Πώς να αλλάξεις τον Editor κειμένου της Joomla

  1. Home
  2. CMS
Πώς να αλλάξεις τον Editor κειμένου της Joomla

H Joomla μας έχεις ως προεπιλεγμένο editor κειμένου το: TinyMCE.

Αν και αυτό είναι ΟΚ για πολλούς χρήστες, η ανάγκη όμως για έναν πιο προχωρημένο με περισσότερες δυνατότητες  κάποιες φορές είναι αναγκαίο. Όταν εγκατασταθεί ένας νέος editor, δεν πρέπει να ξεχάσεις να τον έχεις ως προεπιλεγμένο.

Παρακάτω θα σου δείξω πώς να το κάνεις αυτό.

Ορισμένοι χρήστες έχουν πρόβλημα ρύθμισης του προεπιλεγμένου editor όταν επεξεργάζονται άρθρα – θα εξηγήσω γιατί παρακάτω.

Προτείνω τον JCE

Εγώ συνήθως συνιστώ τον JCE στους συντάκτες που μου ζητούν αντικατάσταση όταν μου ζητηθεί. Μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί το JCE, και το γεγονός επίσης ότι μπορείς να το εγκαταστήσεις εύκολα σαν plugin. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις διαφορετικές ομάδες χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δείχνεις διαφορετικές διατάξεις και λειτουργικότητα σε διαφορετικούς users. Το JCE plugin είναι δωρεάν. Για να κατεβάσεις τα plugin θα πρέπει να εγγραφείς, το βρίσκω απόλυτα λογικό.

Global Configuration

Όταν έχεις εγκαταστήσει τον νέο editor  θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα εμφανιστεί κατά την επεξεργασία ενός άρθρου. Το πρώτο βήμα είναι να πας στις «Γενικές Ρυθμίσεις» (Global Configuration) και να ορίσεις τον νέο editor (JCE, για παράδειγμα) ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα.

Τόσο απλό και εύκολο, αλλά ήθελα να ελέγξεις ένα ακόμη πράγμα, αν ο νέος editor εμφανίζεται στη λειτουργία επεξεργασίας άρθρου.

 

User Setup

Πήγαινε στην «Διαχείριση χρηστών» και στο setup του χρήστη σου. Ορισμένοι διαχειριστές έχουν τη συνήθεια να αλλάζουν τον editor σε κάθε χρήστη ξεχωριστά. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό, αν δεν υπάρχει βέβαια συγκεκριμένος λόγος για να το κάνει. Εάν ο admin έχει ορίσει τον TinyMCE σε ένα χρήστη, η ρύθμιση αυτή θα αντικαταστήσει την ρύθμιση που έκανες στο Global Configuration.  Αν δεν χρειάζεσαι κάπου συγκεκριμένες ρυθμίσεις, παρακαλώ άφησε το σε «-Επιλέξτε Editor-». Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αλλάξεις τον editor μία φορά και αυτό θα λειτουργήσει για όλους τους χρήστες.

Αν κάποιος για κάποιο λόγο χρειάζεται πραγματικά έναν διαφορετικό editor, με ειδικές ρυθμίσεις σε κάθε χρήστη με αυτόν πιστεύω ότι θα μένετε ευχαριστημένοι.

 

 

 

Ετικέτες: CMS Content Joomla

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.