging ως επισκέπτης, μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Για παράδειγμα, η Google θα τιμωρήσει τον ιστότοπό σας εάν καταλάβει πως μπαίνετε σε κάποιο blog, μόνο και μόνο για να αφήσετε backlink. Φροντίστε να επιλέγετε σχετικά με τον κλάδο σας blog, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες.
  • Κείμενο Anchor*: Οι βέλτιστες τακτικές για το κείμενο αυτό, έχουν αλλάξει κατά πολύ με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, πρέπει να περιορίζετε το κείμενο, να αποφεύγετε τα spam και να χρησιμοποιείτε σχετικές λέξεις-κλειδιά.
  • Σχόλια: Μπορείτε να συμπεριλάβετε links στα σχόλιά σας, αρκεί να είναι σχετικά. Η λέξη-κλειδί που έχετε επιλέξει, πρέπει να εξασφαλίζει πως οι μηχανή αναζήτησης θα καταλάβει το πού αναφέρετε το website σας.
  • Link Farms: Θεωρούνται πλέον Black Hat και ιδιαίτερα επιβλαβή για το SEO.

Backlinks

*Anchor Text: Είναι το κείμενουπερσύνδεση που μπορεί ο χρήστης να κλικάρει επάνω. Πρέπει να είναι σχετικό με τη σελίδα που συνδέετε, όχι με το γενικό κείμενο. Το μπλε  υπογραμμισμένο κείμενο λοιπόν, είναι το πιο γνωστό Anchor Text και πρότυπο στο Web. Οι λέξεις-κλειδιά λοιπόν στο Anchor Text, είναι ένα από τα πολλά σημάδια που χρησιμοποιεί η Google, για να καθορίσει το θέμα μιας ιστοσελίδας.

Social Media

Τα εταιρικά προφίλ στα social media, μπορούν να αυξήσουν την παρουσία σας στο Διαδίκτυο. Πρέπει να είστε ενεργός σε όλες τις πλατφόρμες. Εκεί υπάρχει το κοινόστόχος σας και σας περιμένει. Χτίστε την ενεργή παρουσία σας λοιπόν και αποδείξτε στην Google την δημοτικότητά σας στα κοινωνικά μέσα. Κάντε συχνά δημοσιεύσεις, μοιραστείτε το περιεχόμενό σας και το περιεχόμενο τρίτων και αυξήστε το Engagement.

robots.txt

Για να επιτρέψετε στις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν την ιστοσελίδα σας, χρειάζεστε ένα robots.txt αρχείο. Βεβαιωθείτε πως έχετε περιορίσει τις σελίδες που θέλετε να αγνοήσει η Google, όπως τις σελίδες σύνδεσης και τις σελίδες προορισμού.

Disavow

Είναι πιθανό κάποιος, να προσπαθεί να σας ρίξει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων, στέλνοντάς σας “κακές” και ανεπιθύμητες συνδέσεις, links. Κάτι τέτοιο, προτρέπει την Google να “τιμωρήσει” το website σας.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disavow, ζητώντας από την Google να απορρίψει τέτοια links στις αναζητήσεις. Είναι καλό να γνωρίζουμε αυτό το χαρακτηριστικό σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σας έριξε η Google; Διαβάστε περισσότερα.

Ελέγξτε την εγκυρότητα της ιστοσελίδας σας

Εφαρμόστε όλα τα παραπάνω ή βεβαιωθείτε πως υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε ένα online εργαλείο ανάλυσης όπως το Open Site Explorer – Moz Pro.

Με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε αύξηση στην κατάταξή σας στην Google.

Κάντε Ανάλυση της δικής σας Ιστοσελίδας και επικοινωνήστε μαζί μας στο 2103003801

analysi-istoselidas-blbgr

πηγή: boostability.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.