It’s a Brand New Day for SEO!

  1. Home
  2. SEO
It’s a Brand New Day for SEO!

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ON-SITE SEO

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, η Google αλλάζει συχνά τα αποτελέσματα, τα δεδομένα και τα κριτήρια της. Είναι μια απόλυτα δυναμική μηχανή αναζήτησης, που στόχο έχει την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της και την ικανοποίηση του χρήστη.

Για αυτό το λόγο, το SEO, αλλάζει συνεχώς και οι υπηρεσίες που το απαρτίζουν διαφοροποιούνται, σύμφωνα με τα κριτήρια της Google και των μηχανών αναζήτησης.

Έτσι λοιπόν μια από τις βασικές υπηρεσίες του  SEO, η ON-SITE βελτιστοποίηση, δηλαδή η εσωτερική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας έχει αλλάξει τελείως οπτική: Ανθρωποκεντρική, αντίθετα με την παλιά της οπτική που ήταν “μηχανοκρατική”.

Οι τελευταίες αλλαγές στην εσωτερική βελτιστοποίηση:p6

  • Οι λέξεις κλειδιά: Το SEO περιοριζόταν σε ελάχιστες λέξεις κλειδιά σχετικά με το αντικείμενο της ιστοσελίδας. Οι λέξεις κλειδιά πλέον έχουν να κάνουν με την ζήτηση του κοινού.
  • Το User Experience: Παλιά μετά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας, ακολουθούσε η βελτιστοποίηση χωρία να δίνεται βάση στην εμπειρία του χρήστη. Το User Experience είναι πλέον βασικό κι όροι όπως Responsive Design, ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας, μεγάλη διάρκεια παραμονής, μείωση ποσοστών εγκατάλειψης είναι προαπαιτούμενα Διεθνή Standards κατασκευής ιστοσελίδας.
  • Το περιεχόμενο: Το περιεχόμενο που προβαλλόταν στην ιστοσελίδα, ήταν άρθρα βασισμένα στις λέξεις κλειδιά χωρίς να έχει σημασία αν είναι ευανάγνωστα ή θελκτικά. Πλέον η ποικιλομορφία του περιεχομένου σε άρθρα, εικόνες, video κλπ ώστε να βελτιώνεται η εμπειρία του χρήστη και η παραμονή του στην ιστοσελίδα, είναι προαπαιτούμενα στην κατασκευή ιστοσελίδας.

Οι αλλαγές είναι καταιγιστικές. Μιλάμε για μια νέα εποχή στο SEO και για νέες προκλήσεις που έχουν να κάνουν  με την δημιουργία ποιοτικών ιστοσελίδων, με διεθνή κατασκευαστικά Standards και την προώθηση τους στο διαδίκτυο, με στόχο την εμφάνιση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και την βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη.

Περισσότερα για την νέα εποχή στο ON-SITE SEO

εδώ

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.