Ποιές αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο Facebook;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Ποιές αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο Facebook;

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως το facebook είναι ένα δυνατό κοινωνικό δίκτυο, που δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα τους και να καθιερώσουν την επωνυμία τους στην αγορά.

Ποιες είναι όμως οι αναρτήσεις που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση;

1) Αυτές που αξιοποιούν τα εργαλεία του facebook.

Οι αναρτήσεις που περιέχουν τοποθεσία, ετικέτα, διάθεση, hashtags, emoticons κλπ. είναι αυτές που προωθούνται περισσότερο από το facebook στους χρήστες του.

2) Κοινωνικού περιεχομένου.

Τα posts κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως check in έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό, όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία του facebook.

3) Βίντεο.

Χαμός προκαλείται με τις αναρτήσεις με μικρά έξυπνα “Viral” βίντεο. Έχουν πολύ ενδιαφέρον και τεράστιο κοινό τα παρακολουθεί.

4) Εικόνες.

Όμορφες, αληθινές εικόνες-τοπία έχουν απήχηση στο κοινό του facebook, ξεχάστε τις stock φωτογραφίες και βγάλτε δικές σας!

5) Διαγωνισμοί.

Οι διαγωνισμοί και τα δωράκια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στο facebook. Ειδικά όταν συνοδεύονται από Like & Share μπορούν να κάνουν την σελίδα σας ανάρπαστη.

6) Άρθρα κλπ.

Μικρή αρθρογραφία από τα νέα σας, ανακοινώσεις, συνεργασίες έχουν ενδιαφέρον στο facebook.

Μην ξεχνάτε ότι το facebook είναι ένα κοινωνικό δίκτυο και εννοείται ότι προωθεί ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι η κοινωνικοποίηση και η ψυχαγωγία και όχι το marketing και η πώληση. Αξιοποιήστε έξυπνα τις δυνατότητες που σας προσφέρει και περάστε έμμεσα τα μηνύματα σας στο κοινό σας.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν στην απήχηση των αναρτήσεων:

  • Η ώρα που γίνονται οι δημοσιεύσεις. Ποιες είναι οι πιο δημοφιλής ώρες αναρτήσεων στο Facebook και τα Social Media; perissotera_button
  • Το σύγχρονο/εποχιακό/ενδιαφέρον περιεχόμενο.
  • Η πληρωμένη διαφήμιση. Λόγο του αλγορίθμου EdgeRank, το Facebook “μαντεύει” τι αρέσει στον κάθε χρήστη και προωθεί στην σελίδα του τις αντίστοιχες αναρτήσεις. Καλή λοιπόν θα ήταν μια πληρωμένη με μικροποσό διαφήμιση στο Facebook για να μην ξεχνιέστε.

Ετικέτες: Social media
  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.