9 νέα trends για το 2017 που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σας!

  1. Home
  2. Internet Marketing
9 νέα trends για το 2017 που θα απογειώσουν την ιστοσελίδα σας!

Το 2017 είναι το έτος που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις ιστοσελίδες μας με περισσότερο… στυλ! Κάθε χρόνο, νέες τεχνικές και πολλές καινοτομίες εμφανίζονται στο Διαδίκτυο. Πολλές τάσεις που ήταν δημοφιλείς τα δύο τελευταία χρόνια, δεν είναι πια. Το κοινό ψάχνει συνεχώς νέες ONLINE προκλήσεις και ευκαιρίες. Πλέον το design που επικρατεί στο web είναι κομψό, απλό και πάνω από όλα εύχρηστο. Πολλές από τις τεχνικές του 2016 θα παραμείνουν ίδιες, άλλες όμως θα εξελιχθούν περαιτέρω και ίσως και ριζικά.

Ανανεώστε την ιστοσελίδας σας, με γνώμονα τα παρακάτω trends για το 2017 που βρήκαμε για εσάς και σας τα παρουσιάζουμε:

1. Μεγάλη, έντονη γραμματοσειρά

Πολλές φορές, συναντάμε το περιεχόμενο των σελίδων ενός website μπροστά, σε πρώτο πλάνο και κεντρικά.

Το 2017, γίνεται πιο τολμηρό και με εξαιρετικές γραμματοσειρές που θα αιχμαλωτίσουν τον χρήστη από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθούν στην ιστοσελίδα σας.

Δεν είναι απαραίτητο οι γραμματοσειρά να είναι τεράστια και έντονη, αρκεί να συμβαδίζει και να είναι αφιερωμένη στο να παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο το θέμα της σελίδας.

Ένα λευκό κενό στη σελίδα, παρέχοντας ένα μήνυμα προς το κοινό σας, φέρνει τον κύριο σκοπό της ιστοσελίδας σας στο προσκήνιο κατανοώντας ευκολότερα το μήνυμά σας οι ONLINE χρήστες.

2. Προσαρμοσμένες γραμματοσειρές

Όχι μόνο τα γραφικά και τα χρώματα, αλλά και η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιήσετε στο website σας, θα πρέπει να είναι παντού η ίδια. Δεν πρέπει να φοβάστε να πειραματιστείτε με κάτι νέο. Η διαθεσιμότητα των γραμματοσειρών και η ποικιλία, είναι απίστευτη! Διαλέξτε την καταλληλότερη για το website σας και να είστε δημιουργικοί. Ιστοσελίδες με την ίδια γραμματοσειρά copy-paste χρόνια τώρα, δύσκολα θα τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη πλέον στο Διαδίκτυο. Αρχίστε να πειραματίζεστε και δοκιμάστε μια κλασσική γραμματοσειρά, μια ρετρό ή μια vintage. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κερδίσεις βλέμματα και επισκέψεις.

3. Απλούστερη αρχική σελίδα

Πέρασαν εκείνες οι εποχές που η αρχική σελίδα φάνταζε επικίνδυνα… φορτωμένη, δελεάζοντας τους αναγνώστες του Διαδικτύου.

Σήμερα, ολοένα και αυξάνονται οι ιστοσελίδες που στην αρχική τους έχουν μια απλή εικόνα, κατά προτίμηση full slider, μια με δύο λέξεις ή ένα μικρό εικονίδιο. Κάτι τόσο minimal, δε σημαίνει πως κάνει κακό στο SEO. Ακόμα και αν δεν υπάρχει υπερβολικό κείμενο εν πρώτης όψεως, “από κάτω” κρύβει ένα σωρό πληροφορία!

Μια τακτοποιημένη και μινιμαλιστική παρουσία, μπορεί να κρύβει επιπλέον πληροφορία καθώς θα κάνετε scroll-down.

4. Φωτεινά χρώματα

Τα φωτεινά χρώματα, ενθαρρύνουν τον χρήστη και παράγουν μια διασκεδαστική αίσθηση.

Τα μινιμαλιστικά, καθαρά σχεδιαγράμματα ήταν ίσως must για το 2016.

Σήμερα, τα δεδομένα αλλάζουν. Μια φωτεινή και σαγηνευτική πλευρά του web εμφανίζεται δυναμικά στον χώρο του web design.

Έντονα χρώματα, γεμάτα ενθουσιασμό σε συνδυασμό με τολμηρές αποχρώσεις, είναι κάτι που θα “φορεθεί” πολύ τον επόμενο χρόνο.

5. Videos

Θεματική θα είναι η είσοδος των videos στα websites, για το 2017 λοιπόν. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα στοιχεία και αφορά αποκλειστικά το web design. Προσφέρουν διαδραστική αφήγηση ιστορίας, που αιχμαλωτίζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη του Διαδικτύου!

Μπορούν να προστεθούν σε οποιαδήποτε σελίδα του site σας, ως:

  • κεφαλίδα,
  • background ή
  • post

…και όπου αλλού θεωρείτε εσείς πως είναι απαραίτητο.

Ενισχύστε το video σας με εντυπωσιακά εφέ κίνησης ή φτιάξτε πολλά clips, να παίζουν το ένα μετά το άλλο!

6. Animations & Ψυχαγωγία

Τα animations και κατά συνέπεια η ψυχαγωγία, κυριαρχούν πλέον στον ψηφιακό κόσμο. Απαιτείται, το website σας να είναι πιο εύχρηστο και διαδραστικό.

Το 2017, τα animations επιστρέφουν δυναμικά δημιουργώντας ένα φιλικό και διαδραστικό περιβάλλον διεπαφής με τον χρήστη.

Ως εκ τούτου, η ψυχαγωγία σε ένα website παίζει ουσιαστικό ρόλο για ένα brand.

7. Εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα, τείνει να γίνει μία από τις βασικότερες τάσεις web design για το 2017.

Όλο και περισσότερα websites, χρησιμοποιούν videos ως background, τεράστιες, κινούμενες, εντυπωσιακές εικόνες και 3D εφέ.

Απολαύστε την εικονική πραγματικότητα για το 2017, μέσω ενός αποτελεσματικού Marketing για την επιχείρησή σας.

8. Λιγότερες επιλογές στα menu

Το 2016, πολλές ιστοσελίδες ανακατασκευάζονταν με λιγότερες κατηγορίες πλοήγησης στα κύρια menu τους. Ίσως αυτή η τάση, να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς για αυτό το έτος και για το επόμενο.

Τα κύρια menu, φαίνεται να μειώνονται από 5-7 σε 3 με 4, το πολύ. Ποιος είναι όμως ο λόγος μιας τέτοιας αλλαγής;

Οι λιγότερες επιλογές, κάνουν σαφώς ευκολότερη την πλοήγηση των χρηστών και κατά συνέπεια και ευκολότερη τη διαδικασία της επιλογής τους.

9. Ακόμη πιο απλές Αλληλεπιδράσεις

Τα 2 τελευταία χρόνια, παρατηρούνται οι διαδικασίες αλληλεπίδρασης του χρήστη με ένα website, απλουστευμένες όσον αφορά τη συμπλήρωση ενός κωδικού πρόσβασης ή συμπληρώνοντας ένα e-mail για εγγραφή σε μια λίστα αποστολής newsletter.

Το 2017 όμως, τείνουν να γίνουν ακόμα πιο απλές! Πρόκειται για πολύ διακριτικές και συνήθως σχεδόν… “αόρατες” εμπειρίες χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε ένα app, ομαλές και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια καθ’ όλη την σύνδεση/πλοήγηση των χρηστών. Για παράδειγμα, ακόμη πιο απλή αλληλεπίδραση, θεωρείται η σύνδεση ενός χρήστη μέσω των social media, π.χ. μέσω Twitter που είναι ήδη συνδεδεμένος, χωρίς να χρειαστεί να κάνει 3 κλίκ, αλλά… 1!

connect-via-socialmedia
Σύνδεση μέσω social media

Ο διαδικτυακός κόσμος, αλλάζει συνεχώς. Δεν μένει τίποτα ίδιο και κάθε χρόνο, νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους στο web design, που έρχονται συνήθως για να μείνουν ή και να εξελιχθούν αργότερα. Διάφορες τεχνικές παρουσίασης που ήταν top πριν από 2 χρόνια, φέτος παύουν να ισχύουν ή χρειάζονται σημαντικές αναβαθμίσεις. Ο χρόνος θα δείξει ποιες θα εκτιμηθούν και θα υπερισχύσουν. Είναι στο χέρι σας όμως, να συνεργαστείτε με την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που θα σας παρέχει άμεση ενημέρωση, υποστήριξη και αναβαθμίσειςενημερώσεις και να αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ για τις αλλαγές στο website σας. Είναι σημαντικό να παραμένετε ανταγωνιστικοί στον κλάδο σας και σε ό, τι αφορά την επιχειρηματική σας ιστοσελίδα.

πηγή: inkbotdesign.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.