Το WhatsApp δημοσιεύει τα στοιχεία σου στο Facebook;

  1. Home
  2. Ασφάλεια
Το WhatsApp δημοσιεύει τα στοιχεία σου στο Facebook;

Ο ιδρυτής του WhatsApp Jan Koum, είχε δηλώσει ότι παρόλο που η εφαρμογή του πέρασε στην κατοχή του Facebook, δεν θα επηρέαζε τους χρήστες του και δεν θα δημοσίευε ποτέ τα στοιχεία τους. Όλα αυτά, πριν μερικά χρόνια όμως. 

Τώρα φαίνεται, πως οι τηλεφωνικοί αριθμοί των χρηστών, θα δημοσιεύονται σταδιακά στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο! Το WhatsApp, ανανεώνοντας τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, αναφέρει πως θα αρχίσει να μοιράζει αυτόματα τα δεδομένα των ήδη χρηστών του με το Facebook. Κάτι τέτοιο, σαφώς σηματοδοτεί την πλήρη ενσωμάτωσή του με αυτό.

Διαφημίσεις και προτάσεις φίλων, θα “περάσουν” πλέον στο Facebook εκτός κι αν το απαγορεύσεις εσύ, μέσα σε 30 ημέρες!

Για να το καταφέρεις αυτό, δεν θα πρέπει να επιλέξεις ένα checkbox που αναφέρεται στην νέα πολιτική απορρήτου, που θα είναι διαθέσιμο μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του WhatsApp, τονίζεται πως το Facebook δεν θα δημοσιοποιήσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς των χρηστών.

«Οι αλλαγές που προωθούν Facebook και WhatsApp, θα επηρεάσουν πολύ κόσμο. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι καλές, αλλά αρκετοί πιστεύουν το αντίθετο. Οφείλουμε να ερευνήσουμε και να διαφυλάξουμε την ορθή χρήση των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, ώστε να προστατευθούν οι καταναλωτές ενώ παράλληλα να τηρείται ο νόμος»,

ανέφερε η επίτροπος Βρετανίας, Ελίζαμπεθ Ντέναμ, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα εκτός Βρετανίας και πρέπει να ερευνηθεί στενά η υπόθεση.

 

Ετικέτες: Social media
  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.