Απεριόριστος χώρος φιλοξενίας, σωστό ή λάθος?

  1. Home
  2. Διαδίκτυο

1+1

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί στην αγορά για τα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων που παρέχει η κάθε εταιρεία. Μέσα στον αγώνα για επιβίωση, πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν βαρύγδουπες δηλώσεις για την φιλοξενία ιστοσελίδας που προσφέρουν.

Δυστυχώς συναντώ καθημερινά περιπτώσεις πελατών που έχουν παραπλανηθεί από εταιρικά πακέτα φιλοξενίας  με πολλά “ψιλά γράμματα”.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Τι εννοούν με τον απεριόριστο χώρο φιλοξενίας;

Καλά η φιλοξενία αλλά θα έχω και υποστήριξη;

Η ιστοσελίδα μου είναι μεταφέρσιμη ή ουσιαστικά είναι κλειδωμένη;

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που μου παρέχονται στο πακέτο μου; Σε απλά Ελληνικά όχι σε τεχνική ορολογία που δεν την καταλαβαίνω.

Το ετήσιο κόστος φιλοξενίας είναι ιδιαίτερα χαμηλό, είναι όμως ασφαλής η ιστοσελίδα μου;

Ας ξεκινήσουμε με τον όρο “απεριόριστος χώρος”.

relaxedΒασικά αποτελεί μια τεχνική Marketing που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να προσελκύσουν πελάτες. Ο πελάτης που δεν γνωρίζει επακριβώς τις ανάγκες του στον χώρο φιλοξενίας, εύκολα δελεάζεται με το “απεριόριστο”.  Συνήθως ένας μέσος πελάτης χρειάζεται “μικρό” χώρο στον server.  Αυτό όμως που μετράει είναι η ημερήσια κίνηση της ιστοσελίδας.

Απεριόριστος είναι μόνο ο Θεός!

Οι εξελίξεις της τεχνολογίας στην φιλοξενία ιστοσελίδων μας δίνουν την δυνατότητα του απεριόριστου χώρου όχι το απεριόριστο. Με τεχνολογίες όπως το Cloud και η υποστήριξη CDN, διαμοιράζουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και αποφορτίζουμε τον server. Τίποτα όμως δεν είναι απεριόριστο.

Άλλο είναι μια απλή ιστοσελίδα – βιτρίνα με 5-10 χιλιάδες επισκέψεις τον μήνα, άλλο μια διεθνής ιστοσελίδα με 100 χιλιάδες επισκέψεις τον μήνα, και άλλο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με καθημερινές συναλλαγές. Απλά, λογικά σκεπτόμενοι, καταλαβαίνουμε την διαφοροποίηση των αναγκών στην κάθε περίπτωση.

Μεταφέρσιμη ιστοσελίδα:

34908Το θέμα της μεταφερσιμότητας της ιστοσελίδας, ξεκινάει από την αρχή της κατασκευής της. Εκεί είναι που θα συναντήσετε ψιλά γράμματα σε ορολογία που ίσως δεν την καταλαβαίνετε και θα κλειδωθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν θα σας ανήκει η ιστοσελίδα σας και δεν θα μπορείτε να την πάρετε και να την μεταφέρετε σε άλλο server. Ξεκαθαρίστε το ζήτημα λοιπόν από την αρχή με τους συνεργάτες σας.

Τεχνική υποστήριξη και τι υπηρεσίες περιλαμβάνει.

Άλλο ένα κρίσιμο σημείο είναι η τεχνική υποστήριξη. Αν συμβεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην ιστοσελίδα θα έχετε τεχνική υποστήριξη ή θα ψάχνετε τον τεχνικό σας; Επίσης στην τεχνική υποστήριξη ποιες ακριβώς υπηρεσίες περιλαμβάνονται; Τα αντίγραφα ασφαλείας για παράδειγμα (Back Up) και οι αναβαθμίσεις ασφαλείας, χρεώνονται extra ή συμπεριλαμβάνονται στην τεχνική υποστήριξη;

Φιλοξενία ιστοσελίδας, τιμές.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε βέβαια, ότι το δωρεάν ή ιδιαίτερα χαμηλό κόστος φιλοξενίας ιστοσελίδας, μας κοστίζει τελικά πάρα πολύ ακριβά. Αξίζει πιστεύετε για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ τον μήνα, να μην είναι ασφαλής η ιστοσελίδα μας και να μην έχουμε τεχνική υποστήριξη στα επείγοντα περιστατικά μας;

 

Δείτε ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδας και υποστήριξης

button-εδω

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.