Και εγένετο Google

  1. Home
  2. Διαδίκτυο
Και εγένετο Google

Αρχικά γνωστή ως BackRub, η Google είναι μια μηχανή αναζήτησης που ξεκίνησε την ανάπτυξη της το 1996 από τον Sergey Brin και Larry Page, στην ουσία ήταν ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το οποίο έβρισκε αρχεία στο διαδίκτυο. Ο Larry και ο Sergey αργότερα αποφάσισαν την αλλαγή του ονόματος της μηχανής αναζήτησης, η νέα ονομασία ήταν εμπνευσμένη από τον όρο googol.
Η google.com καταχωρήθηκε σαν Domain name στις 15 Σεπτεμβρίου 1997, και η εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου, 1998. Η παρακάτω εικόνα είναι από τις πρώτες εκδόσεις της Google το 1998.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωση: Από τις 10 Αυγούστου του 2015, η Google δημιουργεί μια νέα μητρική εταιρεία με την ονομασία Alphabet Inc, η οποία ουσιαστικά θα είναι μια εταιρεία συμμετοχών (holding company).

Αυτό που βοηθά την Google να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και βοηθά την συνεχή της ανάπτυξη είναι η τεχνικής της στο PageRank της, που ταξινομεί τα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν και είναι μια από τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο, η Google ενσωματώνει επίσης πολλές άλλες υπηρεσίες, όπως το Google Maps και το Google Local, παρακάτω μια λίστα με τις υπηρεσίες της Google.

Android
Blogger
Chromebook
ChromeOS
Froogle
Gmail
Google+
Google AdSense
Google AdWords – AdSense.
Google Alerts
Google Analytics
Google App Engine
Google Books
Google Calendar
Google Chrome
Google Custom Search Engine (CSE)
Google Docs
Google Drive
Google Blog
Google Developer
Google Earth
Google Fiber
Google Fonts
Google Groups
Google Hangouts
Google Homepage
Google Images
Google Mail
Google Maps
Google Moon
Google News
Google Ngram Viewer
Google Now
Google Play Music
Google Sites
Google Scholar
Google Street View
Google Patents
Google Photos
Google SMS
Google Toolbar
Google Translator
Google Wallet
Google Webmaster tools
Google.org
My Activity
YouTube

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.