Ποια είναι η καλύτερη ώρα αποστολής Newsletter;

Ποια είναι η καλύτερη ώρα αποστολής Newsletter;

Συμβουλές από έμπειρους επιχειρηματίες που στέλνουν newsletter σταθερά και για χρόνια:

Καλύτερες ημέρες και ώρες αποστολής, από Τρίτη έως Πέμπτη πρωί, μεταξύ 8:00 π.μ. και 10:00 π.μ. Σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε, πως οι άνθρωποι συνηθίζουν το πρωί μαζί με τον καφέ τους να ανοίγουν και να κοιτούν τα email τους στη δουλειά, στο σπίτι κλπ. Όμως κάποια δεδομένα …αλλάζουν!

Με βάση μια συγκριτική μελέτη αποστολής Newsletter το 2012, διαπιστώθηκε σε όλους τους κλάδους ότι οι περισσότεροι αποδέκτες δραστηριοποιούνται αργά το βράδυ. Ποσοστά μοναδικών ανοιγμάτων, κατά μέσο όρο 21,7% από τις 20:00 έως τις 23:59 και 17,6% από τις 12:00 π.μ. έως τις 4:00 τα ξημερώματα. Επιπλέον, αυτή η ομάδα των …βραδινών τύπων, είναι πιο πιθανό να κλικάρει με ποσοστά 4,2% και 3,2%, αντίστοιχα. Επίσης, είχε τα υψηλότερα ποσοστά σε κλικ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ακόμα μια σχετική έρευνα το 2015, έδειξε ότι το 54% των e-mails ανοίγονται από κινητή συσκευή, ενώ το 2014 με βάση μια μέτρηση συμπεριφοράς στα κινητά τηλέφωνα, εντοπίστηκε η ώρα αιχμής τους από τις 21:00 έως τις 12:00 μ.μ.

Οι καταναλωτές, τείνουν να είναι περισσότερο ενεργοί μέσω των κινητών συσκευών τους, εκτός από εκείνες τις ώρες που εργάζονται και χρησιμοποιούν το desktop PC στο γραφείου τους. Δοκιμάστε να μην στέλνετε το e-mail σας εκείνες τις πρωινές ώρες.

adweekinfographic
Best times – infograph

Όσο για το ποια ημέρα της εβδομάδας έχει την καλύτερη απόδοση, τα μηνύματα που στάλθηκαν τη Δευτέρα είχαν την υψηλότερη απόδοση επένδυσης, ενώ εκείνα που στάλθηκαν Παρασκευή, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ανοιγμάτων. Τα Σαββατοκύριακα, τα e-mails έχουν υψηλότερα ποσοστά ανοιγμάτων και μελέτης και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να στέλνετε newsletter. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις παραληπτών που άνοιξαν το e-mail σας, κλίκαραν  και/ή προχώρησαν σε αγορά.

Προσπαθήστε να αλλάζετε κάθε τόσο τις ώρες αποστολής του newsletter σας και να πειραματίζεστε ώστε να βρίσκετε τις καταλληλότερες ώρες για τον κλάδο σας, το θέμα του email σας κοκ.

Διαβάστε: 6 tips για το καλύτερο Newsletter!

Ένα χρονοδιάγραμμα όμως, δεν είναι το παν

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποια πτώση στα ποσοστά σας τον τελευταίο καιρό. Δείτε μερικές συμβουλές marketing για την αποστολή newsletter:

  • Δοκιμάστε το newsletter σας και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά σε όλους τους browsers και servers.
  • Επανεξετάστε τη λίστα των email σας. Αλήθεια, πόσο χρονών είναι; Μήπως υπάρχουν email που έχουν καταργηθεί; Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποστολής newsletter;
  • Η γραμμή του θέματος αποτελεί βασική προτεραιότητα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλες τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές για τη μαγική αυτή γραμμή.
  • Συχνότητα. Στέλνεται συχνά newsletter; Φροντίστε να είστε χαλαροί και να τμηματοποιήσετε τη λίστα σας, ώστε να μην τους βομβαρδίζετε όλους με θέματα που δεν τους ενδιαφέρουν και γίνονται …spam!

Άρα λοιπόν, πότε η καταλληλότερη ώρα αποστολής του newsletter σας; Δεν υπάρχει η καταλληλότερη απάντηση. Για να δείτε θετικά αποτελέσματα και βελτιώσεις, προσπαθήστε να πειραματίζεστε με τις ώρες, το θέμα σας και τις λίστες σας.

Newsletter: 7 tips για να τραβήξεις βλέμματα και clicks!

Πλεονεκτήματα ενός newsletter:

 

  • Χαμηλό κόστος (εάν επιλέξετε τον σωστό πάροχο).
  • Δεν είστε στατικοί και ενδιαφέρεστε για το αντικείμενό σας.
  • Είναι προσωποποιημένα, καθώς διαμορφώνονται με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών σας.
  • Είναι άμεσα. Εάν ο πελάτης θεωρήσει ότι τον ενδιαφέρει (από τον τίτλο και μόνο) θα το δει, κι εσείς θα το ξέρετε!
  • Αυξάνουν την επισκεψιμότητα στο website σας, καθώς συνδέονται άμεσα με αυτό, και
  • Αντίθετα με τα social media, όπου το κοινό σας μπορεί να “χάσει” μερικές δημοσιεύσεις σας, στο newsletter τις βλέπει πάντα.

πηγή: verticalresponse.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.