Ισχυρό εταιρικό website με 7 must προδιαγραφές

  1. Home
  2. Διαδίκτυο
Ισχυρό εταιρικό website με 7 must προδιαγραφές

Το να κατασκευάσετε ένα website για την επιχείρησή σας που θα έχει επισκεψιμότητα, θα προωθεί τα προϊόντα σας και το brand σας, δεν είναι απλή διαδικασία. Για να το καταφέρετε και να εκτινάξετε στα ύψη την κίνηση στο site σας και έως τώρα δεδομένα, πρέπει να βάλετε την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτό. Βασιστείτε και ακολουθήστε 7 απλά και βασικά βήματα παρακάτω:

 1. Παρουσιάστε το προϊόν/υπηρεσίες σας άμεσα

Μην αφήνετε τους πελάτες σας να μαντεύουν όταν επισκέπτονται το website σας για πρώτη φορά. Προσπαθήστε να παρουσιάζετε από την αρχική σας κιόλας σελίδα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Μπορεί να έχετε μια εκπληκτική παρουσίαση με κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας και την καλύτερη γραμματοσειρά. Ωστόσο, αν δεν “πει” στους πελάτες σας αυτό που πουλάτε, είναι εντελώς άχρηστη.

Όταν ο πελάτης φτάσει στην αρχική σας σελίδα, θα πρέπει εκεί να φαίνεται καθαρά το λογότυπο, το brand σας και να αποκτούν αμέσως μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι πουλάτε και τι προσφέρετε ως επιχείρηση.

Χρησιμοποιήστε μια σύντομη φράση που να επεξηγεί την επιχείρησή σας με δυο λόγια: “Κατασκευή ιστοσελίδων/Πρώτοι στην Google με SEO: Υποστήριξη, Προώθηση, Φιλοξενία και έπειτα βεβαιωθείτε πως αυτή η φράση εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες του website σας.

Ξεκινάω Ιστοσελίδα. Τι χρειάζομαι ακριβώς;

2. Να σέβεστε τον χρόνο των πελατών σας

Μπορεί τους πελάτες σας που σας ξέρουν χρόνια και σας εμπιστεύονται, να μην τους νοιάζει να περιμένουν και λίγο παραπάνω να φορτώσει η σελίδα σας. Σκέφτεστε όμως τι γίνεται με εκείνους τους νέους πελάτες σας που προσπαθούν να συνδεθούν και δε μπορούν; Πιθανόν να χάσουν το ενδιαφέρον τους και να φύγουν πριν καν ανοίξει η αρχική σας.

Ίσως οι χρήστες κινητών τηλεφώνων, να περιμένουν και λίγο παραπάνω. Όμως κατά μέσο όρο, σχεδόν 10 δευτερόλεπτα είναι το μέγιστο. Βελτιστοποιήστε το website σας σε όλες τις συσκευές, ώστε να ανοίγουν όλες οι σελίδες, να φορτώνουν καθαρά και γρήγορα, ανεξάρτητα από το ποια πλατφόρμα χρησιμοποιεί ο πελάτης σας.

Ακόμα και η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου, θα σας κοστίσει ένα 7% της επισκεψιμότητας στο website σας. Επενδύοντας στα σωστά εργαλεία και σε εμπειρογνώμονες του αντικειμένου, θα έχετε μια ιστοσελίδα ταχείας φόρτωσης, ένα από τα βασικότερα στοιχεία για ένα εταιρικό site παρουσίασης και με ταχύτατη άνοδο παράλληλα στις μηχανές αναζήτησης.

Ποιες ιστοσελίδες πετυχαίνουν;

3. Να παρέχετε σαφές και αξιόλογο Περιεχόμενο

Μπορεί να έχετε πολλά ή και λίγα προϊόντα, μπορεί να παρέχετε πολλές υπηρεσίες και να εμφανίζονται όλα αυτά στην αρχική σας σελίδα. Μπορεί όμως να έχετε ξεχωριστές σελίδες για την κατηγοριοποίηση τους, όπου παρέχετε και λεπτομερείς περιγραφή για το τι είναι αυτό που προωθείτε. Υπάρχουν ορισμένοι απαιτητικοί καταναλωτές, που θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά. Καλό είναι να παρέχετε ένα πλήρες φάσμα πληροφοριών για το τι ακριβώς πουλάτε.

Αν για παράδειγμα πουλάτε χαλιά δαπέδου, φροντίστε να περιλαμβάνονται στην περιγραφή οι ακριβείς διαστάσεις, η χώρα προέλευσης, τις μεθόδους καθαρισμού, καθώς και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο. Ετικέτα κάτω από κάθε φωτογραφία προϊόντος είναι σημαντικό να υπάρχει, αλλά και η ανάλυση των φωτογραφιών πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή.

Εάν παρέχετε υπηρεσίες, φροντίστε να εξασφαλίσετε πλάνα από εσάς και το προσωπικό σας εν ώρα… εργασίας! Τουλάχιστον επιλέξτε τις καλύτερες φωτογραφίες που μπορούν να ενισχύσουν και να υποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο, την ποιότητα που οι καταναλωτές σας μπορούν να παραλάβουν από εσάς και την επιχείρησή σας.

4. Αφηγηθείτε την δική σας, μοναδική ιστορία

Υπάρχουν κάποιοι πελάτες, που δεν τους ενδιαφέρει να ξέρουν από πού ξεκίνησε η επιχείρησή σας και που έφτασε σήμερα ή δεν νοιάζονται για το πότε ιδρύθηκε και το πώς. Οι περισσότεροι όμως, είναι αρκετά καχύποπτοι και απαιτούν να γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο από τον οποίο θα αγοράσουν το προϊόν που επιθυμούν.

Websites χωρίς προσωπικότητα, κάνουν τους πελάτες επιφυλακτικούς. Τους κάνει να αναρωτιούνται αν όντως υπάρχει μια ομάδα πραγματικών ανθρώπων πίσω από αυτήν τη σελίδα ή είναι μια διαδικτυακή απάτη. Ο καταναλωτής αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια όταν δει μια συνοπτική, εμπνευσμένη από εσάς ιστορία όπου θα περιγράφεται το ταπεινό ξεκίνημα της επιχείρησής σας, μέχρι το πώς και το γιατί βρίσκεται σήμερα στην τρέχουσα θέση.

Ερευνήστε τυχόν ανησυχίες και συμπεριφορές του κοινού-στόχου σας και δείξτε του ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.

5. Να παρέχετε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου (eshop)

Αν πουλάτε τα προϊόντα σας σε μία ή δύο χώρες το πολύ, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα στο να έχετε περιορισμένες επιλογές στο website σας όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αν όμως σας ενδιαφέρει ένα παγκόσμιο κοινό καταναλωτών, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να παρέχετε τις κατάλληλες επιλογές αγοράς και μεταφορικών, ώστε να διευκολύνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι καταναλωτές σας και εσείς να κερδίζετε παγκόσμια απήχηση!

Κάντε μια ολοκληρωμένη έρευνα σχετικά με τις πλατφόρμες και τους τρόπους πληρωμής και αποστολής, έτσι ώστε οι πελάτες σας να μένουν ικανοποιημένοι από τη στιγμή της παραγγελίας τους μέχρι και τη στιγμή παράδοσής της στην πόρτα τους. Θα πρέπει να είναι εύκολο στην διαχείριση, γρήγορο και κατάλληλο για όλων των ειδών τους χρήστες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν την παραγγελία τους.

Οι σελίδες δε, που αφορούν τη διαδικασία των πωλήσεών σας, θα πρέπει να είναι ακριβείς και σαφείς όσον αφορά την πολιτική των επιστροφών.

Όταν ο καταναλωτής γνωρίζει ακριβώς τους “κανόνες του παιχνιδιού” αισθάνεται και πιο σίγουρος για την παραγγελία του.

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες κατασκευής eshop για την επιχείρησή σας.

Επιλέξτε το πακέτο που σας ταιριάζει, εδώ.

6. Μην ξεχνάτε την Τοποθεσία

Είναι εκπληκτικό το γεγονός, το πόσο περιορισμένες πληροφορίες επικοινωνίας προσφέρουν κάποιες ιστοσελίδες επιχειρήσεων… Όσο λιγότερες είναι οι πληροφορίες που μοιράζεστε με τον καταναλωτή σας σχετικά με την έδρα της επιχείρησής σας, τόσο πιο εύκολα τον “διώχνετε” και από το website σας.

Στο κάτω μέρος της σελίδας, θα πρέπει να φαίνεται η τοποθεσία της επιχείρησής σας και στοιχεία επικοινωνίας ή έστω να υπάρχει ένα link που θα οδηγεί σε άλλη σελίδα με τα στοιχεία αυτά.

Να θυμάστε: Ακόμα και ένας πελάτης 1.000 μίλια μακρυά σας, θέλει να γνωρίζει πού βρίσκεστε γεωγραφικά.

Ακόμα πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, με έναν χάρτη και τη διαδρομή-κατεύθυνση προς την επιχείρησή σας, τηλέφωνα επικοινωνίας και σχετικά email επικοινωνίας, κατάλληλα για κάθε τμήμα και ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχετε.

7. Μην επαναπαύεστε ποτέ

Μπορεί σήμερα η νέα τάση να είναι οι full size εικόνες στην αρχική σελίδα των site. Πρόκειται για μια ελκυστική και μοντέρνα παρουσίαση, που όμως μπορεί μέσα σε 6 μήνες να θεωρηθεί ξεπερασμένη από τα web standards.

Προσπαθήστε να μένετε ενήμεροι σχετικά με τις νέες τάσεις του web και μην αδιαφορείτε για την παρουσία σας στο Διαδίκτυο.

Θεωρήστε την ιστοσελίδα σας ως ένα μόνιμα μισοτελειωμένο έργο, για το οποίο πρέπει να μεριμνάτε συνεχώς, να το ρυθμίζετε, να το ενημερώνετε και να το “στολίζετε”

Ένα website είναι αποτελεσματικό όταν είναι responsive, βελτιστοποιημένο και συναφή. Πάντα να κοιτάτε μπροστά για τις μελλοντικές ανάγκες των καταναλωτών σας, ώστε να επιστρέφουν συχνά για ακόμη περισσότερα.

Διαβάστε επίσης: Το δικό σας Website ξεχωρίζει;

πηγή: boostability.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.