new-website

Τι πρέπει να κάνετε τους 3 πρώτους μήνες έναρξης του website σας;


Ξεκινάτε την κατασκευή του νέου σας website. Επιλέξατε το domain name σας, βρήκατε την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που θα αναλάβει το έργο σας και τη φιλοξενία, αποφασίσατε για το design και μετά τι;

Καταρχήν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως το website σας ΣΑΣ ανήκει, είναι μεταφέρσιμο και η εταιρεία που το κατασκεύασε, σας παρέχει Υποστήριξη.

Ας ξεκινήσουμε όμως και ας εμβαθύνουμε περισσότερο. Υπάρχουν αμέτρητες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, γι’ αυτό προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα βασικά εκείνα πράγματα που αποτελούν τη βάση για την κατασκευή του νέου σας site και θα πρέπει να ακολουθήσετε: 

1. Θέστε τους στόχους σας

Ξεκινώντας με το νέο σας website, θα χρειαστεί να κατανοήσετε ποιοι είναι οι στόχοι ή ο στόχος του. Θέλετε να μοιράζεστε την ιστορία σας, θέλετε να βοηθήσετε τους online χρήστες με tips και διάφορα εκπαιδευτικά άρθρα ή μήπως επιθυμείτε να κερδίσετε χρήματα, προωθώντας την επιχείρησή σας διαδικτυακά; Γνωρίζοντας λοιπόν από την αρχή το γιατί ξεκινάτε ένα site, θα σας βοηθήσει να θέσετε τους βραχυπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους σας και θα μείνετε σε μια σταθερή τροχιά ως το τέλος του παιχνιδιού.

2. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο

Δεν είναι για όλους μας εύκολο να δημιουργήσουμε ένα ημερολόγιο. Όταν φτιάχνετε ένα ημερολόγιο, δεν το γράφετε σε πέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να το αλλάξετε και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Σκοπός του είναι, να φτιάξετε ένα στρατηγικό πλάνο για εσάς και την online επιχείρησή σας, για θέματα, posts και άρθρα που θα κοινοποίησετε, πότε και πώς. Όσο το website σας αναπτύσσετε και μεγαλώνει, τόσο πιο χρήσιμο και απαραίτητο θα γίνεται το ημερολόγιό σας.

3. Καθιερώστε την παρουσία σας στα Social Media

Όταν ξεκινάτε το website σας, δεν χρειάζεται να αναλώνεστε στα social media και να σπαταλάτε το χρόνο σας. Ωστόσο είναι απαραίτητο να έχετε τα δικά σας κανάλια και συνδεδεμένα στο website σας, στα δημοφιλέστερα social media, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κοκ. αλλά και σε άλλα κανάλια όπως το Youtube, το οποίο σήμερα έχει εξελιχθεί πολύ και εξελίσσεται συνεχώς όλο και περισσότερο. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα εικονίδια στην αρχική σας σελίδα και να παραπέμψετε τους επισκέπτες σας για like, follow κοκ.

4. «Κτίστε» μια Κοινότητα

Αναρωτηθήκατε ποτέ,

  • Τι την θέλετε την ιστοσελίδα;
  • Πώς θα την αξιοποιήσετε;
  • Πώς θα προωθήσετε την επιχείρηση σας;
  • Ποιο πλάνο Προώθησης της επιχείρησής σας θα ακολουθήσετε;

Προσπαθήστε εκτός από την πολύτιμη πληροφορία που παρέχετε στους αναγνώστες σας μέσω της ιστοσελίδας σας, να τους φροντίζετε και να τους δίνετε την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια κοινότητα με τις ίδιες ανησυχίες και ζητήματα. Κατά τους 3 με 4 πρώτους μήνες, η κίνηση στο blog σας θα είναι μικρή. Δώστε χώρο και χρόνο στην κοινότητά σας να αναπτυχθεί αργά και σταθερά.

Εσείς πώς προωθείτε την επιχείρηση σας στο Διαδίκτυο;

5. Στείλτε το Newsletter σας

Αρχικά, ορίστε τη λίστα του Newsletter σας. Μην περιμένετε να ξεκινήστε την αποστολή του Newsletter σας μετά από ένα χρόνο κατασκευής του website σας. Μπορεί οι παραλήπτες σας να είναι λίγοι, όμως θα το έχετε εγκαταστήσει από την πρώτη κιόλας μέρα και η ανάπτυξή του θα είναι τεράστια με το πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα και ανέξοδα εργαλεία διαδικτυακού Marketing.

Αφιερώστε 1€ για να λάβετε πίσω… 100€!

Δείτε ενδεικτικά μηνιαία κόστη που κυκλοφορούν στην αγορά για την αποστολή Newsletter.

6. Γράψτε σπουδαίο περιεχόμενο

Ξεκινήστε και προσφέρετε θέματα στο blog σας, που θα κρατήσουν τους αναγνώστες κοντά σας κάθε μέρα και θα γυρνούν ξανά και ξανά για να βρουν ένα χρήσιμο άρθρο να διαβάσουν και να βρουν την λύση στο πρόβλημά τους. Το είδος του περιεχομένου σας θα πρέπει να έχει άμεση σχέση με το προϊόν και τις υπηρεσίες που προσφέρετε σας επιχείρηση και να σας αντιπροσωπεύει πλήρως.

Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

7. Διαλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες

Τα Social Media πλέον, σχετίζονται άμεσα με την φωτογραφία και γενικά με το οπτικό στοιχείο. Pinterest, Instagram ή Facebook; Όλα έχουν άμεση σχέση με τη φωτογραφία και προσδίδουν στο απλό περιεχόμενο μεγαλύτερη αξία. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας φωτογράφος, αλλά αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας καθημερινά στο να μαθαίνετε νέες δεξιότητες στη λήψη φωτογραφιών και συλλέξτε υλικό, με την καλύτερη δυνατή ανάλυση.

Ανακαλύψτε Βιβλιοθήκες δωρεάν εικόνων στο Internet!

taking_a_photo
taking_a_photo

Δείτε επίσης, έναν χρήσιμο οδηγό μεγεθών για το Facebook:

Web
facebook-sheet-infographic – περισσότερα

8. SEO – Προώθηση της σελίδας σας στο Διαδίκτυο

Πρόκειται για το βασικότερο τεχνικό μέρος του website σας, όπου κατά την κατασκευή του οφείλει να υποστηρίζει τα καλύτερα στοιχεία. Ξεκινήστε να μαθαίνετε για την Προώθηση της ιστοσελίδας σας στο Διαδίκτυο και απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, που μπορεί να το υποστηρίξει. Και να θυμάστε πως το καλό SEO… αργεί να γίνει!

Διαβάστε ποιες είναι οι 4 Βασικές Αρχές SEO που κάθε ONLINE επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει.

9. Στατιστικά με Google Analytics

Το Google Analytics παίζει σημαντικό ρόλο για την πορεία και την ανάπτυξη του website σας. Βλέπετε την κίνηση στο website σας, τις προτιμήσεις των αναγνωστών σας, πού κάνουν κλικ περισσότερο, πώς το αναζητούν και πώς το εντοπίζουν μέσω των μηχανών αναζήτησης και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Ρυθμίστε εξαρχής το Google Analytics και συνδέστε το με το site σας και εξοικειωθείτε με την πληροφορία που σας παρέχει τόσο απλόχερα.

Πώς να εγκαταστήσεις το Google Analytics στο WordPress Blog σου;

Google Analytics For WordPress

Διαβάστε επίσης, πώς θα αξιοποιήσετε το Google Analytics στην βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s