2 σε 1: Content Marketing και SEO

  1. Home
  2. Content Marketing
2 σε 1: Content Marketing και SEO

Τα τελευταία χρόνια το Content Marketing έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα στο Διαδίκτυο και απασχολεί το Marketing κατά πολύ. Το SEO λοιπόν, έπρεπε να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί στα σημερινά δεδομένα, να ταιριάζει στον σύγχρονο παγκόσμιο ιστό, όπως και η κατασκευή ιστοσελίδων. Σήμερα, το καλό SEO δε βασίζεται μόνο στο link building, τις λέξεις-κλειδιά και τις διάφορες τεχνικές, αλλά έχει ως βάση ένα αξιόλογο περιεχόμενο και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους διαδικτυακούς αναγνώστες.

Οι επιχειρήσεις, πρέπει να αξιοποιούν και να χρησιμοποιούν το SEO και το Content Marketing μαζί, αρμονικά. Παρόλες τις διαφορές μεταξύ τους, συνδυάζονται επιτυχημένα για χάρη του διαδικτυακού Marketing. Το SEO εστιάζει στην τεχνική προσέγγιση, ενώ το Content Marketing έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση και έχει ευρύτερη έννοια.  Όταν συνδυάζονται λοιπόν, μπορούν να επωφεληθούν το ένα από το άλλο και να εξασφαλίσουν σε μια online επιχείρηση την σίγουρη επιτυχία της.

“Το Περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς”

Το Περιεχόμενο που δημιουργείτε για το website σας, πρέπει να περιέχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Εξαιρετική γραμματική και ορθογραφία
  • Συνάφεια και σχετικότητα με την αγορά σας
  • Να είναι ευανάγνωστο
  • Να είναι χρήσιμο
  • Εύκολη δυνατότητα κοινοποίησης

Ένα καλό περιεχόμενο με ένα ακόμα καλύτερο SEO, πρέπει να περιέχει λέξεις-κλειδιά και φράσεις, διάσπαρτα. Αντί να χρησιμοποιείτε συνέχεια την ίδια λέξη-κλειδί μέσα στο περιεχόμενό σας, αντικαταστήστε τις με διάφορες συνώνυμες και δώστε στις μηχανές αναζήτησης τη δυνατότητα να κατατοπιστούν ευκολότερα στο πού αναφέρεστε.

content-is-king

Μη ποιοτικό και παραπλανητικό Περιεχόμενο

Οι αλγόριθμοι της Google εξελίσσονται κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν το κάθε τι παραπλανητικό και μη ποιοτικό περιεχόμενο άμεσα. Ελέγξτε καλά το κάθε τι λοιπόν, προτού το ανεβάσετε στο website σας. Έχετε υπόψη σας, πως σύντομο κείμενο διαφημιστικού περιεχομένου, κουράζει τους επισκέπτες σας και δεν τους ενδιαφέρει.

Προσπαθήστε να μην περιαυτολογείτε με κάθε ευκαιρία. Δεν αρέσει στους αναγνώστες και πιθανότατα να μην έρθουν ξανά στην ιστοσελίδα σας.

Συνάφεια και σχετικότητα

Σημαντικό είναι, το περιεχόμενό σας να παραμένει σχετικό με την αγορά σας, προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης να “πλαισιώσουν” το website σας. Παρουσιάζετε τις γνώσεις σας σχετικά με τον κλάδο σας και αυξάνετε την εμπιστοσύνη γύρω από το όνομά σας στο Διαδίκτυο.

Αναγνωσιμότητα

Στο Διαδίκτυο, η μορφοποίηση ενός περιεχομένου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν επαρκεί μόνο να υπάρχει αρκετό κενό διάστημα ανάμεσα στις παραγράφους και σύντομες προτάσεις, αλλά να υποστηρίζει και εύκολη αναγνωσιμότητα από κάθε είδους συσκευή. Από τότε που η Google εισήγαγε τον αλγόριθμο mobile friendly, αυτό είναι πλέον απαραίτητο. Βεβαιωθείτε πως ο χρήστης δεν θα χρειαστεί να κάνει συνεχώς ζουμ ή scroll down για να διαβάσει κάτι που τον ενδιαφέρει.

Χρησιμότητα

Εάν δημιουργείτε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας με χρησιμότητα στο κοινό σας, μπορείτε να ενθαρρύνετε τους αναγνώστες να ξανάρθουν στο site σας για να βρουν χρήσιμη πληροφορία. Προσπαθήστε να δίνετε λύσεις στα προβλήματα τους. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανθοπωλείο μπορείτε να φτιάχνετε post σε floral ρυθμίσεις και εμφάνιση, παρέχοντας σημαντικές συμβουλές από εμπειρογνώμονες για την επέκταση της ζωής των λουλουδιών τους, αλλά και πώς να τα μεταφυτεύουν και πολλά άλλα σχετικά θέματα.

Ένα τέτοιου είδους περιεχόμενο, μπορεί να ονομαστεί “αειθαλές” αφού ανά πάσα στιγμή και μετά από χρόνια, μπορεί να το προσεγγίζουν αναγνώστες.

Η Κοινοποίηση

Είστε σίγουροι πως το website σας περιέχει τα απαραίτητα κουμπιά κοινής χρήσης στα social; Προκειμένου να προωθήσετε το περιεχόμενό σας προς τα έξω, καλό είναι να υπάρχουν αυτά τα κουμπιά. Οι αναγνώστες σας, θα κάνουν εύκολα share και like το post σας στα αγαπημένα τους κοινωνικά μέσα.

ΔιαβάστεΕίμαι εξωστρεφής; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

Content Marketing και λέξεις-κλειδιά

keyword

Με από το Google Analytics, μπορείτε να ανακαλύψετε με ποιες λέξειςκλειδιά σας “ψάχνουν” στο Διαδίκτυο οι χρήστες και να τις προσαρμόσετε σωστά στο περιεχόμενό σας. Αποφύγετε τη χρήση πολλών τεχνικών όρων που δεν πρόκειται να κατανοήσουν οι άνθρωποι. Είναι απίθανο κάποιος να πληκτρολογήσει έναν τεχνικό όρο ως λέξη-κλειδί για την αναζήτησή του.

Διαβάστε επίσηςΠώς να εγκαταστήσεις το Google Analytics στο WordPress Blog σου.

Link Building

Ένα “αειθαλές” περιεχόμενο προσελκύει ευκολότερα backlinks γιατί δεν έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Προσπαθήστε λοιπόν να προσαρμόσετε την στρατηγική σας κατάλληλα και να δημιουργείτε τουλάχιστον ένα post την εβδομάδα.

Τα ινφογραφήματα χρησιμεύουν κατά πολύ για τα backlinks. Φτιάξτε έναν ενσωματωμένο κώδικα μαζί με το ινφογράφημά σας που θα μπορείτε να το κοινοποιήσετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

Θα πρέπει επίσης, να στοχεύετε και στους εσωτερικούς συνδέσμους στο περιεχόμενό σας. Με τον τρόπο αυτό, βοηθάτε τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν καλύτερα το περιεχόμενο. Βεβαιωθείτε πως τα links σας είναι άμεσα σχετικά με την λέξη-κλειδί που επιλέγετε.

Περιεχόμενο, SEO και UX (Εμπειρία Χρήστη)

seo-ux
User Experience & SEO

Το User Experience ή αλλιώς η Εμπειρία Χρήστη, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος, ήταν το κινητό που μας ανάγκασε να σκεφτούμε την παρουσίαση του ιστοτόπου μας σε μικρότερη οθόνη και την καλύτερη εμπειρία χρήστη .Τηρούμε τον νέο αλγόριθμο της Google, Mobile Friendly algorithm;

Για το SEO παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το UX, γιατί δείχνει μια καλή τεχνική κατασκευή.

Εταιρεία Κατασκευής Ιστοσελίδας & Βελτιστοποίηση

Είναι βασικό, ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας σας να βελτιστοποιήσει εξαρχής την ιστοσελίδα σας, χωρίς να το ζητήσετε. Πρόκειται για ετικέτες meta, που αργότερα θα σας κατατάξουν στις μηχανές αναζήτησης.

Ποιες ιστοσελίδες εμφανίζονται πρώτες στις αναζητήσεις;

Η Google λατρεύει το “φρέσκο” περιεχόμενο

Όσο πιο συχνά ανανεώνεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, τόσο πιο συχνά οι αλγόριθμοι της Google θα ανιχνεύουν και θα ευρετηριάζουν το site σας.

Θα δείτε άμεσα υψηλότερες βαθμολογίες στα SERPs.

Ένα καλό SEO είναι πολύ περισσότερα από απλά links και χωρίς περιεχόμενο. Τι κοινοποιείτε στα social; Το Content Marketing και το SEO είναι αλληλένδετα, γιατί χωρίς το περιεχόμενο οι μηχανές αναζήτησης δεν θα ανιχνεύουν τίποτα, ενώ τα social media θα είναι μόνο αδιάφορα links προϊόντων.

Όσο περισσότερο αξιόλογο και πρωτότυπο περιεχόμενο μπορείτε να δημιουργήσετε, τόσο καλύτερα θα είναι για το SEO του website σας.

seo-for-business
Content Marketing & SEO

πηγή: xen.com.au

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.