Το δικό σας Website ξεχωρίζει;

  1. Home
  2. Επιχειρήσεις
Το δικό σας Website ξεχωρίζει;

Με τον αριθμό των sites σήμερα στο Διαδίκτυο να ξεπερνά το 1,3 εκατομμύρια, σίγουρα σας φαίνεται αδιανόητο να ξεχωρίσει το δικό σας.

Παρακάτω αναφέρονται 5 βασικές αρχές που θα κάνουν το δικό σας Blog να ξεχωρίζει:

1. Να έχετε έναν σαφή στόχο

Μη βιάζεστε να γράψετε το πρώτο σας post και προτού επιλέξετε τη… γραμματοσειρά, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε καλά το θέμα, την προσέγγιση και τον σκοπό του website σας. Με αυτές τις τρεις βασικές παραμέτρους στο χέρι, μπορείτε πλέον καθορίσετε το design και το περιεχόμενο του site σας.

  • Το θέμα της ιστοσελίδας σας, καθοδηγείται από το είδος της επιχείρησής σας.
  • Η προσέγγισή σας, είναι το κάτι που κάνει την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο να ξεχωρίζει και θα πρέπει να το επισημάνετε μαζί με το design και το περιεχόμενο.
  • Ο σκοπός, είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε μέσω του webisite σας. Για να το προσδιορίσετε επακριβώς, ρωτήστε στον εαυτό σας τα παρακάτω:

Ερ. Τι ακριβώς ψάχνει το κοινό μου στο Διαδίκτυο;

Απ. Οι άνθρωποι, πρέπει να αποχωρούν από το site σας βρίσκοντας τις απαντήσεις σε αυτό που έψαχναν και νιώθοντας ικανοποιημένοι.

Ερ. Πώς μπορούν μέσω του website μου να πετύχουν τους στόχους τους;

Απ. Θέλω οι άνθρωποι που επισκέπτονται το website μου, να βρίσκουν λύσεις στα ζητήματά τους και της επιχείρησής τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτυχθούν παραπάνω.

Κάποια websites, δημιουργήθηκαν για να προωθούν ιδέες προς όφελος των αναγνωστών και να ξεκινούν συνομιλίες. Άλλα δημιουργήθηκαν ώστε να τους βοηθούν να πετυχαίνουν τους στόχους τους ή να βελτιώνουν τον τρόπο ζωής τους με κάποιον τρόπο, ενώ άλλα απλά ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

2. “Καθαρό” περιεχόμενο

Κανείς δεν θέλει οι δημοσιεύσεις του περιεχομένου του να δημιουργούν στον αναγνώστη περισσότερες απορίες από όσες είχε πριν επισκεφθεί το website σας και να μην ξέρει αν τελικά ενημερώθηκε πλήρως ή αν θα προτιμούσε να ψάξει και αλλού.

Έχετε υπόψιν πως το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, πρέπει:

  1. Να είναι καλογραμμένο,
  2. έγκαιρο και
  3. να έχει μια νέα πλοκή, μια “φρέσκια” τάση.

Το μόνο που χρειάζεστε για να πετύχετε τα παραπάνω, είναι μια μικρή βοήθεια για νέες ιδέες.

Ξεκινήστε, φτιάχνοντας μια λίστα με όλα εκείνα που θεωρείτε στόχους για το website σας. Μην αρχίσετε από τώρα να ψάχνετε για τον τέλειο τίτλο. Θα εκπλαγείτε με το πόσες ιδέες για περιεχόμενο θα έχετε ξαφνικά μπροστά σας και δεν θα ξέρετε με ποια να πρωτοξεκινήσετε! Έπειτα, καταγράψτε όσα περισσότερα είδη post μπορείτε, όπως τύπου λίστα, συχνών ερωτήσεων – Πώς να, συνεντεύξεις, videos κοκ. Τέλος, κοιτάξτε και τις δύο λίστες σας και χρησιμοποιήστε τον καλύτερο συνδυασμό για το post σας.

Εάν ξεμείνατε από ιδέες, ρωτήστε τους αναγνώστες σας τι θα ήθελαν να διαβάσουν ή κάντε μια έρευνα σε άλλα blogs του κλάδου σας για νέες ιδέες και θέματα. Όταν κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα έχετε πραγματικά όμως τι να πείτε, καλύτερα να μην πείτε τίποτα. Καλύτερα σιωπή, από ένα κενό από ουσία περιεχόμενο και αδιάφορο που θα έχει ως συνέπεια να χάσετε τακτικούς αναγνώστες.

3. Ακολουθήστε ένα τακτικό πρόγραμμα δημοσίευσης περιεχομένου

Εφόσον έχετε πια μια σαφή εικόνα και στόχο για το website σας και πολλά σπουδαία post, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι αναγνώστες σας θα επιστρέφουν ξανά και ξανά. Και πώς θα το πετύχετε αυτό; Με το να δημοσιεύετε όσο πιο συχνά και σταθερά μπορείτε, το όμορφο περιεχόμενό σας.

Η συχνότητα δημοσίευσης λοιπόν, είναι σχετική και εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος του Blog που κατέχετε και τι θέλετε να πετύχετε. Για παράδειγμα, ένα Blog ειδησεογραφικό, πρέπει να δημοσιεύει καθημερινά και επί μονίμου βάσεως νέα, ώστε να συμβαδίζει απόλυτα με τα τρέχοντα γεγονότα, ενώ ένα website με εργαλεία, υλικά κοκ θα μπορούσε να δημοσιεύει μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το ζητούμενο είναι, να δημοσιεύετε περιεχόμενο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει το ενδιαφέρον του το κοινό σας και να στραφεί σε άλλες πηγές.

Ένα “φρέσκο” περιεχόμενο, κρατά το κοινό σας σε ικανοποιημένο, αυξάνει την κίνηση στα κανάλια σας στα social media και βελτιώνει σημαντικά την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Προσπαθήστε να βρείτε τη χρυσή τομή για τη συχνότητα δημοσίευσης στο site σας.

Όταν βρείτε το κατάλληλο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα, θα μπορέσετε να χτίστε και την εμπιστοσύνη – αξιοπιστία με το κοινό σας.

4. Κατηγοριοποίηση περιεχομένου

Πώς μπορεί η κατηγοριοποίηση να επηρεάσει την ιστοσελίδα σας; Οι άνθρωποι συχνά αποσυντονίζονται και δυσκολεύονται να εστιάσουν σε ένα τεράστιο περιεχόμενο, με μια ατελείωτη λίστα και πανικοβάλλονται, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το site σας. Κάντε ευκολότερη την αναζήτησής τους. Οργανώστε το Blog σας και κατηγοριοποιήστε το περιεχόμενό του.

Κατά τη διαδικασία αυτή της κατηγοριοποίησης, μην παραλείψετε να εξετάσετε το κοινό σας και να εστιάσετε στις επιθυμίες του. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα site τροφίμων ξεχωρίστε τα αλμυρά από τα γλυκά, γιατί οι αναγνώστες σας είναι διαφορετικοί και ο καθένας θα θελήσει να βρει άμεσα την κατηγορία που τον ενδιαφέρει και όχι να ψάχνει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Ρίξτε μια ματιά στο website της BakeHellas και στην κατηγοριοποίηση των προϊόντων της:

bakehellas_products
bakehellas.gr

Τι είναι αυτό που “εκτόξευσε” την ιστοσελίδα της BAKEHELLAS στην πρώτη σελίδα της Google;

Άρα λοιπόν, όταν σε μια κατηγορία υπάρχει μια σχετική υποκατηγορία κοκ, η αναζήτηση γίνεται γρηγορότερη και απλούστερη για τον χρήστη. Η οργάνωση είναι η “ομορφιά” του website σας.

Βρείτε τη διάταξη που θα λειτουργήσει και ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας site.

5. Έχει προσωπικότητα;

Οι καταναλωτές χρειάζονται την προσωπική σχέση με τα πράγματα που θα αγοράσουν. Στο website σας, εκτός από την εταιρείας σας θα πρέπει να αντοκατροπτίζονται και οι άνθρωποι της. Δώστε πρόσωπο στην αφήγηση και στο περιεχόμενό σας.

Η προσωπικότητα θα αποκτηθεί μέσα από το design, τις φωτογραφίες, το ύφος του περιεχομένου και το σκοπό του site σας. Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στον επαγγελματισμό και την προσωπικότητα, ώστε οι επισκέπτες σας να νιώθουν πως υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι πίσω από αυτό. Σαφώς, πρέπει να πειραματιστείτε ώστε να βρείτε τι είναι αυτό που λειτουργεί τελικά για το δικό σας ιστολόγιο.

Ένα επαγγελματικό website σήμερα, αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι για την επιχείρησή σας και την επιτυχία της και έχει τεράστια επιρροή στις αποφάσεις των αγορών των καταναλωτών.

Ξεκινήστε σήμερα, επιλέγοντας το καταλληλότερο πακέτο για τις ανάγκες τις επιχείρησής σας

ΕΔΩ

πηγή:boostability.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.