Ο γιατρός του eshop είναι το VPS

  1. Home
  2. Ασφάλεια
Ο γιατρός του eshop είναι το VPS

Πολλά eshop ξεκινούν την παρουσία τους στο internet, είτε δυναμικά είτε βηματικά, αλλά λίγα φτάνουν σε ένα καλό στόχο. Αυτό που λέμε πανελλαδική εμβέλεια – πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα,  ή ακόμη καλύτερα και στο εξωτερικό.

– Πως το πετυχαίνουν αυτό;

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Θεωρείται αυτονόητο ότι έχετε:

  1. Τεχνικά άριστη κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, που έχει ως κύριο μέλημά της την ευχρηστία και την ONLINE πώληση. Και
  2. Σωστή εξωστρέφεια στα Social Media, μέσω καλής εκπαίδευσης, φιλοξενίας και υποστήριξης.

Έχοντας αυτά τα δύο, και σύμφωνα με τη δική σας συμβολή στα Social Media, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα αρχίσει να ανεβαίνει κατακόρυφα σε επισκεψιμότητα και σύντομα να κάνει πωλήσεις.

Από την προσωπική μου εμπειρία στα eshop από το 2008, οφείλω να σας ενημερώσω πως ίσως ο βασικότερος πυρήνας του eshop είναι ο server που το εξυπηρετεί. Το 99% των προβλημάτων από νέους πελάτες που με προσεγγίζουν για την επιδιόρθωση του eShop τους, λύνεται με την μετακόμιση της ιστοσελίδας σε ένα καλό VPS.

Θέλετε να μάθετε τις κύριες διαφορές του VPS hosting από την Κοινόχρηστη (Share) φιλοξενία;

διαβάστε εδώ

Φιλοξενία σε VPS και απογείωση του eshop

Αρκετά συνοπτικά, ας παραθέσουμε μερικές από τις βελτιωμένες λειτουργίες που απολαμβάνει ένα eShop με τον VPS ως βασικό καταλύτη.

 

Φιλοξενώντας το eshop σε ένα καλό VPS, έχουμε τις εξής βελτιωμένες υπηρεσίες:

Εξαιρετικό SEO

Δεν υπάρχει περίπτωση στην 1η σελίδα αναζητήσεων της Google να βρούμε website που αργεί να φορτώσει, ή ιστοσελίδα που δεν λειτουργεί καλά, ή να μην φορτώνει καθόλου. Η Google απαιτεί χρόνο απόκρισης του server κάτω από 0,2 δευτερόλεπτα!

Ανάμεσα σε δύο ίδιες ιστοσελίδες, έρχεται πρώτη στην Google, αυτή που έχει καλύτερο server.

Η ιστοσελίδα σας μπορεί να εξυπηρετήσει γρηγορότερα πολλούς περισσότερους ταυτόχρονους επισκέπτες καθημερινά, και φυσικά με μεγαλύτερη εμβέλεια. Πχ σε όλη την Ελλάδα, ή και το εξωτερικό.

Άμεση Υποστήριξη και Εκπαίδευση

Μια σωστή εταιρεία φιλοξενίας, οφείλει να εκπαιδεύει και να υποστηρίζει τους πελάτες της. Με μεγαλύτερα πακέτα φιλοξενίας, σας παρέχονται περισσότερες μηνιαίες ώρες υποστήριξης και πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Ασφάλεια περιήγησης με τη χρήση SSL

Ξεχωρίζουμε ένα eshop αν έχει SSL από το πράσινο λουκέτο που εμφανίζεται στον browser όταν επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του.

SSL

Το SSL προσφέρει πρακτικά ασφάλεια με την κρυπτογράφηση των δεδομένων. Αν πχ ο πελάτης καταχωρίσει τα στοιχεία του, τότε αυτά αποστέλνονται κρυπτογραφημένα. Έτσι είναι πολύ περισσότερο ασφαλείς οι συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Επίσης οι πελάτες σας νιώθουν πιο ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επίσης είναι ένα πολύ καλό κριτήριο για την Google και το SEO, πράγμα που σημαίνει πως ανεβαίνετε σε κατάταξη.

Αν ενδιαφέρεστε για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία φιλοξενίας και υποστήριξης μέσω VPS, τότε

ξεκινήστε εδώ

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.