Θέλω μια αλλαγή στην ιστοσελίδα μου. Ποιος θα την κάνει;

  1. Home
  2. Διαδίκτυο
Θέλω μια αλλαγή στην ιστοσελίδα μου. Ποιος θα την κάνει;

Εξαρτάται από την αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Αν για παράδειγμα θέλετε να κάνετε αλλαγή στο design της ιστοσελίδας σας, ή να της βάλετε eshop, τότε τις αλλαγές πρέπει να τις κάνει ένας developer. Αν θέλετε να αλλάξετε ή να προσθέσετε κείμενα και εικόνες, τότε μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις αλλαγές.

Πόσο θα μου κοστίσει η κάθε αλλαγή;

Εξαρτάται από το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που έχει αναπτυχθεί η ιστοσελίδα σας.

Αν είναι ανοικτού λογισμικού (Joomla, WordPress κλπ) τότε τα κοστολόγια για τις αλλαγές είναι πολύ χαμηλά:

Τα ανοιχτά CMS είναι επεκτάσιμα και εύχρηστα. Με τον σωστό developer αποτελούν μοναδικές, λειτουργικές κατασκευές, με χειροποίητο σχεδιασμό. Ο ιδιοκτήτης μετά από μια μικρή εκπαίδευση, μπορεί εύκολα μόνος του να πραγματοποιήσει περιεχομενικές αλλαγές και να προσθέσει νέα κείμενα και εικόνες στην ιστοσελίδα του.

Για τις κατασκευαστικές αλλαγές, τα ανοιχτά λογισμικά είναι απόλυτα επεκτάσιμα και δεν προϋποθέτουν γκρέμισμα της ιστοσελίδας. Εάν μελλοντικά χρειαστεί να προσθέσετε eshop στην ιστοσελίδα σας, ή να βάλετε μια επιπλέον ξένη γλώσσα, ή κάποιο διαφημιστικό Banner, εφόσον το site είναι ανοιχτό, ο developer μπορεί να κάνει μικρές κατασκευαστικές αλλαγές χωρίς έξτρα κόστος. Βέβαια μερικές κατασκευαστικές αλλαγές που απαιτούν επέκταση, είναι έξτρα κατασκευή  με σαφώς πολύ μικρότερο κόστος από την αντίστοιχη περίπτωση σε ένα κλειστό λογισμικό.

under-constuction

Αν η ιστοσελίδα σας έχει αναπτυχθεί με κλειστό CMS, τότε τα κοστολόγια είναι ιδιαίτερα αυξημένα:

Τα κλειστά CMS, πλασάρονται ως χειροποίητες μοναδικές κατασκευές, κατά παραγγελία του πελάτη. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει την άνεση να πραγματοποιήσει μόνος του καμία αλλαγή (πχ προσθήκη ενός κειμένου ή μιας εικόνας) και μόνο ο κατασκευαστής/ developer μπορεί να κάνει αλλαγές. Ακόμα και στην περίπτωση που δίνεται η δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να κάνει αλλαγές, η διαχείριση ενός κλειστού CMS είναι πολύ δύσχρηστη.

Επίσης οποιαδήποτε επιπλέον επέκταση (δημιουργία eshop, προσθήκη καταλόγου, forum, ερωτηματολογίου, εφαρμογή για ΑΜΕΑ κλπ) της ιστοσελίδας που έχει χτιστεί με κλειστό CMS, προϋποθέτει γκρέμισμα της ιστοσελίδας και ξαναφτιάξιμο από το μηδέν με τεράστια οικονομική επιβάρυνση.

Η ιστοσελίδα μου είναι ανοικτού ή κλειστού λογισμικού;

Μπορείτε εύκολα με ένα απλό τηλεφώνημα στην εταιρεία που έχει κατασκευάσει την ιστοσελίδα σας, να ρωτήσετε με τι λογισμικό είναι ανεπτυγμένη. Αν δεν βγάλετε άκρη, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Βασική προϋπόθεση, σε κάθε περίπτωση, είναι φυσικά να σας γίνει εκπαίδευση διαχείρισης της ιστοσελίδας σας και να σας παραδίδουν κωδικούς διαχείρισης. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η ιστοσελίδα σας, σας ανήκει!

time-for-change

Συμπέρασμα:

Για να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περιεχομενικές αλλαγές (κείμενο, εικόνα κλπ) στην ιστοσελίδα μας, μόνοι μας, χωρίς κόστος, προτιμούμε την κατασκευή ιστοσελίδας με ανοικτό λογισμικό.

Για κατασκευαστικές αλλαγές, ενδείκνυνται τα ανοικτά επεκτάσιμα λογισμικά, τα οποία ανάλογα με την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε, μπορεί να γίνει είτε χωρίς κόστος, είτε με πολύ μικρότερο, απ’ ότι σε ένα κλειστό λογισμικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για επεκτάσιμες, ανοικτού λογισμικού ιστοσελίδες
εδώ

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.