Γιατί κανείς δεν μπορεί να επισκευάσει την ιστοσελίδα μου;

  1. Home
  2. CMS
Γιατί κανείς δεν μπορεί να επισκευάσει την ιστοσελίδα μου;

Έχετε ήδη φτιάξει μια ιστοσελίδα,  ή ακόμη και ένα eshop και βρίσκεστε σε αδιέξοδο. Είτε δεν λειτουργεί κάποια φόρμα, είτε δεν φορτώνονται σωστά τα προϊόντα, είτε υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση, είτε θέλετε να επεκτείνετε την ιστοσελίδα σας και δεν μπορείτε.

Καθημερινά μου κάνουν την εξής την ερώτηση:

Αφού πλήρωσα για την ιστοσελίδα μου, και αφού λειτουργεί, γιατί δεν μπορώ να κάνω το τάδε; Τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Αυτό συμβαίνει σε μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση. Το να φτάνει δηλαδή ο ιδιοκτήτης μιας ιστοσελίδας σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο και να μην μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Πότε συμβαίνει αυτό ακριβώς;

Αυτό συμβαίνει όταν:

  • Χρειάζεστε μια επαγγελματική ιστοσελίδα, δηλαδή η ιστοσελίδα είναι ο κύριος πυρήνας του επαγγέλματος σας και χωρίς αυτήν υπολειτουργεί η επιχείρηση σας ή δεν λειτουργεί καθόλου, και όταν παράλληλα
  • Έχετε επενδύσει λάθος στην ανάπτυξη της εταιρείας σας στο internet. Όταν δηλαδή έχετε επιλέξει κατασκευαστή ιστοσελίδας ο οποίος δεν ειδικεύεται στις επαγγελματικές ιστοσελίδες.

Η λάθος επένδυση

Όταν έχουμε επιλέξει λάθος συνεργάτη για τη κατασκευή της ιστοσελίδας μας, τότε αυτό συνεπάγεται συνήθως:

  • Λάθος επιλογή CMS (σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας), άρα η ιστοσελίδα μας έχει σφάλματα, δεν είναι επεκτάσιμη κοκ
  • Λάθος επιλογή φιλοξενίας (hosting), όπου συνήθως διαλέγεται το πιο φθηνό διαθέσιμο πακέτο, το οποίο συνεπάγεται σε μη σωστή απόδοση της ιστοσελίδας, δηλαδή αργή φόρτωση, ζημιές από χάκερ κοκ
  • Ανύπαρκτη υποστήριξη, άρα αν χρειαστούμε κάτι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αναπάντητες στο συνεργάτη – φάντασμα ή ο συνεργάτης να μας λέει συνεχώς “…δεν ξέρω…” “…θα το δούμε…” κοκ
  • Ανύπαρκτη εκπαίδευση για τα Στατιστικά σας, τα κοινωνικά δίκτυα και πάρα πολλά άλλα…

billionphotos-1876344

Η λύση στο αδιέξοδο ξεκινάει από εσάς

Για να βγείτε από το αδιέξοδο, δεν έχετε παρά να υπολογίσετε πολύ σοβαρά, και να πάρετε αποφάσεις για την επένδυση σας. Δεν χρειάζεται κόπος, χρειάζεται τρόπος. Δεν χρειάζονται πληθώρα χρημάτων, αλλά χρειάζεται σωστή και με σύνεση επιλογή.

1. Ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας σας

ΠΡΩΤΑ από όλα γράψτε σε μια κόλλα χαρτί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, με πολύ προσοχή, όσο πιο συγκεκριμένα και ξεκάθαρα γίνεται. Έπειτα, γράψτε στο ίδιο χαρτί, ΤΙ νέο θα θέλατε στην ιστοσελίδα σας εφόσον ένας τεχνικός διόρθωνε όλα τα υφιστάμενα προβλήματα.

Με αυτό το υλικό, προσεγγίστε 5 σοβαρές εταιρείες, είτε από σύσταση, είτε από αναζήτηση. Σοβαρές σημαίνει πολύ απλά να έχουν σχετικό με εσάς πελατολόγιο. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε ξανά το ίδιο λάθος και επιλέξετε ως συνεργάτη κάποιο ξάδερφο – φίλο ο οποίος απλά θα σας εξυπηρετήσει γιατί είναι χάκερ, αλλά δεν είναι η δουλειά του.

Η εταιρεία που θα επιλέξετε οφείλει να σας αναλάβει με έναν υπεύθυνο. Η εταιρεία πρέπει να έχει υποδομές. Δηλαδή σχετικό έμπειρο προσωπικό και συστήματα διαχείρισης της φιλοξενίας σας. Οι σωστές εταιρείες έχουν το δικό τους χώρο φιλοξενίας, δεν δουλεύουν σε ξένο hosting. Άρα υπολογίστε ότι ίσως πληρώσετε ξανά φιλοξενία.

Θα επιλέξετε την εταιρεία εφόσον είναι ξεκάθαρο ότι θα λυθούν τα προβλήματα, και εφόσον υπάρχουν προδιαγραφές για πιο σωστή ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας. Αυτό το επαληθεύετε με υπάρχουσες ιστοσελίδες της εταιρείας καθώς επίσης και με πληρωμή εκ των αποτελεσμάτων. Αν δηλαδή διορθωθούν τα προβλήματα σας σε κάποιο αντίγραφο, και τα δείτε επιλυμένα, τότε θα πληρώσετε.

Σε κάθε περίπτωση η σωστή εταιρεία θα σας καθοδηγήσει χεράκι – χεράκι και θα νιώσετε ασφάλεια από την αρχή.

2. Η δική σας αεικίνητη παρουσία

Λόγω του ότι δεν έχετε αξιοποιήσει σωστά την ιστοσελίδα σας, δεν γνωρίζετε και τις δυνατότητες της. Ειλικρινά, οι δυνατότητες μια ιστοσελίδας είναι ανυπολόγιστες. Μια σωστή ιστοσελίδα, με υποστήριξη και καλή ενημέρωση από τον ιδιοκτήτη της, είναι πρώτο όνομα στην αγορά, και αυτό συνεπάγεται εξαιρετικά αποτελέσματα.

Άρα υπολογίστε και αυτό. Κάποια στιγμή, τα προβλήματα θα λυθούν και θα αποκτήσετε μια καλή ιστοσελίδα, με υποστήριξη και εκπαίδευση. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει κάτι. Το πιο σημαντικό από όλα, είναι η σωστή ενημέρωση της ιστοσελίδας σας.

Και το ΠΩΣ ενημερώνουμε, ΠΟΥ και ΠΌΤΕ, είναι ευθύνη της εταιρείας που θα αναλάβει την ιστοσελίδα σας, ώστε να σας εκπαιδεύσει σωστά και να σας εντάξει στη αγορά με τον πλέον ανταγωνιστικό αλλά και δημιουργικό τρόπο.

Εφόσον και εσείς, ασχοληθείτε με μεράκι, δημιουργήσετε περιεχόμενο (κείμενο, εικόνες και βίντεο), τα δημοσιεύετε σωστά και αλληλεπιδράτε με το κοινό σας (facebook, forum, απαντήσεις σε σχόλια και email) τότε πολύ απλά θα έχετε φτάσει στην κορυφή.

3. Τι απαραιτήτως θα χρειαστείτε

Για να μπορέσετε να έχετε αποκλειστική πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας χρειάζεστε οπωσδήποτε:

  • Τον κωδικό εξουσιοδότησης του ονόματος χώρου – domain (κάθε domain έχει ένα κωδικό εξουσιοδότησης) και
  • Τους κωδικούς φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας.

***

Για όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα απαραίτητα εργαλεία θα πρέπει να ξεκινήσετε από μια σωστή φιλοξενία ιστοσελίδας.

Μετά… η ιστοσελίδα και τα κοινωνικά σας δίκτυα είναι απλά ένας οργανισμός που λειτουργεί και μόνος του.

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.