Tα 3 κλειδιά της επιτυχίας για το νέο σας Website

  1. Home
  2. Internet Marketing
Tα 3 κλειδιά της επιτυχίας για το νέο σας Website

Να θυμάστε: Ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι μεγάλος. Γι’ αυτό να έχετε πάντα μια στρατηγική επιτυχίας.

Σχεδόν για όλους τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες σήμερα, ένα επαγγελματικό website αποτελεί το ισχυρότερο εργαλείο για μια επιτυχημένη online παρουσίαση του brand τους στο Διαδίκτυο. Εάν ξεκινήσατε πρόσφατα, τότε σίγουρα χρειάζεται αρκετός χρόνος και σκληρή δουλειά για την επιτυχία.

Κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο και αξίζει τον κόπο να εστιάσετε, είναι το πώς θα ξεχωρίσει από τα χιλιάδες άλλα websites στο Διαδίκτυο και το πώς θα τραβήξει την προσοχή του κοινού σας.

Στο Διαδίκτυο, επικρατεί “φασαρία” και δεν πρόκειται και για το πιο εύκολο πράγμα το να κερδίσετε εύκολα προβολές. Σκεφτείτε πως κάθε λεπτό η Google επεξεργάζεται 4 εκατομμύρια αναζητήσεις, ποστάρονται περίπου 1,5 χιλιάδες post, ενώ χρήστες του Facebook πραγματοποιούν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια κοινοποιήσεις περιεχομένου. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει. Με 3 βήματα όμως γίνεται δυνατό και θα επιταχύνετε τη διαδικασία προβολής σας. Γι’ αυτό και αποκαλούνται τα “κλειδιά της επιτυχίας” :

1. Επιλέγοντας Όνομα χώρου – Domain name

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το βασικό κλειδί και πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο site, φαίνεται να μην είναι ο σχεδιασμός και το περιεχόμενο, αλλά η URL διεύθυνσή σας, που δεν είναι άλλη από το όνομα χώρου – domain name. Διαλέξτε το καταλληλότερο όνομα χώρου και θα χτίστε ένα επιτυχημένο brand name, που θα συνδέεται άμεσα με τη στοχευμένη αγορά σας.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να δώστε ένα αξέχαστο όνομα στο website σας:

  • Η κατάληξη – yourWebsite.com: Υπάρχουν πολλές καταλήξεις για τα domain names σας, όπως .org, .net ή .eu. Η πιο συνηθισμένη όμως είναι η .com και υπερέχει. Πρόκειται για μια αναγνωρίσιμη κατάληξη ονόματος χώρου και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σύγχυση με άλλα domain names.
  • Μικρό και σύντομο ευκολομνημόνευτο: Ποια URL διεύθυνση είναι πιο πιθανό να θυμάστε καλύτερα; myWebsite.com ή myFirstCompanyWebsite.com; Μα φυσικά την πρώτη. Μικρότερα ονόματα χώρου, είναι πιο εύκολο να τα απομνημονεύει κανείς, ενώ θα αυξηθεί κατά πολύ η οργανική αναζήτηση.
  • Εύκολη προφορά: Πολλοί δε σκέφτονται το πώς θα φαίνεται το όνομα χώρου που επέλεξαν για το website τους, γραμμένο κάπου. Θυμηθείτε, πως δεν υπάρχουν κενά ανάμεσα στις λέξεις και οι άνθρωποι εύκολα μπορεί να μπερδεύουν τη γραμματική δομή του και να καταλάβουν διαφορετικά τη σημασία του και δεν είναι πάντα καλό αυτό. Γι’ αυτό, δώστε μεγάλη προσοχή στις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε.

Θέλω να μεταφέρω το domain μου. Τι χρειάζομαι;

Γιατί είναι σημαντικό το όνομα χώρου, όπως και η ιστοσελίδα σας να σας ανήκει και η κατοχύρωσή του να γίνεται με τα δικά σας προσωπικά στοιχεία; Σας παρέχετε ασφάλεια και Υποστήριξη;
περισσότερα

2. Αναπτύσσοντας το Περιεχόμενο

Ένα καλό όνομα χώρου λοιπόν, μπορεί να τραβήξει τους ανθρώπους να επισκεφθούν το website σας, όμως δε σημαίνει πως θα τους ενθαρρύνει να ξανάρθουν, εκτός και αν το έχετε “στολίσει” με αξιόλογο και ποιοτικό περιεχόμενο. Μην επικεντρώνεστε στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα του περιεχομένου σας ανά εβδομάδα.

Τέτοιου είδους post, απαιτούν σωστό περιεχόμενο και έναν τίτλο “βόμβα” . Το θέμα πρέπει να είναι μοναδικό, μα να μην είναι αδιάφορο σε έναν – δύο μήνες.

Ο τίτλος, θα πρέπει να αντανακλά το περιεχόμενο – θέμα του άρθρου και να είναι συνοπτικός και σαφής. Να μην κρύβει υπονοούμενα, γιατί θα αποτελέσει εμπόδιο για έναν πολυάσχολο αναγνώστη.

Με λίγα λόγια, τα post αυτά πρέπει να είναι εύκολα αναγνώσιμα, αλλά και “εύπεπτα” . Να μη χρησιμοποιείτε τεράστια κείμενα, αλλά μικρές και “γρήγορες” παραγράφους. Να τα χωρίζετε σε μέρη, να χρησιμοποιείτε κουκκίδες, να μπολντάρετε έννοιες, χρήσιμες λέξεις-κλειδιά και υπότιτλους και να μην ξεχνάτε τις εικόνες, το οπτικό υλικό στα άρθρα σας.

3. Δώστε έμφαση στο οπτικό περιεχόμενο

Όλα τα επιτυχημένα websites και blogs σήμερα, δίνουν προτεραιότητα στο οπτικό περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι, πως τα οπτικά εφέ θα το κάνουν πιο εύκολα κοινοποιήσιμο στα διάφορα social media, ενώ δύσκολα θα το ξεχάσει κάποιος.

Ένα απλό κείμενο και μια προφορική παρουσίαση, είναι εντελώς αδιάφορα από τον αναγνώστη και λιγότερο αποδοτικά. Με τη βοήθεια μιας εικόνας ή ενός ινφογραφήματος επεξήγησης όμως, ο αναγνώστης θα καταλάβει σχεδόν τα διπλάσια, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως θα ευχαριστηθεί και θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατό πίσω στο site σας, για να βρει περισσότερο ενδιαφέρον επεξηγηματικό υλικό και πληροφορίες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε σχετικά video, διαγράμματα για τους απαιτητικούς αναγνώστες, διασκεδαστικά memes για να σπάει η μονοτονία και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

Content Marketing και tips για εξαιρετικό περιεχόμενο!

περισσότερα

Κάντε το Website σας να ξεχωρίσει!

Εφαρμόζοντας τα “3 κλειδιά της επιτυχίας” να είστε σίγουροι πως θα ξεκλειδώσετε νέες, καλύτερες πιθανότητες στο να ξεχωρίσει το website σας στο Διαδίκτυο. Δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία, αλλά θα σας δώσει μια καλή ώθηση στην αγορά και ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες post που δημοσιεύονται καθημερινά.

Επιλέξτε πακέτο για την Κατασκευή δυναμικής ιστοσελίδας – Εταιρείας που ταιριάζει στις ανάγκες τις δικές σας και της επιχείρησής σας:

έναρξη

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.