Google+ : Ένα προϊόν που 5 χρόνια μετά, αξίζει να θυμάσαι

  1. Home
  2. Google Plus

[!] Το Google Plus έκλεισε επίσημα, από την Google στις 2/04/2019

Το γνωστό σε όλους μας Google+ είναι μόλις 5 χρονών! Λίγες είναι οι πιθανότητες να το χρησιμοποιείς, ακόμα και αν δεν δουλεύεις με αυτό. Θα προτιμήσεις το Facebook. Σωστά;

Η αλήθεια είναι πως στον κόσμο της δημοσιότητας και της κοινωνικότητας, είναι ένα… μηδενικό.Όταν δε πρωτοξεκίνησε πριν από 5 ολόκληρα χρόνια, ο Mark Zuckerberg φοβόταν πως θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη απειλή για την αυτοκρατορία του Facebook. Όμως αποδείχθηκε ψευδής ο συναγερμός. Ένα εξειδικευμένο προϊόν που απλά ποτέ δεν βρήκε το δρόμο του να περπατήσει μόνο, ανάμεσα στο πλήθος.

Ήδη 5 χρόνια τριγυρνάει στο Διαδίκτυο και ακόμα νιώθει σαν την πρώτη του φορά.

Ναι, το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Προφανώς, έχει 300 εκατομμύρια χρήστες και παραπάνω, ένας υγιής και σεβαστός αριθμός. Μα για αναλογίσου, πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησες το Google+ για να επικοινωνήσεις ή για την επιχείρησή σου; Με όλους αυτούς τους εγγεγραμμένους χρήστες, που πιθανότατα έχουν εγγραφεί μέσω άλλων εφαρμογών Google, θα έλεγε κανείς πως έχει την απήχηση του Facebook, του Twitter, του Snapchat ή οποιασδήποτε άλλης κοινωνικής πλατφόρμας. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ακόμα και οι ίδιοι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του, δεν το χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα.

Ο μέσος μηνιαίος χρόνος που δαπανάται στο Google+ είναι μόλις …εφτά λεπτά! Σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Αποτελεί δώρο, για τους λίγους εκείνους ανθρώπους και επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί μαζί του και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν.

Γιατί όμως η Επιχείρησή σου, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το Google+ ;

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα, υπέρ του Google+ σε μια στρατηγική Marketing μέσω social media.

Έχει μια τεράστια βάση χρηστών

Με σχεδόν περισσότερους από 540 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαία, φαίνεται ο αριθμός των χρηστών να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε καθημερινή βάση. Το Facebook, παρόλα αυτά συνεχίζει να αποτελεί το μεγαθήριο των κοινωνικών μέσων, με τους περισσότερους χρήστες.

Όμως, η αύξηση της επισκεψιμότητας στο website της επιχείρησής σου, μέσω αυτής της πλατφόρμας, δείχνει πως οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν αν θέλουν να αγνοούν το Google+,μα με δική τους ευθύνη πλέον… Χρήστες που το απαρτίζουν, είναι συνήθως fans της τεχνολογίας και οι πελάτες σου, αργά ή γρήγορα θα είναι ήδη εκεί! Εσύ;

Τα Google Hungouts

Μπορείς να πραγματοποιήσεις δωρεάν online video με περισσότερα από 10 άτομα. Τα οφέλη λοιπόν για μια επιχείρηση, είναι προφανή:

Μπορείς να προσεγγίσεις τους πελάτες, τους εμπόρους, τους προμηθευτές και επαφές από τα άλλα social media, με μηδενικό κόστος! Μπορείς επίσης να πάρεις μέρος σε κάποιο Hangout που ξεκίνησε ήδη από άλλον.

Τι… εστί το να είσαι συνδεδεμένος με το Google;

Η Google, όπως φαίνεται, βρίσκεται στο επίκεντρο των μηχανών αναζήτησης.

Κρατάς μυστικό; Υπάρχουν επαρκή, ανεπίσημα στοιχεία, πως τα προφίλ του Google+ ευρετηριάζονται γρηγορότερα από την Google. Γι’ αυτό το λόγο, πρόσθεσε την επιχείρησή σου στην ομάδα του Google+ και θα αρχίσεις να εμφανίζεσαι στις σελίδες των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Άρα έχεις πλέον δύο ισχυρούς λόγους, να δώσεις την παρουσία σου εδώ!

Η ενσωμάτωση extra εφαρμογών στον λογαριασμό σου, όπως το Google+, το Youtube, η αναζήτηση και πολλά άλλα φαίνεται να είναι αναπόφευκτα… Γ’ αυτό να είσαι εκεί, πάντα παρόν και να επωφελείσαι από αυτά.

Είμαι αρκετά εξωστρεφής; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

Google Business  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

billionphotos-1854168

Επωφελήσου από τα Google Reviews

Με την εξαιρετική βοήθεια των Κριτικών, Reviews που εμφανίζει το Google+ οι δυνητικοί σου billionphotos-1233730πελάτες θα επιλέξουν ευκολότερα την επιχείρησή σου, εφόσον μάλιστα δουνκαι τις θετικές κριτικές που θα έχεις συλλέξει. Οι χρήστες, αναζητούν για τοπικές επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στην κίνηση του website, εάν υποστηρίζεται από κινητό τηλέφωνο, ώστε να μπορούν μέσω του ενσωματωμένου Google Maps να εντοπίσουν εύκολα την επιχείρησή σου και επίσης, να υπάρχουν σχετικές πληροφορίες, όπως τηλέφωνο επικοινωνίας, ώρες λειτουργίας του γραφείου, κ.ά.. Πλέον, αποτελεί προαπαιτούμενο για μια επιχείρηση.

Google Reviews: Τι πρέπει να προσέξω;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξερεύνησε το Google+

Το Google+ αποτελεί μια πλούσια κοινωνική πλατφόρμα των social media. Μπορείς να αξιοποιήσεις τους Κύκλους σου, τις διάφορες Κοινότητες, τα Hangouts και την Διάδοσή σου. Η τελευταία κατηγορία, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τις μικρές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει ένα γράφημα απεικόνισης που σου επιτρέπει να δεις τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεσαι τα δεδομένα σου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τους fans και τους ακόλουθούς σου και τι επιρροή ασκείς επάνω τους. Πρόκειται για διασκεδαστικό εργαλείο, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Είναι πολύ πιθανό, τώρα, τη στιγμή αυτή που διαβάζεις αυτό το άρθρο, οι πελάτες σου να είναι ήδη στο Google+ ! Η συχνή παρουσία σου στα social media, μπορεί να συμβάλλει για ένα πολύτιμο μήνυμα προς τους χρήστες του Διαδικτύου και γιατί όχι, να μη σε κατατάξει και σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης;

Το Google+ έχει ένα …χρυσωρυχείο περιεχομένου, που αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. Αν είσαι ήδη εγγεγραμμένος, τότε ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσεις ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του Διαδικτύου.

πηγή: entrepreneur.com

  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

1 σχόλιον

  • Marianna

    7 έτη πριν

    Η ενσωμάτωση extra εφαρμογών στον λογαριασμό σου, όπως το Google+, το Youtube, η αναζήτηση και πολλά άλλα φαίνεται να είναι αναπόφευκτα… Γ’ αυτό να είσαι εκεί, πάντα παρόν και να επωφελείσαι από αυτά!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.