Πως γράφουμε ένα ολοκληρωμένο newsletter

  1. Home
  2. Content Marketing
Πως γράφουμε ένα ολοκληρωμένο newsletter

Ήρθε η ώρα που θέλετε μαζικά μέσω email να ενημερώσετε τους πελάτες σας, τους προμηθευτές ή ακόμη και δυνητικούς – leads πελάτες;

Η λύση για αυτή τη μαζική αποστολή email λέγεται newsletter.

Προσοχή: Η μαζική αποστολή email πρέπει να γίνεται μόνο μέσω newsletter και όχι με το outlook, Gmail, hotmail, yahoo κα.

– Πως γράφουμε ένα σωστό και αποτελεσματικό newsletter;

Ακολουθώντας τις παρακάτω τεχνικές.

Προκλητικό – to the point – θέμα email

Σκεφτείτε πολύ καλά ποιο θα είναι το κύριο θέμα σας. Είναι προτιμότερο να στείλετε 3 διαφορετικά newsletter με ένα συγκεκριμένο θέμα το κάθε ένα, παρά ένα newsletter το οποίο αναφέρει τρία θέματα.

Επίσης το θέμα σας πρέπει να είναι ό,τι πιο απαραίτητο για τον παραλήπτη και να είναι διατυπωμένο και με πολύ προκλητικό τρόπο.

Εικόνα Κεφαλίδας

Βρείτε μια εικόνα από βιβλιοθήκες εικόνων, ή ιδανικά βάλτε μια δίκη σας φωτογραφία. Της εταιρείας σας, της ομάδας, ή του event.

H εικόνα πρέπει να είναι απλή και ωραία. Όχι ακραία και προκλητική, γιατί σκεφτείτε ότι ο παραλήπτης, για να άνοιξε το newsletter σας σημαίνει ότι ψάχνει για το “ψητό”• δεν έχει ανάγκη να εντυπωσιαστεί από κάτι.

Η εικόνα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 650px πλάτος, γιατί θέλετε να ανοίγει σωστά το newsletter σας και από tablet, κινητά• έτσι δεν είναι;

Άμεσο κυρίως κείμενο

Αμέσως μετά την κύρια εικόνα σας, πρέπει το πολύ σε δέκα γραμμές να πείσετε για κάτι παρά πολύ σημαντικό για εσάς μεν, αλλά ακόμη άγνωστο για τον παραλήπτη δε.

Αναφέρετε την ουσία και μόνο. Τίποτα παραπάνω.

newsletter_mockup
Σχεδιασμός Newsletter

CTA buttons ή κουμπί παρακίνησης

Call To Action ονομάζουμε πολύ απλά ένα εύχρηστο και ευχάριστο κουμπάκι το οποίο ψάχνει ο παραλήπτης αμέσως μόλις πεισθεί για αυτό που του γράφετε.

Έχετε στείλει ένα ωραία newsletter με θέμα μια προσφορά, το ανοίγει ο Ζ παραλήπτης, βλέπει την εικόνα, διαβάζει το κείμενο, συνειδητοποιεί ότι ενδιαφέρεται άμεσα για την προσφορά σας… τι θα κάνει μετά;

Ψάχνει έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας. Ο βέλτιστος τρόπος είναι μέσω ενός απλού κουμπιού CTA, όπως αυτό στο τέλος του κειμένου.

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε τις υπηρεσίες μας, με το πιο ανταγωνιστικό κόστος αποστολής στην Ελλάδα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το

Emailbat

  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.