Το καλό SEO… αργεί να γίνει!

  1. Home
  2. SEO
Το καλό SEO… αργεί να γίνει!

Για να πετύχετε το καλύτερο SEO για την ιστοσελίδα σας, πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας σοβαρά ζητήματα, όπως: Ποιο είναι το budget που διαθέτετε αυτόν τον καιρό και πόσο πρόσφατη είναι η κατασκευή του website σας; Υπάρχουν και άλλα πολλά ζητήματα, που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Σίγουρα δεν θέλετε να ακούσετε για το τεχνικό κομμάτι και τους περισσότερους online επιχειρηματίες, δεν τους ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι. Το μόνο που θέλουν, είναι να γνωρίζουν τα αποτελέσματα και το χρόνο που θα χρειαστεί για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια!

Μια καλή στρατηγική SEO, ξεκινώντας από το μηδέν, θα χρειαστεί 4 έως 6 μήνες με πολύ τρέξιμο και πολύ εργασία για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν όμως το website σας δε διαθέτει μια καλή κατασκευή και έχει πολλά τεχνικά προβλήματα, να ξέρετε πως θα έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο, όπως και η παλαιότητα του domain name που παίζει σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε: Πότε χρειαζόμαστε ανανέωση ή και ολική ανακατασκευή ιστοσελίδας;

Το καλό SEO, αργεί να γίνει λοιπόν, όμως με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο και θα πρέπει τα στατιστικά σας να δείχνουν συνεχή βελτίωση με σημαντικά καλύτερη κατάταξη σε διάρκεια 12 μηνών, απ’ ό, τι 6 μηνών από την ημέρα που ξεκινήσατε την νέα σας στρατηγική SEO.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην ανατομία μιας εξαιρετικής στρατηγικής SEO και των βημάτων που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε και να αποκτήσετε ικανοποιητική και γιατί όχι και την καλύτερη κατάταξη σε αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google:

Πρώτος μήνας – η Έρευνα

Ο πρώτος μήνας, σχετίζεται με την έρευνα και την ανακάλυψη. Πρέπει να κάνετε έναν πλήρη έλεγχο της σελίδας σας, να κάνετε μια έρευνα λέξεων-κλειδιών και να αρχίσετε με αυτόν τον τρόπο να σχεδιάζετε την στρατηγική σας. Το πόσο θα διαρκέσει αυτό, εξαρτάται από το μέγεθος της ιστοσελίδας σας και το πεδίο της εφαρμογής του έργου που έχετε κατά νου.

Τι θα περιλαμβάνει:

  • Έρευνα λέξεων-κλειδιών
  • Ανταγωνιστική ανάλυση
  • Τεχνικές απαιτήσεις
  • Περιεκτικότητα περιεχομένου

Εάν έχετε ξεκινήσει στο παρελθόν παρόμοια στρατηγική SEO, προσπαθήστε να εντοπίσετε τα υπέρ και τα κατά της. Εάν τα κατά είναι πολλά, πρέπει να βρεθούν οι ζημιές που έχουν γίνει και να αντιμετωπιστούν άμεσα, προτού προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

search_buttons

Θέλετε top κατάταξη της Online επιχείρησής σας στην Google;

Δεύτερος μήνας – οι Τεχνικές λεπτομέρειες

Τον δεύτερο μήνα, θα πρέπει να έχετε καλύψει όλα τα θέματα με την έρευνα και να έχετε μια σαφή κατεύθυνση. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, μπορεί να χρειάζεται απλά μια αναδιαμόρφωση ή και ένα πολύ καλό νοικοκύρεμα, ένα καθάρισμα. Οι Τεχνικές SEO, είναι όλα εκείνα που χρειάζονται για να μπορέσει η Google να κατατάξει το website σας στην πρώτη σελίδα και να είναι ανιχνεύσιμο πλέον, ενώ δεν σχετίζεται καθόλου με το περιεχόμενο.

Τι πρέπει να ξεκάρετε στην ιστοσελίδα σας:

check-list

  • Την δομή της – πρέπει να είναι λογική, σαφέστατη και απλοϊκή, ώστε να ευρετηριάζεται εύκολα και να την κατατάξει η Google γρηγορότερα. Συμπεριλάβετε έναν XML sitemap.
  • Την επίδοση της – πρέπει να φορτώνει γρήγορα και να είναι προσιτή στους χρήστες κινητών συσκευών, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Βεβαιωθείτε πως οι εικόνες σας είναι στο κατάλληλο μέγεθος, είναι Responsive και πως ο Server κάνει την κατάλληλη συμπίεση. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ρίξτε μια ματιά εδώ.
  • Τους Εσωτερικούς συνδέσμους – Εξασφαλίζουν πως η ιστοσελίδα σας θα είναι ανιχνεύσιμη ακόμα περισσότερο από τις μηχανές αναζήτησης. Αν δεν έχετε, δημιουργήστε σήμερα κιόλας μερικούς.
  • Σφάλματα ανίχνευσης – Πρέπει να εξασφαλίζετε για τον ιστότοπό σας, πως όλα τα σφάλματα ανίχνευσης έχουν αφαιρεθεί με τοποθέτηση 301 redirects, κοκ. ανάλογα πάντα με την περίπτωση.
  • Το Περιεχόμενο – Εάν το website σας έχει φτωχό ή διπλότυπο περιεχόμενο, θα πρέπει να το διαγράψετε ή να το αφαιρέσετε, για να καθαρίσει και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Τρίτος μήνας – το Περιεχόμενο

Τώρα ήρθε η στιγμή, να φτιάξετε περιεχόμενο! Ένα από τα βασικότερα βήματα, γιατί πρέπει να το αναλάβετε εξ’ ολοκλήρου και να έχει την… υπογραφή σας. Και πάλι, η στρατηγική εδώ είναι σημαντική. Θα πρέπει να έχετε ένα σαφές σχέδιο, για το πώς θα αναδείξετε το περιεχόμενο που πρόκειται να δημιουργήσετε, ποιο θα είναι το είδος του και ποιοι θα αναλάβουν την συγγραφή του. Επικεντρωθείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Είδη περιεχομένου, που αξίζει να επικεντρωθείτε:

  • Blogging – Η διαδικασία αυτή, αποτελεί το Α και το Ω του website σας. Τουλάχιστον ένα post την εβδομάδα είναι απαραίτητο.
  • Case Studies – Ένας εξαιρετικός τρόπος, να παρουσιάσετε στο κοινό σας τις δουλειές σας και να δίνετε λύσεις σε προβλήματα των πελατών σας.
  • Ινφογραφήματα – Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε baclinks, εφόσον αποδίδουν εξαιρετικά στα social media.
  • Video – Δεν μπορείτε να το αγνοήσετε ως μέσο της Marketing στρατηγικής σας. Χρησιμοποιήστε videos στο Youtube αλλά και στο Facebook και ενισχύστε το engagement.
  • Πληροφορίες προϊόντος (FAQs) – Συμπεριλάβετε πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα προϊόντα σας και χρησιμοποιήστε τη σελίδα των Συχνών ερωτήσεων – FAQs.

time4new-content

Διαβάστε: Υψηλότερη θέση στην Google, με την πολύτιμη βοήθεια του Content Marketing!

Τέταρτος μήνας – η Εμβέλεια

Συνεχίστε να παράγετε περιεχόμενο και αυτόν το μήνα, πράγμα που θα προσελκύσει αξιόλογα backlinks. Εάν εργάζεστε σε ένα site με τεχνικά προβλήματα και “τοξικά” links από το παρελθόν, σιγουρευτείτε πως τα αφαιρέσατε και το καθαρίσατε.

Καθαρισμός “κακών” συνδέσμων: Disavow

Και έφτασε η στιγμή να χτίσετε ένα υγιές προφίλ συνδέσμων, ξεκινώντας με την προσέγγιση σε άλλους ιστότοπους προσφέροντας post επισκεπτών και διάφορα ινφογραφήματα. Χρειάζεστε διάφορες συνδέσεις από άλλες έγκυρες ιστοσελίδες, ώστε να εμφανίζεστε φυσικά. Προσέξτε να μην προσπαθήσετε να προσελκύσετε αναρτήσεις και σχόλια χρηστών και να μην πιέσετε, γιατί κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από την Google και το πιθανότερο θα είναι στο τέλος, να απορριφθεί το post σας.

Πέμπτος μήνας – η Εξωστρέφεια

Έχετε επαγγελματικούς λογαριασμούς στα social media και να τους έχετε ρυθμίσει ιδανικά; Εάν όχι, τότε ήρθε η στιγμή να το κάνετε. Βεβαιωθείτε πως το brand σας παραμένει σταθερό σε όλα τα προφίλ, στα λογότυπα και στα χρώματα. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να έχετε αρκετό περιεχόμενο ώστε socialmediaνα καλύπτετε την προώθησή σας στα κανάλια σας στα social media, ανάλογα πάντα με τον τύπο της επιχείρησής σας, αλλά και και σε ό, τι είδος ανάρτησης ξοδεύει το χρόνο του το κοινό σας περισσότερο.

Τα κοινωνικά μέσα, ενισχύουν το περιεχόμενο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελούν μέρος της στρατηγικής σας στο Marketing της διαδικτυακής σας επιχείρησης. Άλλωστε, το σύγχρονο web Marketing απαιτεί σήμερα μια περισσότερο σφαιρική προσέγγιση σήμερα και δεν πρέπει να επικεντρώνεστε μόνο στην έννοια του SEO, αλλά και στα περιφερειακά σας.

Εσείς πώς προωθείτε την επιχείρηση σας στο Διαδίκτυο; Μάθετε περισσότερα για την Δημιουργία online Κοινότητας και ξανακερδίστε τους πελάτες σας!

Έκτος μήνας – η Βελτιστοποίηση

Μέχρι τώρα, λαμβάνατε κάποια αποτελέσματα μέτρησης της επισκεψιμότητας στο website σας και της κυκλοφορίας και τα αναλύατε. Τώρα ήρθε η ώρα, να αρχίσετε να πειραματίζεστε για περαιτέρω κίνηση. Κάντε τα Analytics σας “φύλλο και φτερό” και μάθετε από πού προέρχεται η κυκλοφορία, από ποιο είδος περιεχομένου έγινε το engagement και πώς οδηγούνται σε εσάς οι δυνητικοί πελάτες, τελικά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τελειοποιήστε το περιεχόμενό σας ακόμα περισσότερο και να ενισχύσετε κι άλλο την κυκλοφορία στο site σας και θα έρχεται περισσότερο από την δραστηριότητά σας στα social media. Κάτι τέτοιο, διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και εξαρτάται καθαρά από το κοινό σας και τον κλάδο σας.

Ποιες είναι Οι 7 σημαντικότερες τάσεις του SEO και για το 2017! (infograph)

Συμπερασματικά,

Το SEO είναι μια χρονοβόρα διαδικασία εάν και εφόσον γίνεται σωστά. Διάφορες ανορθόδοξες τεχνικές, γίνονται πλέον πανεύκολα αντιληπτές από… την κυρία Google και το Black hat SEO καλό θα είναι να αποφεύγεται. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε και παραπάνω είναι απαραίτητο να εξετάσουμε το SEO σφαιρικά και σε όλες της δραστηριότητες που αφορούν το σχέδιο Marketing της επιχείρησής σας για άμεσα και πλήρη αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσηςH Google αλλάζει τον τρόπο με τον όποιο αναλύει τις ιστοσελίδες στην μηχανή αναζήτησης της

πηγή: xen.com.au

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.